Ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια του τραμ στον Πειραιά (Video)

Ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια του τραμ στον Πειραιά (Video)

40 χρόνια μετά την οριστική κατάργηση των δρομολογίων του παλιού τραμ, το μέσο επιστρέφει και πάλι στους δρόμους του Πειραιά.

Με τα έργα να βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης, ο ανάδοχος του έργου και η Αττικό Μετρό αναμένεται να ξεκινήσουν τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια χωρίς επιβάτες από την ερχόμενη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου.

Ήδη, κατά μήκος της διαδρομής στο κέντρο του Πειραιά έχουν τοποθετηθεί ανακοινώσεις που ζητούν από τους οδηγούς να μην παρκάρουν κατά μήκος των γραμμών. Παράλληλα, από αυτή τη βδομάδα έχουν αρχίσει να μετακινούνται τα τσιμεντένια εμπόδια που κλείνουν τις γραμμές ενώ τεχνικοί ελέγχουν τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Εφόσον όλα πάνε καλά, η παράδοση του έργου προς την ΣΤΑΣΥ θα είναι δυνατή στις αρχές του 2019. Ωστόσο, για να ξεκινήσουν τα δρομολόγια θα πρέπει να διευθετηθούν και άλλα ζητήματα, μεταξύ αυτών του προσωπικού της εταιρείας και της αναδιάταξης των δρομολογίων.

Η υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία του έργου έγινε στις 14 Ιανουαρίου 2013. Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, η ολοκλήρωση του έργου θα γινόταν σε 25 μήνες, δηλαδή ως τον Φεβρουάριο του 2015. Τελικά το έργο έγινε παράδειγμα προς αποφυγή αφού ήδη πλησιάζει τους 70 μήνες ύστερα από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις λόγω των πολλών φορέων που εμπλέκονταν στο έργο (αρχαιολογία, δίκτυα νερού και αποχέτευσης, ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου, τηλεφωνίας, τρόλεϊ κλπ), αρχαιολογικών ευρημάτων και της οικονομικής κρίσης.

Πηγή: athenstransport.com

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter