Ξεκινώντας από το μείον δέκα

Ξεκινώντας από το μείον δέκα

Και τώρα; Αυτό είναι το ερώτημα που υπάρχει στο στόμα όλων των Ελλήνων, εργαζομένων ή επιχειρηματιών, μετά το νέο lockdown στο οποίο μπήκε από το Σάββατο η ελληνική κοινωνία.

Και βέβαια η ελληνική οικονομία, που πορεύεται ολοταχώς για ακόμη μια χαμένη τετραετία. 

Έχοντας χάσει τελείως την όποια δυναμική κατάφερε να αποκτήσει από την έξοδό της από τα μνημόνια το 2018, η οικονομία κατέρρευσε το β΄ τρίμηνο του φετινού χρόνου. 

Μη λαμβάνοντας μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και πιστεύοντας ότι με το ανεξέλεγκτο άνοιγμα του τουρισμού θα σώσει την παρτίδα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη οδήγησε κοινωνία και οικονομία στο σημερινό χάος. 

Στις τελευταίες της εκτιμήσεις η Κομισιόν σημειώνει ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο χρόνια για να μπορέσει να επανέλθει η ελληνική οικονομία στα επίπεδα του 2019 και αυτό χωρίς να υπολογίσει τις επιπτώσεις του νέου lockdown. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι «σοφοί» σύμβουλοί του έφεραν στη χώρα την απόλυτη καταστροφή, προσκολλημένοι στη νεοφιλελεύθερη λογική τους. Μόνο που αυτή η ακραία λογική, την οποία βέβαια είχαν επικοινωνήσει προεκλογικά τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, φέρνει εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα. 

Η πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το πρώτο lockdown, χωρίς καμία πρόνοια για οποιαδήποτε προστασία, φέρνει την οικονομία σε πολύ δυσμενή αφετηρία ως προς την αντιμετώπιση του καταστρεπτικού lockdown. 

Χωρίς δυναμική, χωρίς όραμα και κυρίως χωρίς πόρους, η ελληνική κοινωνία εισέρχεται σε μια περίοδο πολύ χειρότερη από τη μνημονιακή. 

Δυστυχώς στο τούνελ που μας οδήγησε και πάλι η Δεξιά όχι μόνο δεν φαίνεται φως, αλλά δεν υπάρχει και διέξοδος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter