Ξέμεινε από ΜΕΘ η Αττική – Κοντά στο 100% η πληρότητα ενώ αναμένεται αύξηση εισαγωγών

Ξέμεινε από ΜΕΘ η Αττική – Κοντά στο 100% η πληρότητα ενώ αναμένεται αύξηση εισαγωγών

Στα όριά του έφτασε για ακόμα μία φορά το Εθνικό Σύστημα Υγείας από τις δεκάδες εισαγωγές κρουσμάτων που καταφθάνουν καθημερινά στα νοσοκομεία της Αττικής αλλά και από τις ασφυκτικά γεμάτες ΜΕΘ. 

Η πρώτη περιφέρεια της χώρας που συγκεντρώνει τα περισσότερα κρούσματα – αφού από τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ προκύπτει ότι πάνω από τα μισά εντοπίζονται στην Αττική – αποδείχτηκε ότι είναι «γυμνή» απέναντι στον ιό της πανδημίας. Το αφήγημα της κυβέρνησης περί θωράκισης του ΕΣΥ, με τις «χιλιάδες προσλήψεις» και τις «εκατοντάδες ΜΕΘ» για ακόμα μία φορά καταρρέει με τον πιο τραγικό τρόπο οδηγώντας ασθενείς, γιατρούς και νοσηλευτές σε απόγνωση. 

Αυτό αποδεικνύουν πέρα από τις δηλώσεις των ίδιων των νοσοκομειακών γιατρών και τα ράντζα στους διαδρόμους των νοσοκομείων που έκαναν την εμφάνιση τους. Οι νοσοκομειακοί γιατροί μιλούν για μεγάλη αύξηση της θνητότητας και νοσηρότητας από την μετατροπή των νοσοκομείων σε μιας νόσου αλλά και για την «βιομηχανία διώξεων» της κυβέρνησης σε όσους βγαίνουν μπροστά και αναδεικνύουν της τραγικές ελλείψεις.

Χαρακτηριστικό είναι το tweet του Πάνου Παπανικολάου, Διευθυντή στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας -Πειραιά και ΓΓ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών ο οποίος κάνει λόγο για έναν εκρηκτικό συνδυασμό στα νοσοκομεία.

«Από χθες βιώνουμε έναν εκρηκτικό συνδυασμό για πρώτη φορά από τον Μάρτιο 2020 : έξαρση στον αριθμό εισαγωγών τόσο της covid όσο και της noncovid (τραυματισμοί και λοιπές παθήσεις) νοσηρότητας ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. Απαιτείται άμεσα ενίσχυση της δημόσιας περίθαλψης με προσωπικό και υποδομές». 

«Ένας χρόνος μετά την άφιξη του κορονοϊού στη χώρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο για την αποφασιστική ενίσχυση και θωράκιση του ΕΣΥ .Νοσοκομεία μιας νόσου, γιατροί μιας νόσου. Τεράστια η αύξηση της θνητότητας αλλά και της νοσηρότητας από τις άλλες παθήσεις εξαιτίας της αναστολής της τακτικής λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων των νοσοκομείων και των χειρουργείων. Και αφού μετέτρεψαν τα νοσοκομεία σε νοσοκομεία μιας νόσου τώρα μετατρέπουν τα Κέντρα Υγείας σε εμβολιαστικά κέντρα με ότι κινδύνους αυτό εγκυμονεί. Είμαστε εδώ γιατί η κυβέρνηση μετά τα υποκριτικά χειροκροτήματα στα μπαλκόνια έχει αρχίσει μια επίθεση σε βάρος των υγειονομικών σε βάρος όποιου βγαίνει μπροστά και αναδεικνύει τις τραγικές ελλείψεις. Έχει στήσει βιομηχανία διώξεων σε βάρος όσων δεν αντέξουν να σκύψουν το κεφάλι να γονατίσουν όσων λένε ότι κάτω από την μάσκα έχουμε φωνή» καταλήγει η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ.

«Διασωληνομένοι περιμένουν ένα κρεβάτι ΜΕΘ»

«Κάθε ημέρα περιμένουν διασωληνωμένα περιστατικά κορονοϊου να αδειάσει κλίνη ΜΕΘ να διακομισθούν. Οι κλίνες ΜΕΘ είναι σχεδόν γεμάτες» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ περιγράφοντας της πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της Αττικής.

«Δεν αντέχουμε άλλο την ειδυλλιακή πραγματικότητα που προσπαθεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση που δεν έχει καμία σχέση με την αφόρητη πραγματικότητα που βιώνουμε ασθενείς, νοσηλευτές, γιατροί» είπε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Αφροδίτη Ρέντζιου στην συγκέντρωση των γιατρών έξω από το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την ΠΟΕΔΗΝ, από τα 10 νοσοκομεία είναι ήδη πλήρεις οι ΜΕΘ σε οκτώ.

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στις απλές κλίνες σε κλινικές covid-19 στην Αττική. Το μεγαλύτερο από τα νοσοκομεία αναφοράς, η «Σωτηρία», έχει μόλις 6 ελεύθερα κρεβάτια την Τετάρτη, από τα 227 συνολικά, δηλαδή πληρότητα 97,4%. Ο Ευαγγελισμός, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, έχει 20 κλίνες κενές, από τις 160 συνολικά, δηλαδή πληρότητα 87,5%. Το Αττικό των 123 απλών κλινών covid-19 έχει μόλις 13 ελεύθερες, με πληρότητα 89,4%.

Τα ράντζα στα νοσοκομεία

Σύμφωνά με την ΠΟΕΔΗΝ η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δραματική. Όπως υποστηρίζουν στο νοσοκομείο «Αττικόν» προσπαθώντας να αυξήσουν τις κλίνες covid μετακινούν τους ασθενείς με άλλα νοσήματα σε άλλες κλινικές αλλά ακόμα και στους διαδρόμους. Η ίδια κατάσταση επικρατεί σε όλα τα νοσοκομεία που νοσηλεύουν ασθενείς με κορονοϊό καθώς η ημερήσιες εισαγωγές στα νοσοκομεία ξεπερνούν της τελευταίες μέρες στην Αττικής τις 150.

Παγώνη: Στο 87% η πληρότητα των ΜΕΘ

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη, ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 πως η πληρότητα των ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής φθάνει το 87%.

Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων, αναμένεται να κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση στα νοσοκομεία τις επόμενες ημέρες, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο το έργο γιατρών και νοσηλευτών οι οποίοι επί ένα χρόνο παλεύουν με τις ελλείψεις του ΕΣΥ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter