Ξένη λογοτεχνία: Εμβληματικά έργα και βραβευμένοι συγγραφείς

Ξένη λογοτεχνία: Εμβληματικά έργα και βραβευμένοι συγγραφείς

Νέες κυκλοφορίες με προσωπικά μυστικά, χειραφέτηση, επαναστάσεις και κατασκοπεία.

Η πρόσφατη εκδοτική παραγωγή περιλαμβάνει αρκετά αξιόλογα βιβλία, από έργα εμβληματικών συγγραφέων όπως ο Γκιστάβ Φλομπέρ, ο Τζόζεφ Κόνραντ και ο Τόμας Χάρντι, μέχρι νέες φωνές όπως η Αν Πάτσετ και ο Μάρκο ντε Φράνκι.

Το υπερωκεάνιο
Πιερ Ασουλίν

Ο Ζακ-Μαρί Μποέρ είναι βιβλιοπώλης και εξειδικεύεται στα σπάνια βιβλία. Τον Φεβρουάριο του 1932, μόλις λίγους μήνες προτού ανέλθει ο Χίτλερ στην εξουσία, ο Μποέρ επιβιβάζεται στη Μασσαλία στο ολοκαίνουργιο και υπερπολυτελές υπερωκεάνιο «Ζορζ Φιλιππάρ» με τελικό προορισμό την Ιαπωνία. Ο Μποέρ αναπτύσσει φιλικές σχέσεις με τον πρώην πλοίαρχο Πρεσανύ και την ατίθαση νεαρή εγγονή του, τον ασφαλιστή Ερκύλ Μαρτέν, τον Ρώσο πιανίστα Σοκολόβσκι και τη γοητευτική Αναΐς Μοντέ-Ντελακούρ. Ωστόσο δεν αποκαλύπτει σε κανέναν τον λόγο του ταξιδιού του. Μετάφραση: Μαριάνθη Πάσχου.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Πόλις
ΣΕΛ.: 400
ΤΙΜΗ: €20

Το χρυσό σημειωματάριο
Ντόρις Λέσινγκ

Το μυθιστόρημα εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1962 και θεωρείται το magnum opus της νομπελίστριας Ντόρις Λέσινγκ και από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά έργα του 20ού αιώνα. Κεντρική ηρωίδα μια συγγραφέας στο Λονδίνο του 1950, η οποία αναζητά την προσωπική και πολιτική ταυτότητά της. Μια γυναίκα που τολμά να χειραφετηθεί ενώ παλεύει με πολλά ανοιχτά μέτωπα: από τη συναισθηματική απόρριψη και τη σεξουαλική προδοσία μέχρι την επαγγελματική αγωνία και τις εντάσεις στο φιλικό και το οικογενειακό περιβάλλον. Μετάφραση: Εφη Τσιρώνη.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Διόπτρα
ΣΕΛ.: 1.056
ΤΙΜΗ: €25,50

Η Αν-τόνια μου
Γουίλα Κάθερ

«Καμία Αμερικανίδα σύγχρονη μυθιστοριογράφος φυλετικής ταυτότητας και ιδεολογίας δεν μπορεί να συγκριθεί με την αισθητική αρτιότητα της Κάθερ» γράφει ο Χάρολντ Μπλουμ στον «Δυτικό κανόνα». Η «Αν-τόνια μου», το αριστούργημα της βραβευμένης με Πούλιτζερ συγγραφέα, αποτελεί φόρο τιμής στους μετανάστες πιονέρους στις πεδιάδες της Αμερικής. Η ιστορία τοποθετείται στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν οι Ευρωπαίοι μεταναστεύουν μαζικά προς τις ΗΠΑ. Ο ορφανός δεκάχρονος Τζιμ από τη Βιρτζίνια μετακομίζει με τους παππούδες του στη Νεμπράσκα. Εκεί συνδέεται με βαθιά φιλία με τη δωδεκάχρονη Αν-τόνια, κόρη μεταναστών από τη Βοημία. Μεγάλος πια ο Τζιμ, καταξιωμένος δικηγόρος, αποφασίζει να γράψει τη συγκλονιστική ιστορία της. Μετάφραση: Κερασία Σαμαρά.

ΙΝFΟ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Gutenberg
ΣΕΛ.: 405
ΤΙΜΗ: €18,00

Η καρδερίνα
Ντόνα Ταρτ

Στα δεκατρία του ο Θίο επιζεί από ένα τραγικό συμβάν που του καταστρέφει τη ζωή και τον αφήνει ορφανό. Θα βρει καταφύγιο στην οικογένεια ενός πλούσιου φίλου. Οσο περνάει ο καιρός αγκιστρώνεται σ’ αυτό που διατηρεί πιο έντονη τη μνήμη της μητέρας του: έναν μικρό, ανεξήγητα σαγηνευτικό πίνακα, που τελικά παρασύρει τον Θίο στον υπόκοσμο και στην παρανομία. Το τρίτο μυθιστόρημα της βραβευμένης με Πούλιτζερ Αμερικανίδας συγγραφέα μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 2019 σε σκηνοθεσία Τζον Κρόουλι με πρωταγωνιστές τους Ανσελ Ελγκοτ και Νικόλ Κίντμαν. Μετάφραση: Μιχάλης Δελέγκος.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Διόπτρα
ΣΕΛ.: 1.256
ΤΙΜΗ: €22,50

Frankissstein
Τζάνετ Γουίντερσον

Η Μαίρη Σέλεϊ έγραψε το 1816 το «Φρανκενστάιν», ένα έργο στο οποίο «το δημιούργημα θα είναι κάτι παραπάνω από άνθρωπος αλλά δεν θα είναι άνθρωπος» όπως έγραφε. Η πολυβραβευμένη Tζάνετ Γουίντερσον εμπνέεται από το εμβληματικό έργο και τοποθετεί τους ήρωές της στη σύγχρονη εποχή. Στην Αγγλία ο τρανς Ρι (υποκοριστικό του Μαίρη) Σέλεϊ ερωτεύεται τον Νικη-φόρο Στάιν, ειδήμονα στην τεχνητή νοημοσύνη. Ο Ρον έχει μόλις χωρίσει, ζει ξανά με τη μητέρα του και ονειρεύεται να πλουτίσει κατασκευάζοντας ρομπότ-κούκλες του σεξ. Σε μια μονάδα κρυογονικής στις ΗΠΑ μια ομάδα γιατρών προσπαθεί να ξαναφέρει τους νεκρούς στη ζωή. Μια φιλοσοφική αλληγορία με κωμικές πινελιές για τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης. Μετάφραση: Γιώργος-Ικαρος Μπαμπασάκης.

ΙNFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Gutenberg
ΣΕΛ.: 411
ΤΙΜΗ €18

Για καινούργια ακρογιάλια (δίτομο)
Β. Λάτσις

Οι ήρωες του έργου είναι χαρακτηριστικοί τύποι της λετονικής υπαίθρου σε όλη την κοινωνική της διάρθρωση, από τον Λετονό κουλάκο μέχρι τον αντίποδά του, τον Λετονό επαναστάτη αγρότη. Το βιβλίο του Λάτσις περιγράφει την πάλη του λαού της Λετονίας σε μια μακρά ιστορική περίοδο που ξεκινά από το 1921, δίνοντας έμφαση στον αγώνα που διεξάγεται στην ύπαιθρο για μια ζωή ελεύθερη από τα δεσμά της εκμετάλλευσης, αλλά και αργότερα για τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό του.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Σύγχρονη Εποχή
ΣΕΛ.: 496 (α΄ τόμος) + 424 (β΄ τόμος)
ΤΙΜΗ: €22,00

Δεύτερο σπίτι
Ρέιτσελ Κασκ

Γνωρίσαμε τη Ρέιτσελ Κασκ μέσα από την τριλογία «Περίγραμμα» – «Μετάβαση» – «Κύδος», τρία αυτοτελή μυθιστορήματα με κοινή ηρωίδα που χαρακτηρίστηκαν «εμβληματικό έργο της αγγλικής λογοτεχνίας του 21ου αιώνα» («The Guardian»). Στο «Δεύτερο σπίτι» η Κασκ ερευνά τον πυρήνα των οικογενειακών και ερωτικών σχέσεων μέσα από τα μάτια μιας νεαρής παντρεμένης γυναίκας, η οποία αποφασισμένη να αλλάξει τα πάντα στη ζωή της ταξιδεύει στο Παρίσι και εντυπωσιάζεται από τον πίνακα ενός άγνωστου ζωγράφου. Δεκαπέντε χρόνια μετά καλεί τον διάσημο πλέον ζωγράφο στο παραθαλάσσιο σπίτι όπου ζει με τον δεύτερο σύζυγό της. Η φιλοξενία ωστόσο δεν θα εξελιχθεί όπως τη φαντάζεται. Μετάφραση: Δώρα Δαβίρη.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Gutenberg
ΣΕΛ.: 213
ΤΙΜΗ: €14,00

Αγριότοπος
Ρόμπερτ Πεν Γουόρεν

Ο «Αγριότοπος» του βραβευμένου με Πούλιτζερ Ρόμπερτ Πεν Γουόρεν εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1961 και παραμένει ένα εξαιρετικά σημαντικό μυθιστόρημα πάνω στη θεματική του Αμερικανικού Εμφυλίου. Το καλοκαίρι του 1863 ο νεαρός Εβραίος Ανταμ Ρόζεντσβαϊγκ αναχωρεί από ένα γκέτο της Βαυαρίας για την Αμερική, με σκοπό να πολεμήσει στο πλευρό των Βορείων κατά τον Εμφύλιο Πόλεμο. Σταδιακά, όμως, έρχεται αντιμέτωπος με έναν πολύπλοκο κόσμο που δεν ανταποκρίνεται στα υψηλά ιδανικά του. Μετάφραση: Αννα Μαραγκάκη.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Πόλις
ΣΕΛ.: 304
ΤΙΜΗ: €17,70

Αχ, Ουίλλιαμ!
Ελίζαμπεθ Στράουτ

Η Λούσι Μπάρτον είναι συγγραφέας, ζει στη Νέα Υόρκη και προσπαθεί να βρει τις ισορροπίες της στη ζωή μετά τον θάνατο του συζύγου της. Κάπως απροσδόκητα επανασυνδέεται με τον Ουίλλιαμ, τον πρώτο της σύζυγο, με τον οποίο έχουν μακρόχρονη ιστορία και διατηρούν, έστω και με διαλείμματα, σχέση φιλίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Η Λούσυ δεν εκπλήσσεται όταν ο Ουίλλιαμ τής ζητά να τον συνοδεύσει για να ερευνήσει ένα οικογενειακό μυστικό. Στον δρόμο για το Μέιν οι πρώην εραστές αναπολούν το κοινό παρελθόν τους. Μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Αγρα
ΣΕΛ.: 232
ΤΙΜΗ: €16,50

Γκέρτα
Κατερζίνα Τούτσκοβα

Διατρέχοντας δεκαετίες, το μυθιστόρημα της Κατερζίνα Τούτσκοβα αναδεικνύει ένα ιστορικό επεισόδιο αποκλεισμού και προκατάληψης. Τον Μάιο του 1945 οι συμμαχικές δυνάμεις απελευθερώνουν το Μπρνο, «συμπρωτεύουσα» της Τσεχίας. Η Γκέρτα Σνιρχ, κόρη Τσέχας μητέρας και ναζιστή Γερμανού πατέρα, στιγματισμένη πια ως εχθρός του κράτους, απελαύνεται από την Τσεχοσλοβακία. Με το λίγων μηνών κοριτσάκι της υποχρεώνεται να ακολουθήσει, μαζί με χιλιάδες άλλους Γερμανούς, μια «πορεία θανάτου» προς τα αυστριακά σύνορα. Μετάφραση: Κώστας Τσίβος.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Αλεξάνδρεια
ΣΕΛ.: 480
ΤΙΜΗ: €17,91

Διάχυτο φως
Ντενίζ Οντε

Στο λογοτεχνικό ντεμπούτο της Ντενίζ Οντε η αφηγήτρια επιστρέφει για λίγο στην εργατική συνοικία όπου μεγάλωσε και θυμάται τα δύσκολα πρώτα χρόνια της ζωής της. Με μητέρα μετανάστρια από την Τουρκία η οποία αναζήτησε μια καλύτερη τύχη και βρέθηκε εγκλωβισμένη σε μια ζωή που δεν της ταίριαζε και πατέρα Γερμανό εργάτη με ροπή στον αλκοολισμό, η αφηγήτρια μιλά για τις προκαταλήψεις και τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει από πολύ μικρή και την οδήγησαν στο να εγκαταλείψει το σχολείο. Ενα κορίτσι που αν και βίωσε τον κοινωνικό αποκλεισμό και την υποτίμηση, κατάφερε να σπουδάσει και να ακολουθήσει πανεπιστημιακή καριέρα. Μετάφραση: Αγγελος Αγγελίδης, Μαρία Αγγελίδου.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Gutenberg
ΣΕΛ.: 331
ΤΙΜΗ: €15,00

Ποιήματα – Το ισπανόφωνο έργο
Οκτάβιο Πας

«Eκεί όπου σβήνουν οι δρόμοι, εκεί όπου τελειώνει η σιωπή, επινοώ την απελπισία, τον νου που αενάως με συλλαμβάνει, το χέρι που με σχεδιάζει, το μάτι που με αποκαλύπτει». Για πρώτη φορά εκδίδεται στα ελληνικά το σύνολο του ισπανόφωνου ποιητικού έργου του νομπελίστα Οκτάβιο Πας. Η έκδοση περιλαμβάνει από τις πρώτες του υπερρεαλιστικές δοκιμές έως τα πολιτικά και φιλοσοφικά ποιήματά του και συνοδεύεται από επεξηγήσεις και ερμηνευτικές κατευθυντήριες οδηγίες του ίδιου του ποιητή μαζί με αυτοβιογραφικά στοιχεία που επιτρέπουν την άμεση πρόσβαση σε ένα έργο όπου συνυπάρχουν ο κόσμος του Μεξικού με τον κόσμο της ευρωπαϊκής ποιητικής και πολιτικής πρωτοπορίας και των ανατολικών μυστικιστικών δοξασιών. Μετάφραση – επίμετρο: Γιώργος Κεντρωτής.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Gutenberg
ΣΕΛ.: 791
ΤΙΜΗ: €44,00

Διαμάντια στην υπηρεσία της επανάστασης
Γιουλιάν Σεμιόνοφ

Η πρώτη περιπέτεια του Σοβιετικού κατασκόπου Ισάγιεφ πριν γίνει ο Στίρλιτς που αγαπήθηκε από το αναγνωστικό κοινό στις «17 στιγμές της άνοιξης» και στο «Διατάσσεσαι να επιζήσεις». Το 1921 στη Ρωσία η σοβιετική εξουσία οργανώνεται και ιδρύει το Κρατικό Θησαυροφυλάκιο, το Γκοχράν, το οποίο αποτελεί μήλον της έριδος για μοναρχικούς και αντιπολιτευόμενες πολιτικές ομάδες που προσδοκούν την ανατροπή των μπολσεβίκων, καθώς και για πρώην τραπεζίτες, κοσμηματοπώλες και ειδικούς που παρεισφρέουν στον κρατικό μηχανισμό για προσωπικό πλουτισμό παριστάνοντας τους ευσυνείδητους κομμουνιστές. Η σύλληψη ενός μικροαπατεώνα μ’ ένα χαρτοφύλακα γεμάτο διαμάντια κι ένα φαινομενικά τυχαίο τηλεφώνημα στα κεντρικά της σοβιετικής υπηρεσίας πληροφοριών, της ΤσεΚά, θα απασχολήσουν τον κατάσκοπο Ισάγιεφ.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Σύγχρονη Εποχή
ΣΕΛ.: 464
ΤΙΜΗ: €16,00

Ο χρόνος είναι μάνα
Οσεαν Βουόνγκ

«Είναι το βιβλίο για το οποίο αισθάνομαι περήφανος. Επειδή δεν έκανα κανένα συμβιβασμό» δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Οσεαν Βουόνγκ για την ποιητική συλλογή «Ο χρόνος είναι μάνα» την οποία έγραψε λίγο μετά τον θάνατο της μητέρας του, την περίοδο της καραντίνας. Γεννημένος το 1988 σ’ έναν ορυζώνα στο Βιετνάμ, ο Βουόνγκ μετανάστευσε σε ηλικία δύο ετών στις ΗΠΑ, όπου μεγάλωσε χωρίς τον Αμερικανό πατέρα του, μόνο με τη μητέρα και τη γιαγιά του, που δεν ήξεραν καθόλου αγγλικά. Στο έργο του συνδυάζει αριστοτεχνικά τα βιώματά του με τις πανανθρώπινες εμπειρίες. Μετάφραση: Δημήτρης Μαύρος.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Gutenberg
ΣΕΛ.: 129
ΤΙΜΗ: €12,00

Μακριά απ’ το αγριεμένο πλήθος
Τόμας Χάρντι

Για πρώτη φορά κυκλοφορεί στα ελληνικά το μυθιστόρημα του Τόμας Χάρντι, ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Σε αυτό το βιβλίο που εκδόθηκε τo 1874 ο Βρετανός συγγραφέας εισάγει την ιδέα του Ουέσεξ, ενός τόπου πραγματικού αλλά και μυθικού, όπου διαδραματίζονται οι ιστορίες του. Ο Γκάμπριελ Οουκ είναι ερωτευμένος με την Μπαθσίμπα Εβερντιν, όμως από μια αναποδιά της τύχης καταλήγει απλός βοσκός στη φάρμα της. Την ίδια γυναίκα διεκδικούν δύο άντρες ακόμη: ο λοχίας Τρόι και ο μεσήλικας κτηματίας Μπόλντγουντ. Κι ενώ η μοίρα των τριών επίδοξων μνηστήρων εξαρτάται από την επιλογή που θα κάνει η Μπαθσίμπα, εκείνη αναζητά την ανεξαρτησία της. Μετάφραση: Τόνια Κοβαλένκο.

ΙΝFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Καστανιώτη
ΣΕΛ.: 572
ΤΙΜΗ: €24

Μαντάμ Μποβαρί
Γκιστάβ Φλομπέρ

Η Εμα Ρουό ονειρεύεται να ξεφύγει από το οικογενειακό της περιβάλλον και να βρει τον έρωτα της ζωής της με τον οποίο να ζήσουν πλουσιοπάροχα. Το όνειρό της φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα όταν εμφανίζεται μπροστά της ο επαρχιακός γιατρός Σαρλ Μποβαρί, ο οποίος σαγηνεύεται από την ομορφιά της. Ο γάμος όμως δεν θα φέρει την ευτυχία στην Εμα, η οποία θα αναζητήσει τον έρωτα στην αγκαλιά άλλων αντρών. Το μυθιστόρημα του Φλομπέρ σκανδάλισε στην εποχή του και οδήγησε τον συγγραφέα στο δικαστήριο, ενώ στις μέρες μας θεωρείται από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Η νέα έκδοση σε μετάφραση της Ρίτας Κολαΐτη περιλαμβάνει χρονολόγιο, ένα δοκίμιο του Τιερί Λαζέ, αλλά και αναφορές στην περίφημη δικαστική μάχη στην οποία ενεπλάκη ο συγγραφέας.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Ψυχογιός
ΣΕΛ.: 672
ΤΙΜΗ: €16,60

Δάκρυα ξυράφι
Σ.Α. Κόσμπι

«Συναρπαστικό μυθιστόρημα μυστηρίου με καταιγιστική δράση, το οποίο αναδεικνύει ορισμένα από τα πλέον ευαίσθητα ζητήματα της εποχής μας» χαρακτήρισε η «Washington Independent Review of Books» το μυθιστόρημα του Σ.Α. Κόσμπι (γεν. 1973). Ο Αφροαμερικανός Αϊζέια και ο λευκός σύζυγός του Ντέρεκ πέφτουν θύματα άγριας δολοφονίας. Οι δύο πατεράδες τους, ο Αϊκ και ο Μπάντι Λι, καταρρέουν με την είδηση, παρότι είχαν αποξενωθεί από τους γιους τους νιώθοντας ντροπή για τις επιλογές τους. Οι δύο άντρες απευθύνονται σε παλιές γνωριμίες τους από τον υπόκοσμο για να βρουν τους δολοφόνους. Μετάφραση: Κίκα Κραβουσάνου.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ:Gutenberg
ΣΕΛ.: 499
ΤΙΜΗ: €19,00

Η μοναχοκόρη
Γκουαδαλούπε Νέτελ

Η Μεξικανή Γκουαδαλούπε Νέτελ αφηγείται την ιστορία τριών σύγχρονων γυναικών οι οποίες βιώνουν διαφορετικά τη μητρότητα. Το βιολογικό ένστικτο, οι οικογενειακές προσδοκίες, τα επαγγελματικά όνειρα και οι κοινωνικές επιταγές τις οδηγούν σε ετερόκλητες αποφάσεις. Σύλληψη, έκτρωση, στείρωση, αποβολή, γέννα: το γυναικείο σώμα γίνεται πεδίο αντικρουόμενων δυνάμεων ανάμεσα στην ελεύθερη επιλογή και την επιβεβλημένη απόφαση. «Η Νέτελ μάς μεταφέρει στην καρδιά των μόνων πραγμάτων που έχουν στ’ αλήθεια σημασία: της ζωής, του θανάτου και των σχέσεών μας με τους άλλους» σημειώνει για το βιβλίο η νομπελίστρια Ανί Ερνό. Μετάφραση: Νάννα Παπανικολάου.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Ικαρος
ΣΕΛ.: 264
ΤΙΜΗ: €16,60

Τύχη
Τζόζεφ Κόνραντ

Για πρώτη φορά μεταφράζεται στα ελληνικά το μυθιστόρημα που εκδόθηκε το 1914 και έκανε διάσημο τον Τζόζεφ Κόνραντ. Κεντρική ηρωίδα η νεαρή Φλώρα, η οποία είναι δέσμια της πατριαρχίας, των κοινωνικών συμβάσεων και της καπιταλιστικής κοινωνίας που εκπροσωπεί ο τραπεζίτης πατέρας της. Ο αναγνώστης παρακολουθεί τις σχέσεις εξουσίας της ζωής της μέσα από την αφήγηση του Μάρλοου, ήρωα και άλλων βιβλίων του Κόνραντ, όπως του «Λόρδου Τζιμ» και της «Καρδιάς του σκότους». Μετάφραση-εισαγωγή: Μιχάλης Παπαντωνόπουλος.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Gutenberg
ΣΕΛ.: 567
ΤΙΜΗ: €22,00

Ο γάτος που δίδασκε ζεν
Τζέιμς Νόρμπερι

Ο συγγραφέας του best seller «Το μεγάλο πάντα και ο μικρός δράκος» επανέρχεται με την ιστορία ενός γάτου που αναζητούσε έναν τρόπο να κατανοήσει τον κόσμο. Σε μια μακρινή πόλη ένας ηλικιωμένος γάτος θεωρεί τον εαυτό του πολύ σοφό, μέχρι που ακούει για ένα αρχαίο πεύκο κάπου μακριά, κάτω από τα κλαδιά του οποίου μπορεί να βρεθεί άπειρη σοφία. Ξεκινά ένα ταξίδι βαθιά μες στο δάσος ώστε να ψάξει για το δέντρο. Στην πορεία γνωρίζει νέους. Τι σοφία έχει να μεταδώσει ο γάτος στους φίλους του και –ίσως το πιο σημαντικό– τι έχει να μάθει ακόμη;

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Διόπτρα
ΣΕΛ.: 184
ΤΙΜΗ: €17,70

Πέντε δρόμοι προς τη συγχώρεση
Ούρσουλα Κ. Λε Γκεν

Ιστορίες της Ούρσουλα Κ. Λε Γκεν που εκτυλίσσονται σ’ ένα απώτερο μέλλον και σ’ ένα απώτερο σύμπαν, εκεί όπου τοποθετούνται και ο «Αναρχικός των δύο κόσμων» και το «Αριστερό χέρι του σκότους». Οι ιστορίες είναι ενταγμένες στον Χαϊνικό Κύκλο, τον κόσμο όπου η Λε Γκεν ξεδιπλώνει το χρονικό της Οικουμένης, της γαλαξιακής συνομοσπονδίας των αποικιών του μητροπολιτικού πλανήτη Χάιν. Εκεί υπάρχουν οι δίδυμοι πλανήτες Βερέλ και Γεοβέ, οι λαοί των οποίων χωρίζονται σε ιδιοκτήτες και αποκτήματα. Στον Γεοβέ τα αποκτήματα επαναστατούν και οι ιδιοκτήτες του Βερέλ κάνουν τα πάντα για να μη φτάσει η εξέγερση και στον δικό τους πλανήτη. Μετάφραση: Χριστόδουλος Λιθαρής.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Αίολος
ΣΕΛ.: 400
ΤΙΜΗ: €18,43

Οι αδελφές Chanel
Τζούντιθ Λιτλ

Η Αμερικανίδα συγγραφέας συνθέτει τη ζωή της Αντουανέτ και της Γκαμπριέλ «Κοκό» Σανέλ, δύο γυναικών που άλλαξαν τον χώρο της μόδας. Εγκαταλειμμένες από την οικογένειά τους, μεγαλώνουν σε μοναστήρι-ορφανοτροφείο. Τις νύχτες τα ρομαντικά μυθιστορήματα και τα γυναικεία περιοδικά κρατούν ζωντανό το όνειρό τους για καλύτερη ζωή. Με την ενηλικίωσή τους οι δυο νεαρές γυναίκες ανοίγουν τα φτερά τους. Το ταξίδι τους τις φέρνει στα κομψά καφέ του Μουλέν, στις εκθαμβωτικές αίθουσες του Βισί και από εκεί στο μικρό καπελάδικο της οδού Καμπόν στο Παρίσι, που αποτελεί την αφετηρία για την καταξίωση του οίκου μόδας Chanel στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο. Μετάφραση: Ελένη Τουλούπη.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Ελληνικά Γράμματα
ΣΕΛ.: 496
ΤΙΜΗ: €17,90

Χριστούγεννα στο εστιατόριο
Πάμελα Μ. Κέλι

Τα βιβλία της Πάμελα Μ. Κέλι βρίσκονται στη λίστα των best sellers της «USA Today» και της «Wall Street Journal» και οι περισσότερες αναγνώστριες τα περιγράφουν ως μικρές δόσεις θετικότητας με χαρακτήρες που θα ήθελες να είναι φίλες σου. Το «Χριστούγεννα στο εστιατόριο» εξελίσσεται στο Ναντάκετ την περίοδο των Χριστουγέννων. Η μικρή πόλη αρχίζει να κινείται σε ρυθμούς προετοιμασίας και η παρέα του εστιατορίου Μίμι’ς Πλέις θα περάσει μαζί τις γιορτές για πρώτη φορά. Νέα ξεκινήματα, καινούργιοι έρωτες και συνταγές όχι μόνο για την κουζίνα αλλά και για τη ζωή.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Ελληνικά Γράμματα
ΣΕΛ.: 192
ΤΙΜΗ: €13,90

Η ακρόπολη των ξεχασμένων μύθων
Μάικλ Μούρκοκ

Ο Μάικλ Μούρκοκ (γενν. 1939) είναι από τους πιο γνωστούς συγγραφείς στον χώρο της ηρωικής και επιστημονικής φαντασίας και έχει γράψει πολλές δεκάδες βιβλία που αποτελούν σημεία αναφοράς, με πιο γνωστά εκείνα που αφορούν τον αλμπίνο αντιήρωά του, τον Ελρικ του Μελνιμπονέ. Εδώ ο Ελρικ ζει με τις τύψεις για την προδοσία που διέπραξε εις βάρος του λαού του και ξεκινά καινούργιες περιπλανήσεις, αναζητώντας πληροφορίες για τους μακρινούς ερπετοειδείς προγόνους του. Για άλλη μια φορά προσπαθεί να απαλλαγεί από την εξάρτησή του από την Καταιγίδα, το καταραμένο ξίφος που του χαρίζει δύναμη και ζωή ρουφώντας τις ψυχές εχθρών και φίλων. Για να το πετύχει θα πρέπει να ταξιδέψει στον Κόσμο Από Κάτω. Μετάφραση: Θωμάς Μαστακούρης.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Αίολος
ΣΕΛ.: 464
ΤΙΜΗ: €19,50

Η λέσχη ανάγνωσης και πατατόπιτας του Γκέρνζι
Μέρι Αν Σέφερ & Αννι Μπάροουζ

Το 1946, στον απόηχο του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, καταφτάνει στο πανέμορφο νησί Γκέρνζι της Μάγχης η νεαρή συγγραφέας Τζούλιετ Αστον ενόσω ψάχνει να βρει θέμα για το βιβλίο της. Πηγή έμπνευσης θα γίνει η ζωή των κατοίκων του νησιού, οι οποίοι της μαθαίνουν την αξία των μικρών πραγμάτων. Κι ύστερα έρχεται ο έρωτας σε αυτό το επιστολικό μυθιστόρημα των Μέρι Ανν Σέφερ και Αννι Μπάροουζ, που για έντεκα εβδομάδες κατείχε την πρώτη θέση στη λίστα των ευπώλητων των «New York Times» και το 2018 γυρίστηκε σε ταινία που προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία. Μετάφραση Αντουανέττα Καλλέγια.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Αίολος
ΣΕΛ.: 336
ΤΙΜΗ: €17,80

Δυτικές χώρες
Ουίλιαμ Μπάροουζ

Για πρώτη φορά κυκλοφορεί στα ελληνικά το τρίτο μέρος της θρυλικής τριλογίας του Ουίλιαμ Μπάροουζ, «The red night trilogy» που περιλαμβάνει τις «Πόλεις της κόκκινης νύχτας» και τον «Τόπο των νεκρών δρόμων». Οι «Δυτικές χώρες», το τελευταίο μυθιστόρημα του Μπάροουζ, αποτελεί ένα εκρηκτικό κοκτέιλ αυτοβιογραφικών περιστατικών και αλλόκοτης αιγυπτιακής θεολογίας, που αναμειγνύει πολεμικές ταινίες με πορνογραφία, αναφορές στον Κάφκα και τον Μέιλερ. Μετάφραση: Γιώργος Μπέτσος.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Τόπος
ΣΕΛ.: 368
ΤΙΜΗ: €16,90

Η ετυμηγορία του Καραβάτζο
Μάρκο ντε Φράνκι

Ενα δωδεκάχρονο αγόρι που βρίσκεται να τρέχει γυμνό μες στη νύχτα σ’ έναν επαρχιακό δρόμο της Τοσκάνης υποστηρίζει ότι το απήγαγαν αλλά κανείς δεν το πιστεύει. Μόνο όταν εξαφανίζεται άλλο ένα παιδί αρχίζει να γίνεται αντιληπτό πως κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Την υπόθεση καλείται να διαλευκάνει η Βαλεντίνα Μεντσίτι, η νεότερη αστυνόμος της Κεντρικής Επιχειρησιακής Μονάδας. Αυτή είναι η πρώτη της πραγματική έρευνα και κινδυνεύει να είναι και η τελευταία της ζωής της. Το πρώτο βιβλίο του Ιταλού Μάρκο ντε Φράνκι με πρωταγωνίστρια τη νεαρή αστυνόμο κυκλοφόρησε στην Ιταλία το 2022 και μεταφράζεται ήδη σε επτά γλώσσες. Μετάφραση: Μαρία Οικονομίδου.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Πατάκη
ΣΕΛ.: 688
ΤΙΜΗ: €19,90

Μερικές ακόμα σημειώσεις ενός πορνόγερου
Τσαρλς Μπουκόβσκι

Το βιβλίο περιλαμβάνει κείμενα από την αυτοβιογραφική στήλη του Μπουκόβσκι «Σημειώσεις ενός πορνόγερου», η οποία αρχικά δημοσιευόταν για δύο χρόνια (1967-69) στην αντεργκράουντ εβδομαδιαία εφημερίδα του Λος Αντζελες «Open City» κι έπειτα σε άλλα έντυπα. Στα κείμενα αυτά βρίσκουμε τις συνηθισμένες του εμμονές – το σεξ, το αλκοόλ, τον τζόγο. Συναντούμε επίσης τις αντισυμβατικές απόψεις του για την πολιτική και τη λογοτεχνία, τις ταραχώδεις σχέσεις του με διάφορες γυναίκες και τις ζωηρές περιπέτειές του στα κυκλώματα των ποιητών. Μετάφραση: Γιάννης Λειβαδάς.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Μεταίχμιο
ΣΕΛ.: 320
ΤΙΜΗ: €17,70

Γαργαντούας – Πανταγκρυέλ – Πανταγκρυελίνειον Προγνωσάριον
Φρανσουά Ραμπελέ

ο θεμελιώδες έργο της ευρωπαϊκής γραμματείας κυκλοφορεί σε οριστική έκδοση σε υποδειγματική μετάφραση του Φίλιππου Δ. Δρακονταειδή, επί σειρά δεκαετιών μελετητή του Φρανσουά Ραμπελέ (1483-1553). Σ’ αυτό παρακολουθούμε τις περιπέτειες των δύο γιγάντων, του πατέρα Γαργαντούα και του γιου Πανταγκρυέλ, με συνοδούς και φίλους, που οι ανθρώπινες διαστάσεις τους είναι πρότυπα ηθικής, παιδείας, ειρήνης, φιλίας. Μια ομάδα που διασχίζει τα άγονα και απονεκρωμένα εδάφη του σχολαστικισμού, της θρησκευτικής και πολιτικής απάτης και μάχεται τον παραλογισμό της εξουσίας. Στον τόμο συμπεριλαμβάνεται ο καζαμίας «Πανταγκρυελίνειον προγνωσιάριον για το έτος 1533» που μεταφράζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
ΣΕΛ.: 504
ΤΙΜΗ: €25,00

Η εγγονή
Μπέρνχαρντ Σλινκ

Το καλοκαίρι του 1964 μια φοιτήτρια από το ανατολικό τμήμα του Βερολίνου και ένας φοιτητής από το δυτικό ερωτεύονται. Εκείνος τη βοηθάει να αποδράσει από την Ανατολική Γερμανία και ζουν μαζί. Μόνο μετά τον θάνατο της Μπίργκιτ ο εβδομηντάχρονος πλέον Κάσπαρ ανακαλύπτει το μυστικό που η σύζυγός του έκρυβε μια ολόκληρη ζωή: πίσω στη χώρα της είχε αφήσει μια κόρη. Ο Μπέρνχαρντ Σλινκ θίγει το ζήτημα των ορίων, της ανοχής και της αμοιβαίας κατανόησης στις σχέσεις, σε δύο κόσμους ιδεολογικά αντίθετους. Μετάφραση: Απόστολος Στραγαλινός.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Κριτική
ΣΕΛ.: 408
ΤΙΜΗ: €16,00

Τομ Λέικ
Αν Πάτσετ

Το νέο βιβλίο της Αν Πάτσετ, την οποία γνωρίσαμε με το «Ολλανδέζικο σπίτι». Η Λάρα και οι κόρες της μαζεύουν κεράσια στο κτήμα. Για να περάσει η ώρα τα κορίτσια της ζητούν να μιλήσει για τα νεανικά της χρόνια, τότε που ήταν ηθοποιός στον θίασο Τομ Λέικ, και για το καλοκαιρινό της ειδύλλιο με τον διάσημο Πίτερ Ντιουκ. Γιατί άραγε η Λάρα άφησε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα; Πώς γίνεται να μη μετανιώνει για τη ζωή που δεν έζησε; Μετάφραση: Δέσποινα Κανελλοπούλου.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Δώμα
ΣΕΛ.: 409
ΤΙΜΗ: €20,00

Marie-Claire
Μαργκερίτ Οντού

Το μυθιστόρημα «Marie-Claire» της άγνωστης Μαργκερίτ Οντού βρέθηκε το 1910 στη λίστα των υποψηφιοτήτων για δύο σημαντικά λογοτεχνικά βραβεία: το Goncourt και το Femina, που είχε ξεκινήσει το 1904 σαν αντιπρόταση στο «μισογυνικό» Goncourt (πρώτη βράβευση το 1903). Στις 2 Δεκεμβρίου απονεμήθηκε στη Γαλλίδα συγγραφέα το Femina, δικαιώνοντας έτσι ένα έργο νεωτερικό, που ανοίγει τον δρόμο για τη σύγχρονη γυναικεία αυτομυθοπλασία. Μετάφραση: Μαρία Γυπαράκη.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Librofilo & Co
ΣΕΛ.: 202
ΤΙΜΗ: €16,60

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter