Ξενάγηση στους αμπελώνες της Σαντορίνης με το Grace Santorini

Ξενάγηση στους αμπελώνες της Σαντορίνης με το Grace Santorini

Η γοητεία της Σαντορίνης δεν εξαντλείται στο ηφαιστειακό τοπίο της, τα υπόσκαφά της, το ηλιοβασίλεμα της Οίας και την ομορφιά της Καλντέρας, αλλά εκτείνεται και στους μοναδικούς αμπελώνες της, από τους οποίους παράγονται μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα ελληνικά κρασιά.

Το Grace Santorini, μέσω του Bespoke by Grace, δίνει στους επισκέπτες του τη συναρπαστική εμπειρία της γνωριμίας με τα αμπέλια του νησιού, κάνοντας τη διαμονή τους πραγματικά ξεχωριστή.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία σε ένα ταξίδι 2,5 ωρών να περιηγηθούν στους αμπελώνες της Σαντορίνης, του νησιού που άρχισε να παράγει κρασί το 3500 π.Χ.! Με το πέρασμα του χρόνου, η αμπελουργία εξελίχθηκε σε μία από τις πιο σημαντικές παραγωγικές δραστηριότητες του νησιού, ενώ η έκρηξη του ηφαιστείου, πριν από περίπου 3.400 χρόνια δημιούργησε αλλοιώσεις στη σύσταση του εδάφους κι έκανε τα κρασιά που παράγονται στη Σαντορίνη να αποκτήσουν μοναδικά χαρακτηριστικά.

Τα αμπέλια στα οποία μπορούν να ξεναγηθούν ιδιωτικά οι επισκέπτες του Grace Santorini διακρίνονται κι από ακόμη μία ιδιαιτερότητα, μια και καλλιεργούνται πολύ χαμηλά στο έδαφος και κλαδεύονται σε σχήμα καλαθιού (Σαντορινιά κουλούρα), με στόχο την προστασία του καρπού, που αναπτύσσεται μέσα στο «καλάθι», ώστε να προστατεύεται από τα μελτέμια του Αιγαίου.

Περισσότερες πληροφορίες γι΄αυτήν την συναρπαστική εμπειρία μπορείτε να βρείτε στο  https://www.gracehotels.com/santorini/?lang=el

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter