Ξεκινούν στην Κίνα οι έρευνες του ΠΟΥ για την προέλευση της πανδημίας

Ξεκινούν στην Κίνα οι έρευνες του ΠΟΥ για την προέλευση της πανδημίας

Έπειτα από δύο εβδομάδες που πέρασαν σε καραντίνα, τα μέλη της επιτροπής των ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ξεκινούν σήμερα Πέμπτη οι έρευνες για την προέλευση του κορονοϊού στη Γουχάν της Κίνας.

Στο διάστημα των δύο εβδομάδων που έμειναν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο, οι επιστήμονες του ΠΟΥ, με επικεφαλής των Πέτερ Μπεν Έμπαρεκ, ειδικό στις ζωονόσους που μεταδίδονται μεταξύ διαφορετικών ειδών, εργαζόταν με τηλεδιασκέψεις. Οι ερευνητές αναμένεται να παραμείνουν στην Κίνα τουλάχιστον δύο εβδομάδες, αλλά ο Οργανισμός κρατά μικρό καλάθι για το αποτέλεσμα των ερευνών.

Η επιστημονική ομάδα του ΠΟΥ επρόκειτο να ταξιδέψει στη Γουχάν στις αρχές Ιανουαρίου, ωστόσο με υπαιτιότητα της Κίνας το ταξίδι καθυστέρησε προκαλώντας αντιδράσεις και κριτική από τον επικεφαλής του ΠΟΥ.

Η Κίνα υποστηρίζει ότι ο κορονοϊός είχε εμφανιστεί στο εξωτερικό πριν καταγραφεί το πρώτο κρούσμα στη Γουχάν, ενώ τα κινεζικά ΜΜΕ επισημαίνουν ότι ο ιός έχει εντοπιστεί σε εισαγόμενα κατεψυγμένα προϊόντα, καθώς και ότι υπάρχουν επιστημονικές έρευνες σύμφωνα με τις οποίες κυκλοφορούσε στην Ευρώπη το 2019.

Κατά το διάστημα που η αποστολή του ΠΟΥ βρίσκεται στην πόλη, οικογένειες θυμάτων από κορονοϊό καταγγέλλουν εκφοβισμό και καταγγελίες από τις κινεζικές αρχές τους ασκούν πιέσεις προκειμένου να μην αποκαλύψουν την αλήθεια σχετικά με τον ιό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter