Ξένη Δημητρίου στο Ειδικό Δικαστήριο: Το Φεβρουάριο του 2018 ήρθαν στην Αθήνα εισαγγελείς από τις ΗΠΑ για το σκάνδαλο Novartis

Ξένη Δημητρίου στο Ειδικό Δικαστήριο: Το Φεβρουάριο του 2018 ήρθαν στην Αθήνα εισαγγελείς από τις ΗΠΑ για το σκάνδαλο Novartis

Το αφήγημα της σκευωρίας για το σκάνδαλο Novartis κατέρριψε κατά την κατάθεσή της στο Ειδικό Δικαστήριο η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Όπως αποκάλυψε το Φεβρουάριο του 2018, «ήρθε στην Αθήνα μια ομάδα εμπειρογνωμόνων και εισαγγελέων από τις ΗΠΑ στο πλαίσιο του αιτήματος δικαστικής συνδρομής.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η κα Δημητρίου, οι Αμερικανοί την επισκέφτηκαν στο γραφείο της, δίχως να της πουν λεπτομέρειες για την υπόθεση και την ενημέρωσαν ότι είχαν έρθει να συνεργαστούν με τους έλληνες εισαγγελεις που διερευνούσαν το σκάνδαλο Novartis.

Στη συνέχεια η ομάδα των αμερικανών εμπειρογνωμόνων και εισαγγελέων μετέβη στην Εισαγγελία Διαφθορας όπου προΐστατο την περίοδο εκείνη η εισαγγελέας Ελένη Ράικου.

«Εκεί πήγαν και έκαναν την πρώτη συνάντηση με την κα Ράικου και τους επίκουρους που είχαν χρεωθεί τη Novartis. Ξέρω όμως ότι στη συνέχεια είχαν και διαδικτυακές επικοινωνίες μεταξύ τους» υπογράμμισε ακόμη η Ξένη Δημητρίου.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη Βαξεβάνη στο Ειδικό Δικαστήριο: Ο Μανιαδάκης ήταν βασικός μάρτυρας στις ΗΠΑ για Novartis

Ξένη Δημητρίου στο Ειδικό Δικαστήριο: Η Ράικου εξυπηρέτησε το πολιτικό αφήγημα περί «σκευωρίας Novartis»

«Βόμβες» Βαξεβάνη στο Ειδικό Δικαστήριο: Να διωχθούν για ψευδορκία Τσατάνη και Ράικου για όσα κατέθεσαν σε βάρος μου

Εισαγγελέας Μανώλης στο Ειδικό Δικαστήριο: Δεν είχε επαφές με Παπαγγελόπουλο η Τουλουπάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter