Ξένη λογοτεχνία: Πασχαλινές προτάσεις απ’ όλο τον κόσμο

Ξένη λογοτεχνία: Πασχαλινές προτάσεις απ’ όλο τον κόσμο

Κλασικές και νέες πένες για τη βιβλιοθήκη σας περιλαμβάνονται στις κανούργιες εκδόσεις που κυκλοφορούν.

Οι εαρινές αναγνωστικές προτάσεις μας για τους λάτρεις της ξένης λογοτεχνίας περιλαμβάνουν κορυφαίους εκπροσώπους αλλά και νέες φωνές οι οποίες αξίζει να διαβαστούν.

Το πρόσωπο του άλλου
Κόμπο Αμπέ

Το παλιό, προαιώνιο ζήτημα της ταυτότητας είναι το βασικό θέμα στο μυθιστόρημα του Κόμπο Αμπέ. Ο κορυφαίος Ιάπωνας συγγραφέας (1924-93) που σπούδασε ιατρική, αγαπούσε τα μαθηματικά, είχε χόμπι τη συλλογή εντόμων και λάτρευε τα έργα των Πόου, Ντοστογέφσκι, Νίτσε, Ρίλκε, Χάιντεγκερ, Γιάσπερς και Κάφκα αναζητά το πραγματικό πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τη μάσκα που φοράμε όλοι. Μια σύγχρονη εκδοχή του «Δρ. Τζέκιλ και κύριος Χάιντ» είναι το μυθιστόρημα, που έχει βασικό ήρωα έναν επιστήμονα που έχει παραμορφωθεί φρικτά σε εργαστηριακό ατύχημα, χάνοντας το πρόσωπό του και μαζί με αυτό την ικανότητα σύνδεσης με άλλους ανθρώπους.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Αγρα
ΣΕΛ.: 328
ΤΙΜΗ: €18,50

Στραβό αλέτρι
Ιταμάρ Βιέιρα Τζούνιορ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Αίολος
ΣΕΛ.: 296

Βαθιά στην ενδοχώρα της Βραζιλίας δύο αδερφές ανακαλύπτουν ένα μαχαίρι με λαβή από ελεφαντόδοντο κάτω από το κρεβάτι της γιαγιάς τους. Μαγεμένες από το εντυπωσιακό εύρημα, αποφασίζουν να δοκιμάσουν τη γεύση της γυαλιστερής λάμας. Το ατύχημα που θα συμβεί θα τις δένει για πάντα, καθώς η μια γίνεται η φωνή της άλλης. Είναι ένα μυθιστόρημα που συνδυάζει το μαγικό στοιχείο και τον ρεαλισμό με τον ιδιαίτερο τρόπο του συγγραφέα, καθώς αφηγείται την ιστορία αγώνων και λύτρωσης των Αφροβραζιλιάνων ακτημόνων μιας από τις φτωχότερες περιοχές της χώρας. Το βιβλίο είναι στη φετινή βραχεία λίστα του Διεθνούς Βραβείου Μπούκερ. Μετάφραση Μαρία Παπαδήμα.

Ενας βασιλικός φόνος
Σ. Τζ. Μπένετ

Χριστούγεννα 2016. Στο εξοχικό σπίτι της βασιλικής οικογένειας στο Σάντριγχαµ η Ελισάβετ Β΄ ανυπομονεί για την επανένωση της οικογένειας. Ομως το πάρτι διακόπτεται απότομα όταν εντοπίζεται ένα κομμένο αντρικό χέρι και στη συνέχεια ένας δεύτερος άντρας βρίσκεται νεκρός σε ύποπτο τροχαίο στο βασιλικό κτήμα. Το σκάνδαλο μοιάζει να μην έχει προηγούμενο, οι δημοσιογράφοι εικάζουν διάφορα για την εγγύτητα των εγκλημάτων µε το στέμμα και η Ελισάβετ «μεταμορφώνεται» σε Μις Μαρπλ. Εξυπνος συνδυασμός Αγκαθα Κρίστι και «The crown» στο τρίτο βιβλίο της σειράς «Η Αυτής Μεγαλειότης η βασίλισσα ερευνά» που εμπνεύστηκε η Μπένετ, σε μετάφραση Βαγγέλη Γιαννίση.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ελληνικά Γράμματα
ΣΕΛ.: 416
ΤΙΜΗ: €14,90

Αιματοβαμμένος μεσημβρινός
Κόρμακ ΜακΚάρθι

Το μυθιστόρημα του Κόρμακ ΜακΚάρθι ανήκει στα κορυφαία της αμερικανικής λογοτεχνίας του 20ού αιώνα κι είναι εκείνο που εκτόξευσε τη φήμη του δημιουργού τού «Καμιά πατρίδα για τους μελλοθάνατους». Πρωταγωνιστής είναι ένα αγόρι (όλοι το αποκαλούν Παιδί) που στα 14 του το σκάει από το σπίτι κι ακολουθεί μια συμμορία κυνηγών κεφαλών Ινδιάνων. «Τόσο δυνατό και αλησμόνητο βιβλίο σαν αυτό άλλος Αμερικανός συγγραφέας δεν έχει γράψει» τόνιζε ο Χάρολντ Μπλουμ, ενώ ο Τζον Μπάνβιλ το λάτρεψε εντοπίζοντας «στοιχεία της “Ιλιάδας”, της Βίβλου, της “Κόλασης” του Δάντη και του “Μόμπι Ντικ”» στις σελίδες του. Μετάφραση Γιώργος Κυριαζής.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Gutenberg
ΣΕΛ.: 525
ΤΙΜΗ: €25,00

Τα μυστήρια της Μις Μόρτον – Η έπαυλη των εγκλημάτων
Κάθριν Λόιντ

Η Καρολάιν Μόρτον μετά τη χρεοκοπία του κόμη πατέρα της δουλεύει ως βοηθός της πλούσιας χήρας Φρόγκερτον. Οι δυο τους δέχονται πρόσκληση της θείας της Καρολάιν, λαίδης Ελινορ, για τα 17α γενέθλια της κόρης της. Η γιορτή, που γίνεται σε μεγαλόπρεπη έπαυλη χτισμένη την εποχή των Τυδώρ, συγκεντρώνει την αφρόκρεμα της αριστοκρατίας. Ομως ένα φριχτό έγκλημα (γηραιό μέλος της οικογένειας βρίσκεται δολοφονημένο με βελόνα πλεξίματος καρφωμένη στον λαιμό του) χαλάει το γιορτινό κλίμα. Το καλογραμμένο μυθιστόρημα της λονδρέζας Κάθριν Λόιντ παντρεύει τη ρομαντική ατμόσφαιρα εποχής με μια στιβαρή αστυνομική ίντριγκα, αναδεικνύοντας διαχρονικές προκαταλήψεις και κοινωνικές αδικίες από τα χρόνια της αριστοκρατίας. Μετάφραση Χρήστος Μπαρουξής.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ελληνικά Γράμματα
ΣΕΛ.: 384
ΤΙΜΗ: €16,90

Κουτσά άλογα
Μικ Χέρον
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Αίολος
ΣΕΛ.: 392

Η οικία Σλάου είναι το μέρος όπου αποτυχημένοι κατάσκοποι της MI5 εξοστρακίζονται προκειμένου να υπηρετήσουν το υπόλοιπο της καριέρας τους. Τα «κουτσά άλογα», όπως τους αποκαλούν, έχουν υποπέσει σε διάφορα παραπτώματα και έχουν χάσει την εμπιστοσύνη των ανωτέρων τους. Ή απλώς έχουν ελαττώματα που δεν συγχωρεί η υπηρεσία. Τα περισσότερα «κουτσά άλογα» όμως θα έκαναν τα πάντα για να καταφέρουν να ξαναγυρίσουν στη δράση. Τα μυθιστορήματα της σειράς του βραβευμένου Βρετανού συγγραφέα για την οικία Σλάου έχουν χαρακτηριστεί από τα καλύτερα κατασκοπευτικά μυθιστορήματα. Τα «Κουτσά άλογα» έχουν γίνει επίσης τηλεοπτική σειρά από την Apple TV με πρωταγωνιστή τον Γκάρι Ολντμαν. Μετάφραση Γιώργος Μπαρουξής.

Το πίσω δωμάτιο
Κάρμεν Μαρτίν Γκάιτε

Το μυθιστόρημα που χάρισε το ισπανικό Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας στην Κάρμεν Μαρτίν Γκάιτε (Σαλαμάνκα 1925 – Μαδρίτη 2001), μια από τις σημαντικότερες Ισπανίδες συγγραφείς, συνδέει με απαράμιλλη μαστοριά τα προσωπικά όνειρα και τις σκέψεις της με την ιστορία της χώρας της. Ενας μαυροντυμένος άντρας επισκέπτεται στη διάρκεια μιας καταιγίδας μια διάσημη συγγραφέα. Η ταυτότητα του άντρα παραμένει άγνωστη μέχρι τη στιγμή που αρχίζει να ξετυλίγεται το νήμα της υπόθεσης. Η συγγραφέας θυμάται ιστορίες από την Ισπανία του εμφυλίου, της δικτατορίας του Φράνκο, της μεταπολίτευσης και ταυτόχρονα μιλά για τη δύσκολη θέση των γυναικών σε κάθε περίοδο. Μετάφραση Κυριάκος Φιλιππίδης.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Gutenberg
ΣΕΛ.: 249
ΤΙΜΗ: €16,00

Νανά
Εμίλ Ζολά

Τα έργα και οι ημέρες μιας πόρνης πολυτελείας αποτυπώνονται με μοναδική ένταση στο βιβλίο που αποτελεί ύμνο στην αντρική ερωτική επιθυμία. Αρχικά το μυθιστόρημα είχε δημοσιευτεί σε συνέχειες στην εφημερίδα «Βολταίρος» (από τις 16 Οκτωβρίου 1879 ως τις 5 Οκτωβρίου του 1880) και αρκετοί το θεώρησαν πορνογραφικό. Ομως κάποιοι άλλοι το λάτρεψαν. Σαν τον Φλωμπέρ, που βρήκε το βιβλίο ανυπέρβλητο («Πέρασα χθες όλη τη μέρα μέχρι αργά το βράδυ διαβάζοντας τη “Νανά” και δεν κατάφερα να κοιμηθώ… Οι χαρακτήρες είναι πραγματικά εκπληκτικοί»), ή τον Ουισμάν, που στάθηκε στην καυστική κριτική του Ζολά για την υποκρισία του Παρισιού. Μετάφραση Μελίνα Καρακώστα.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Μεταίχμιο
ΣΕΛ.: 648
ΤΙΜΗ: €17,70

Με άνεμο κακό
Καουτέρ Αντιμί

Στο Αλγέρι του 1972 ο διάσημος συγγραφέας Σαΐντ παρουσιάζει το πολυσυζητημένο βιβλίο του, «το μεγαλύτερο αλγερινό μυθιστόρημα», που έχει θέμα τις διασταυρούμενες ζωές ανθρώπων που κατάγονται από το ίδιο χωριό. Δύο παιδικοί φίλοι του συγγραφέα συνειδητοποιούν ότι εν αγνοία τους χρησιμοποιήθηκαν από τον Σαΐντ ως πρωταγωνιστές του βιβλίου του και νιώθουν τις ζωές τους λεηλατημένες. Η Καουτέρ Αντιμί δημιουργεί μια εντυπωσιακή σάγκα της ιστορίας της Αλγερίας από τη δεκαετία του 1920 μέχρι το καλοκαίρι του 1992, με βασικά περιεχόμενα τη γαλλική αποικιοκρατία, τον αγώνα για ανεξαρτησία, την ενίσχυση των ισλαμιστών και τον αναπόφευκτο εμφύλιο πόλεμο. Μετάφραση Εφη Κορομηλά.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Πόλις
ΣΕΛ.: 246
ΤΙΜΗ: €17,70

Το τραγούδι του προφήτη
Πολ Λιντς

Το βιβλίο που κέρδισε το βραβείο Booker 2023 αφηγείται μια ιστορία για τον πόλεμο, τη γονεϊκότητα και την απώλεια που σοκάρει. Η αρχή γίνεται με ένα χτύπημα στην πόρτα μια βροχερή νύχτα που αλλάζει τη ζωή της Αϊλις. Δύο αξιωματικοί της νεοσύστατης μυστικής αστυνομίας της Ιρλανδίας αναζητούν τον συνδικαλιστή άντρα της. Με το επίκαιρο βιβλίο του ο 47χρονος Ιρλανδός συγγραφέας μάς αναγκάζει να βγούμε από τον εφησυχασμό μας χάρη στη συγκινητική αφήγησή του αλλά και στον τολμηρό τρόπο που αποτυπώνει πώς εξαπλώνεται σήμερα ο φασισμός. Μετάφραση Μαρία Αγγελίδου, Αγγελος Αγγελίδης.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Gutenberg
ΣΕΛ.: 345
ΤΙΜΗ: €17,00

Μάρτιν Ιντεν
Τζακ Λόντον

Ανάμεσα στα πλέον αντιπροσωπευτικά έργα του κορυφαίου Αμερικανού συγγραφέα ξεχωριστή θέση έχει ο «Μάρτιν Ιντεν». Γραμμένο στο απόγειο της καλλιτεχνικής και της πολιτικής ωριμότητας του Τζακ Λόντον (1876-1916), είναι ένα βιβλίο που κατακεραυνώνει τον αστικό ατομικισμό και υμνεί τη δύναμη του αυθεντικού ταλέντου. Από παιδί της εργατικής τάξης του Σαν Φρανσίσκο ο Μάρτιν Ιντεν γίνεται ένας μικροαστός διανοούμενος που δεν ενδιαφέρεται για τίποτ’ άλλο παρά μόνο για τον εαυτό του και επηρεάζεται από τη ρατσιστική φιλοσοφία του Χέρμπερτ Σπένσερ και του Νίτσε. Η ιστορία του Ιντεν πρωτοδημοσιεύτηκε σε συνέχειες στο περιοδικό «Pacific Monthly» και στη συνέχεια (1909) εκδόθηκε σε βιβλίο. Μετάφραση Ελλη Φιλοκύπρου.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Σύγχρονη Εποχή
ΣΕΛ.: 512
ΤΙΜΗ: €17,00

Μέσα στο δίχτυ
Αϊρις Μέρντοχ

Το βιβλίο με το οποίο η Αϊρις Μέρντοχ έκανε την εμφάνισή της στη λογοτεχνία το 1954 είναι ένα μυθιστόρημα για τον πλούτο και τη δόξα. Ηρωας του έργου είναι ο επιπόλαιος Τζέικ («λογοτεχνικός λαντζέρης» όπως αυτοαποκαλείται), που κυνηγάει μια παλιά φιλενάδα του μπας και τη βγάλει καθαρή. Παράλληλα βρίσκει την αφορμή για να συναντηθεί με τον άσπονδο φίλο του Χιούγκο, τη «φιλοσοφία» του οποίου κάποτε έκλεψε και πλάσαρε για δική του σε ένα βιβλίο του. Η Μέρντοχ κεντάει σε ένα δράμα που υφαίνεται γύρω από το ζήτημα της καλλιτεχνικής δημιουργίας και των περίπλοκων ερωτικών και φιλικών σχέσεων. Μετάφραση Εφη Τσιρώνη.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Διόπτρα
ΣΕΛ.: 432
ΤΙΜΗ: €18,80

Χόλι
Στίβεν Κινγκ

Η Χόλι Γκίμπνι, ένας από τους πλέον συναρπαστικούς χαρακτήρες του Στίβεν Κινγκ, επιστρέφει σε ένα μυθιστόρημα υψηλής έντασης. Οταν η Πένι Νταλ επικοινωνεί με το πρακτορείο ιδιωτικών ερευνών Finders Keepers για να βρει την αγνοούμενη κόρη της Μπόνι, η Χόλι διστάζει να αναλάβει την υπόθεση. Κάτι όμως στην απελπισμένη φωνή της Πένι την πείθει να βρεθεί λίγες ώρες αργότερα στο σημείο όπου εξαφανίστηκε η Μπόνι. Εκεί κοντά μένει ένα ζευγάρι καλλιεργημένων συνταξιούχων ακαδημαϊκών που μοιάζουν αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλο. Ομως στο γεμάτο βιβλία σπίτι τους κρύβουν μυστικό που ίσως σχετίζεται με την εξαφάνιση της Μπόνι. Μετάφραση Μιχάλης Μακρόπουλος.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Κλειδάριθμος
ΣΕΛ.: 600
ΤΙΜΗ: €22,20

Μαύρος Σεπτέμβρης
Σέρκο Φάταχ

Ο τίτλος αναφέρεται στην παλαιστινιακή τρομοκρατική ομάδα που έγινε αντικείμενο παγκόσμιας προσοχής με την επίθεσή της στην ισραηλινή ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972. Το μυθιστόρημα ξεκινά ένα χρόνο πριν, με τη δολοφονία του Ιορδανού πρωθυπουργού Γουάσφι Ταλ, και το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του διαδραματίζεται στη Βηρυτό τη δεκαετία του 1970, με πρωταγωνιστές δύο πράκτορες της CIA, έναν τρομοκράτη και τρεις Γερμανούς φοιτητές. Μέσα στο πραγματικό ιστορικό πλαίσιο ο συγγραφέας εστιάζει στην ψυχοσύνθεση των ηρώων του, που είτε αιτιολογούν ως ένα βαθμό τις πράξεις τους είτε σηματοδοτούν την ηθική χρεοκοπία των ιδεολογιών που εκπροσωπούν. Μετάφραση Ιωάννα Μεϊντάνη.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Νήσος
ΣΕΛ.: 422
ΤΙΜΗ: €20,00

Ανέβα στο βουνό να το φωνάξεις
Τζέιμς Μπόλντουιν

Ο Τζέιμς Μπόλντουιν (1924-87) ήταν από τους κορυφαίους μεταπολεμικούς Αμερικανούς συγγραφείς και πολιτικούς στοχαστές, με ισχυρή ακτιβιστική δράση. Ηρωας του μυθιστορήματός του είναι ο ευαίσθητος Τζον Γκράιμς, ένας χαρισματικός έφηβος που μεγαλώνει στο Χάρλεμ (γενέτειρα του Μπόλντουιν) και η οικογένειά του τον προετοιμάζει για να γίνει ιεροκήρυκας. Μια νύχτα βιώνει μια πρωτοφανή πνευματική κρίση και αποφασίζει να ορίζει πλέον ο ίδιος τον εαυτό του. Το πρώτο μυθιστόρημα του Μπόλντουιν που δένει αριστοτεχνικά τη συλλογική οδύσσεια των μαύρων με τη μισαλλοδοξία της Αμερικής επηρέασε αποφασιστικά συγγραφείς σαν τις Τόνι Μόρισον και Μάγια Αγγέλου. Μετάφραση Χρήστος Οικονόμου.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Πόλις
ΣΕΛ.: 304
ΤΙΜΗ: €17,70

Οι κράχτες
Κάρα Χόφμαν

Ο μαύρος ποιητής και μποξέρ Μάιλο και ο λευκός αλκοολικός Τζάσπερς για να εξασφαλίσουν δωρεάν διαμονή σε ένα φτηνό ξενοδοχείο κοντά στον σταθμό Λαρίσης κάνουν τους κράχτες με στόχο να προσελκύσουν τουρίστες. Η γνωριμία τους με την Αμερικανίδα Μπράιντι θα αλλάξει τη ζωή και των τριών για πάντα. Μια ιστορία επιβίωσης φτιαγμένη από μια συγγραφέα που «γράφει σαν να διηγείται ένα συναισθηματικά φορτισμένο όνειρο» («The Wall Street Journal»). Η Αμερικανίδα Κάρα Χόϕμαν ζει στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη. Διδάσκει σε αμερικανικά πανεπιστήμια και είναι ιδρυτικό μέλος του «Anarchist Review of Books». Μετάφραση Παναγιώτης Κεχαγιάς.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Gutenberg
ΣΕΛ.: 285
ΤΙΜΗ: €16,00

Ανθρωποι στον ήλιο
Γασσάν Καναφάνι

Γιατί το μέλλον περνάει μέσα από την έρημο;
Γιατί ένας αντάρτης γίνεται ένας πολυλογάς που κρύβει τα όπλα του;
Γιατί μια κοπέλα πέφτει με τη θέλησή της στα χέρια του βιαστή της;
Γιατί τη λύση μπορεί να τη δώσει μόνο ένας τυφλός κι ένας κουφός;
Γύρω από αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα ο βραβευμένος Παλαιστίνιος Γασσάν Kαναφάνι, ο οποίος δολοφονήθηκε στον Λίβανο και αναδείχτηκε σε σύμβολο του παλαιστινιακού αγώνα, δομεί τις δύο νουβέλες («Ανθρωποι στον ήλιο» και «O τυφλός και ο κουφός») που τον έκαναν διάσημο σ’ όλο τον κόσμο. Μετάφραση Νασίμ Αλάτρας.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Καστανιώτη
ΣΕΛ.: 176
ΤΙΜΗ: €14,00

Λιποταξία
Αμπντουλραζάκ Γκούρνα

Υπάρχουν έρωτες που ακόμη κι όταν σβήσουν σημαδεύουν με τις επιπτώσεις τους ολόκληρες γενιές. Ιδίως όταν είναι μυστικοί, παράνομοι, καταδικασμένοι, όπως ο έρωτας του Μάρτιν Πιρς με τη Ριάνα, με απρόβλεπτες και δραματικές συνέπειες. Στο αριστουργηματικό μυθιστόρημα του νομπελίστα συγγραφέα ένας τέτοιος έρωτας ξεκινά τις μέρες της ακμής της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και εξακολουθεί να αντηχεί ως την επαύριον της ανεξαρτησίας της Αφρικής. Σ’ αυτή την οδυνηρή και αριστοτεχνικά υφασμένη ιστορία ο νομπελίστας Αμπντουλραζάκ Γκούρνα δραματοποιεί με έξοχο τρόπο την ατομική, κοινωνική και πολιτική κληρονομιά της αποικιοκρατίας. Μετάφραση Κατερίνα Σχινά.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ψυχογιός
ΣΕΛ.: 376
ΤΙΜΗ: €22,20

Ο τελευταίος λευκός
Μοχσίν Χαμίντ

Ενα πρωί ο Αντερς ξυπνά και διαπιστώνει πως έχει μεταμορφωθεί. Μες στη νύχτα το δέρμα του έχει σκουρύνει και τώρα το είδωλό του στον καθρέφτη είναι αυτό ενός ξένου. Στην αρχή μοιράζεται το μυστικό του με την Ούνα. Σύντομα πολλοί ακόμη άνθρωποι ξυπνούν μεταμορφωμένοι και αβέβαιοι για το πώς θα τους δεχτούν οι συγγενείς τους, οι γείτονες, οι φίλοι. Καθώς ο δεσμός ανάμεσα στον Αντερς και την Ούνα βαθαίνει, η αλλαγή μεταβάλλεται σε ευκαιρία για αναγέννηση. Μια πρόζα που αποπνέει λυρισμό και μια αίσθηση επείγοντος από τον διακεκριμένο συγγραφέα σε καιρούς ανησυχητικών αλλαγών. Μετάφραση Μιχάλης Μακρόπουλος.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ψυχογιός
ΣΕΛ.: 168
ΤΙΜΗ: €16,60

Grand Hotel Europa
Ιλια Λέοναρντ Φάιφερ

Ενας συγγραφέας κλείνει δωμάτιο στο επιβλητικό αλλά ξεπεσμένο Grand Hotel Europa για να ξεπεράσει τον χωρισμό του από τον έρωτα της ζωής του. Οι αναμνήσεις του τον ταξιδεύουν στη Γένοβα της πρώτης τους γνωριμίας, τη Βενετία, τη Μάλτα και σε ιταλικά χωριά καθώς αναζητούσαν τον τελευταίο πίνακα του Καραβάτζο. Ο επισκέπτης γοητεύεται από τα μυστήρια του ξενοδοχείου και τους εκκεντρικούς χαρακτήρες του, ενώ η παγκοσμιοποίηση καραδοκεί έξω από τις πόρτες για να σβήσει και τα τελευταία ίχνη του αλλοτινού του μεγαλείου. Ενα χειμαρρώδες και ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα για μια Ευρώπη που έχει ήδη βιώσει τις καλύτερες μέρες της. Μετάφραση Μαργαρίτα Μπονάτσου.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ικαρος
ΣΕΛ.: 720
ΤΙΜΗ: €23,00

Ιδιωτικές άβυσσοι
Τζανφράνκο Καλιγκάριτς

Εκείνος γόνος βιομηχάνων, εκείνη μια πανέμορφη κληρονόμος βασανισμένη από ένα βαρύ οικογενειακό μυστικό. Οι δυο τους θα ενωθούν με ένα βιαστικό γάμο αναζητώντας σωτηρία, μόνο για να χάσουν τελικά τον εαυτό τους σε ένα μάταιο, εξαντλητικό αλληλοκυνηγητό. Σήμερα εκείνος, ηλικιωμένος τζογαδόρος, περνάει τον χειμώνα του στο καζίνο μιας ανεμοδαρμένος ιταλικής ακτής και κατακλύζεται από τις αναμνήσεις ενός μακρινού καλοκαιριού στη Ρώμη και της σπαρακτικής ερωτικής ιστορίας που το σημάδεψε. Μια ιστορία καταβύθισης στα ιδιωτικά σκοτάδια και συνάμα μια ιστορία πόθου και απώλειας για την άβυσσο που κρύβει η ανθρώπινη καρδιά. Μετάφραση Δήμητρα Δότση.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ικαρος
ΣΕΛ.: 720
ΤΙΜΗ: €23,00

Για πάντα
Κλερ Κίλροϊ

Μακριά από τον κόσμο των ενηλίκων και μπερδεμένη, μια νέα μητέρα περνάει τις μέρες της μαζί με το μωρό της στο σπίτι. Επαναλαμβάνει την ίδια ρουτίνα καθημερινά. Στο μεταξύ, ο άντρας της ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν με τους ενήλικες. Η ηρωίδα της Κίλροϊ βιώνει τη σύγκρουση ανάμεσα στη σαρωτική αγάπη για το νεογέννητο γιο της και τις σεισμικές αλλαγές στην ταυτότητά της. Μια πολύπλοκη, συναρπαστική ηρωίδα και ένα μυθιστόρημα γραμμένο με περισσή ευαισθησία, αμεσότητα, μαύρο χιούμορ και ρεαλισμό, όπου κάθε γυναίκα –με ή χωρίς παιδιά– θα δει να αντικατοπτρίζεται ο εαυτός της. Μετάφραση Κατερίνα Σχινά.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Παπαδόπουλος
ΣΕΛ.: 240
ΤΙΜΗ: €17,99

Η χώρα του χιονιού
Γιασουνάρι Καουαμπάτα

Μια ερωτική ιστορία ανάμεσα σε έναν παντρεμένο διανοούμενο αστό του Τόκιο και μια γκέισα των βουνών της βορειοδυτικής Ιαπωνίας. Θα βρεθούν μαζί σε μια απομακρυσμένη περιοχή, γνωστή ως η άλλη όψη της Ιαπωνίας, σε ένα μυστηριακό κόσμο των βουνών, παράξενο και άγριο. Ο νομπελίστας Καουαμπάτα μάς χαρίζει απόκοσμες εικόνες ομορφιάς σε ένα από τα σημαντικότερα μυθιστορήματά του, που θεωρείται κλασικό στην ιαπωνική λογοτεχνία. Σε μια ιστορία σαν παραμύθι, όπου όλα μπερδεύονται: το τρένο, τα φώτα της νύχτας, το παράθυρο-καθρέφτης του βαγονιού και ο έρωτας που τρεμοπαίζει αβέβαιος στα σώματα και στις καρδιές. Μετάφραση από τα ιαπωνικά Παναγιώτης Ευαγγελίδης.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Αγρα
ΣΕΛ.: 232
ΤΙΜΗ: €16,50

Ο θάνατος έρχεται στάζοντας βροχή
Αντρές Μοντέρo

Ενας άντρας οδηγεί μέσα στη νύχτα προς το αεροδρόμιο, αλλά το αυτοκίνητο μένει στη μέση του πουθενά, στην ύπαιθρο της Χιλής. Περπατώντας μέσα στη βροχή φτάνει στάζοντας στο μόνο σπίτι που έχει τα φώτα αναμμένα. Κι όταν του ανοίγουν την πόρτα βρίσκεται μπροστά σε κάτι που δεν περιμένει. Εξι ιστορίες που πηγάζουν από τη μεγάλη προφορική παράδοση της Χιλής ενώνονται σ’ έναν παράξενο μύθο που κυλά ρευστός, χωρίς περιορισμούς και απρόβλεπτος, σε ένα βιβλίο που απέσπασε το Βραβείο της Ακαδημίας Γλώσσας της Χιλής και το Βραβείο της Πόλης του Σαντιάγο. Μετάφραση Μαρία Παλαιολόγου.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Διόπτρα
ΣΕΛ.: 160
ΤΙΜΗ: €12,20

 Αγρια σιωπή
Ρέινορ Γουίν

Η Ρέινορ και ο Μοθ διασχίζοντας την αγγλική ακτογραμμή βρήκαν παρηγοριά στους βράχους, στον ουρανό και στη χαλικώδη γη της Κορνουάλης, όπου τώρα νιώθουν σαν στο σπίτι τους. Ο Μοθ βρίσκεται στο τελικό στάδιο μιας ανίατης ασθένειας, όμως δίπλα στη φύση ανακαλύπτει ότι όλα είναι δυνατά. Η επιστροφή τους στην καθημερινότητα αποδεικνύεται πρόκληση – μέχρι που μια τυχαία χειρονομία από έναν αναγνώστη της ιστορίας τους αλλάζει τα πάντα. Μετάφραση Γωγώ Αρβανίτη.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Κλειδάριθμος
ΣΕΛ.: 416
ΤΙΜΗ: €17,70

Poor things – Χαμένα κορμιά
Αλάσντερ Γκρέι

Ο Θεόνικος Μπάξτερ επιθυμεί να δημιουργήσει την τέλεια σύντροφο. Τα όνειρά του παίρνουν σάρκα και οστά όταν ανακαλύπτει τη σορό της όμορφης Μπέλλας, την οποία επαναφέρει στη ζωή με ένα πείραμα που θυμίζει την περίπτωση του τέρατος του Φρανκενστάιν. Ωστόσο το όνειρό του κατακρημνίζεται από τον θυελλώδη έρωτα του δόκτορα Αρτσιμπαλντ ΜακΚέρι για εκείνη. Η Μπέλλα όμως θέλει να ζήσει τη ζωή όπως η ίδια την έχει ονειρευτεί και δεν διστάζει να ακολουθήσει τον δικό της δρόμο. Πρόκειται για το μυθιστόρημα που ενέπνευσε την πολυβραβευμένη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου. Μετάφραση Δημήτρης Βαρδουλάκης.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Ελληνικά Γράμματα
ΣΕΛ.: 344
ΤΙΜΗ: €15,90

Η μεγαλειότης αυτών… οι γάτες!
Μπερνάρ Βερμπέρ

Μετά την έκδοση της τριλογίας των «Μυρμηγκιών» ο Μπερνάρ Βερμπέρ αναδείχθηκε σε έναν από τους δημοφιλέστερους συγγραφείς στη Γαλλία και τα έργα του μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες ανά τον κόσμο. Το παρόν βιβλίο έχει φόντο ένα δυστοπικό Παρίσι, στο οποίο ο ανθρώπινος πολιτισμός αφανίζεται. Η γάτα Μπαστέτ και ο σύντροφός της Πυθαγόρας επιχειρούν ηρωικά να ανασυγκροτήσουν τις δυνάμεις εκείνες που θα οργανώσουν μια νέα τάξη πραγμάτων υπό την ηγεσία των γάτων. Το σχέδιο εμποδίζεται από τον Ταμερλάνο, ηγέτη της ορδής των αρουραίων, οι οποίοι πλημμυρίζουν τον τόπο και ερημώνουν στο διάβα τους τα πάντα. Μετάφραση Γιώργος Ξενάριος.

ΙΝFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Ελληνικά Γράμματα
ΣΕΛ.: 576
ΤΙΜΗ: €17,90

Η χρονιά της ακρίδας
Τέρι Χέις

Ο Κέιν είναι κατάσκοπος περιοχών απαγορευμένης πρόσβασης της CIA. Αυτό σημαίνει ότι έχει την ικανότητα να εισχωρεί σε εχθρικό έδαφος και να δραπετεύει όποτε χρειάζεται. Ορισμένα μέρη όμως είναι πολύ επικίνδυνα ακόμη και για εκείνον. Ενα από αυτά είναι η περιοχή όπου συναντώνται τα σύνορα του Πακιστάν, του Ιράν και του Αφγανιστάν. Ο Κέιν ταξιδεύει εκεί για να βοηθήσει στην απόδραση ενός ατόμου με ζωτικές πληροφορίες για την ασφάλεια της Δύσης – αντ’ αυτού, συναντάει έναν αντίπαλο που θα φέρει τον κόσμο στο χείλος της καταστροφής. Μετάφραση Βαγγέλης Γιαννίσης.

ΙΝFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Διόπτρα
ΣΕΛ.: 992
ΤΙΜΗ: €17,91

Μαύρη άμμος
Κριστίνα Κασάρ Σκαλία

Στη σκιά της Αίτνας αλλά και της μαφίας ένα αστυνομικό μυστήριο που έκανε ρεκόρ πωλήσεων και χαρακτηρίστηκε φαινόμενο στην Ιταλία. Η ιστορία εξελίσσεται στην Κατάνια της Σικελίας, η οποία θάβεται κάτω από μια βροχή στάχτης έπειτα από έκρηξη του ηφαιστείου. Το σώμα μιας γυναίκας που έχει μουμιοποιηθεί από τον χρόνο βρίσκεται στην εγκαταλειμμένη πτέρυγα μιας επιβλητικής βίλας. Η αστυνομική υποδιευθύντρια Τζοβάνα Γκουαράζι καλείται εσπευσμένα στον τόπο του μακάβριου ευρήματος. Μετάφραση Βιολέττα Ζεύκη.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Διόπτρα
ΣΕΛ.: 448
ΤΙΜΗ: €17,70

Κνουλπ
Χέρμαν Εσσε

Ο Κνουλπ είναι μια ύπαρξη μοναχική αλλά χαρούμενη και αυτάρκης. Περιπλανιέται μένοντας εδώ κι εκεί σε φίλους που του προσφέρουν στέγη και τροφή. Δεν θέλει να βρει σταθερή δουλειά, δεν θέλει να δεθεί με κάποιον άνθρωπο ή τόπο. Ωστόσο κάτω από τον ανάλαφρο χαρακτήρα των περιπετειών του κρύβεται η αγωνία ότι η ελευθερία του μπορεί να μην αξίζει και πολλά, ίσως ακόμη και να είναι ανήθικη. Κι έρχεται η στιγμή που θα μάθει αν σπατάλησε τη ζωή του ή αν αυτός ο ανέμελος βίος του πλάνητα πρόσφερε τελικά κάτι στους άλλους. Μετάφραση: Βασίλης Τσαλής.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Διόπτρα
ΣΕΛ.: 176
ΤΙΜΗ: €12,20

Αμηχανία
Ρίτσαρντ Πάουερς

Ο αστροβιολόγος Θίοντορ Μπερν μετά τον ξαφνικό θάνατο της γυναίκας του Αλίσα βρίσκεται μόνος με τον γιο του Ρόμπιν, ένα παιδί στο φάσμα του αυτισμού. Αποφασίζει να βάλει σε δεύτερη μοίρα την καριέρα του και αρχίζει να διερευνά νέες πειραματικές μεθόδους για να στηρίξει τον Ρόμπιν. Μέσα από αναφορές σε πρόσφατα πολιτικά γεγονότα και σύγχρονες ανακαλύψεις, με στοιχεία επιστημονικής φαντασίας και διηγήσεις για άλλους πλανήτες, ο Ρίτσαρντ Πάουερς υφαίνει μια ιστορία «απολύτως τεκμηριωμένη επιστημονικά, αλλά και βαθιά συγκινητική» σύμφωνα με τον «Guardian». Μετάφραση Γιώργος Κυριαζής.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Gutenberg
ΣΕΛ.: 455
ΤΙΜΗ: €19,00

Δελτία από τη Μαυρόνησο
Πάμπλο Νερούδα

Μια έκδοση που περιλαμβάνει ποιήματα αυτοβιογραφικά, τα οποία αναφέρονται σε γεγονότα της συναρπαστικής ζωής του Πάμπλο Νερούδα, στην ποιητική του πορεία, την πολιτική του δράση και στις πάσης φύσεως περιπέτειές του. Τα ποιήματα αυτά γράφτηκαν τη διετία 1962-63, όταν ο Νερούδα ήταν 69 ετών στη Μαυρόνησο, το παραθαλάσσιο χωριουδάκι στις όχθες του Ειρηνικού όπου διέμενε μεγάλα διαστήματα μέχρι και τον θάνατό του το 1973. Τη μετάφραση έχει κάνει ο Γιώργος Κεντρωτής.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Gutenberg
ΣΕΛ.: 287
ΤΙΜΗ: €25,00

Ακόμα και ο έρωτας
Ντράγκο Γιάντσαρ

Ο Ντράγκο Γιάντσαρ θεωρείται ο κορυφαίος συγγραφέας της Σλοβενίας και είναι ο πλέον γνωστός και μεταφρασμένος στο εξωτερικό. Το μυθιστόρημά του λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και συγκεκριμένα το 1941, όταν μετά την επιβολή της ναζιστικής κατοχής στη Γιουγκοσλαβία η σλοβενική πόλη Μάριμπορ, μια πόλη ιστορικά, γλωσσικά και πολιτισμικά συνδεδεμένη με το γερμανικό παρελθόν, προσαρτάται στο Τρίτο Ράιχ και μετονομάζεται σε Μάρμπουργκ. Οι σχέσεις φίλων και γειτόνων κλονίζονται. Παράλληλα, ένα κίνημα αντίστασης οργανώνεται στα γύρω βουνά. Ο πόλεμος ανατρέπει τις αντιλήψεις που έχουν οι άνθρωποι για τον εαυτό τους και τον κόσμο. Μετάφραση Λόισκα Αβαγιανού.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Καστανιώτη
ΣΕΛ.: 368
ΤΙΜΗ: €18,00

Ράινσμπεργκ – Ανάκτορο Γκρίπσχολμ
Κουρτ Τουχόλσκι

Ο Κουρτ Τουχόλσκι υπήρξε από τους κορυφαίους συγγραφείς της Γερμανίας στην περίοδο της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Στο βιβλίο του περιλαμβάνονται δύο ιστορίες. Στο διήγημα «Ράινσμπεργκ» (1912) η φοιτήτρια Κλερ ξεφεύγει από τη μονοτονία του Βερολίνου και περνάει λίγες μέρες με τον φίλο της Βόλφγκανγκ στην περιοχή του Βρανδεμβούργου. Η ανεμελιά του ζευγαριού αντικατοπτρίζει την ατμόσφαιρα της προπολεμικής εποχής. Στο σύντομο μυθιστόρημα «Ανάκτορο Γκρίπσχολμ» (1931) ο «Ντάντι» και η Λυδία, η αγαπημένη του «πριγκίπισσα», πηγαίνουν διακοπές στη Σουηδία και καταλύουν σε ένα παράσπιτο κοντά σε μια λίμνη. Σύντομα το ζευγάρι θα εξελιχθεί σε ερωτικό τρίο, που μάλιστα απελευθερώνει ένα κοριτσάκι από την τυραννία της αυταρχικής διευθύντριας κάποιου οικοτροφείου. Μέσα από την ιστορία αποδίδεται το ζοφερό κλίμα της μεσοπολεμικής περιόδου. Μετάφραση Εμυ Βαϊκούση.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Καστανιώτη
ΣΕΛ.: 216
ΤΙΜΗ: €14,00

Αιθέριοι κόσμοι
Τατιάνα Τολστάγια

Η Τατιάνα Τολστάγια (γενν. 1951), δισέγγονη του Τολστόι, έχει σπουδάσει κλασική φιλολογία και από τη δεκαετία του 1980 έχει εκδώσει πολλά λογοτεχνικά βιβλία, ενώ συγχρόνως γράφει στον περιοδικό Τύπο και δραστηριοποιείται στα κοινωνικά δίκτυα, στην τηλεόραση και στο YouTube. Τα δεκαέξι αυτοβιογραφικά διηγήματα είναι εμπνευσμένα από τις στιγμές στην οικογενειακή ντάτσα, καθώς και από ταξίδια και βιώματα από το Παρίσι, τη Ραβένα, τις ΗΠΑ και το Πρίνστον, την αγαπημένη της Κρήτη. Μετάφραση Αλεξάνδρα Ιωαννίδου.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Loggia
ΣΕΛ.: 288
ΤΙΜΗ: €19,00

Εδώ δεν είναι Μαϊάμι
Φερνάντα Μελτσόρ

Η Φερνάντα Μελτσόρ αποτελεί μια από τις σημαντικότερες φωνές της λατινοαμερικανικής λογοτεχνίας των τελευταίων χρόνων. Στην Ελλάδα τη γνωρίσαμε μέσα από το βιβλίο της «Η εποχή των τυφώνων» (2017). Το «Εδώ δεν είναι Μαϊάμι» προηγήθηκε χρονικά, κυκλοφόρησε το 2013. Σε αυτό η Μελτσόρ αφηγείται ιστορίες της πόλης της, της Βερακρούς: για τη βασίλισσα του καρναβαλιού που σκότωσε τα παιδιά της, για εκείνους που ¬συνάντησαν τον διάβολο στο στοιχειωμένο σπίτι, για το λιντσάρισμα του φονιά, για τους αστούς και τους προλετάριους, για τους φιλήσυχους περαστικούς και τους εμπόρους ναρκωτικών, για όλους εκείνους που προσπαθούν να ζήσουν μες στα φώτα, στις φωτιές και τις σκιές του μεγάλου λιμανιού. Μετάφραση Αγγελική Βασιλάκου.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Δώμα
ΣΕΛ.: 176
ΤΙΜΗ: €16,00

Μπόλλα
Παϊτίμ Στάτοβτσι

Ο Παϊτίμ Στάτοβτσι γεννήθηκε στο Κοσσυφοπέδιο το 1990 και μετανάστευσε µε την οικογένειά του στη Φινλανδία σε ηλικία δύο ετών. Το «Μπόλλα» είναι το τρίτο του βιβλίο, πρωτοκυκλοφόρησε στη Φινλανδία το 2019 και τιμήθηκε µε το σημαντικότερο βραβείο της χώρας, το Finlandia Prize. Το 2018 ο Στάτοβτσι ανακηρύχθηκε συγγραφέας της χρονιάς του Ελσίνκι. Η ιστορία λαμβάνει χώρα τον Απρίλιο του 1995, όταν ο εικοσιτετράχρονος πρόσφατα παντρεμένος Αρσίμ είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Πρίστινα στο Κοσσυφοπέδιο και κρατά χαμηλούς τόνους προκειμένου να πάρει το πτυχίο του σε μια εποχή κι έναν τόπο βαθιά εχθρικά προς τους Αλβανούς. Μια μέρα γνωρίζει σ’ ένα καφέ τον Σέρβο Μίλος και η ζωή και των δύο αλλάζει δραματικά. Μετάφραση Αύγουστος Κορτώ.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Πατάκη
ΣΕΛ.: 288
ΤΙΜΗ: €16,60

Γεια σου, όμορφη
Αν Ναπολιτάνο

Στο βιβλίο της, που αποτελεί φόρο τιμής στις «Μικρές κυρίες» της Λουίζα Μέι Αλκοτ, η Αν Ναπολιτάνο περιγράφει την ιστορία του Γουίλιαμ Γουότερς, ο οποίος έχοντας μεγαλώσει σε ένα σπίτι βουβό από το χτύπημα μιας τραγωδίας βλέπει τη ζωή του να αλλάζει όταν στο κολέγιο γνωρίζει την ενθουσιώδη και φιλόδοξη Τζούλια Πανταβάνο. Η κοπέλα θα τον μυήσει σε έναν κόσμο χαράς μέσα από την επαφή με την οικογένειά της. Σύντομα όμως το σκοτάδι αναδύεται από το παρελθόν και κλονίζει όχι μόνο τα σχέδια της Τζούλια για το μέλλον τους, αλλά και την ακλόνητη αφοσίωση που τρέφουν μεταξύ τους οι τέσσερις αδερφές. Μετάφραση Γωγώ Αρβανίτη.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Ψυχογιός
ΣΕΛ.: 464
ΤΙΜΗ: €22,20

Κυρά Κυραλίνα
Παναΐτ Ιστράτι

Το βιβλίο του Παναΐτ Ιστράτι που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 15 Αυγούστου 1923 αποτελεί την ιστορία δύο πανέμορφων γυναικών, μάνας και θυγατέρας, που η μία βρήκε τον θάνατο από έναν κακοποιητικό σύζυγο και η άλλη κατέληξε σκλάβα σε χαρέμι. Η ιστορία τους θυμίζει τις «Χίλιες και μια νύχτες», όπου οι ιστορίες χάνονται η μια μέσα στην άλλη. Η Κυρά Κυραλίνα και ο αφηγητής αδερφός της είναι οι αντιπροσωπευτικές φιγούρες ενός πολυπολιτισμικού και πολύγλωσσου κόσμου όπως εκείνος που έζησε ο ίδιος ο Ιστράτι. Το επίμετρο υπογράφει ο Σταύρος Ζουμπουλάκης. Μετάφραση Ρίτα Κολαΐτη.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Μεταίχμιο
ΣΕΛ.: 280
ΤΙΜΗ: €16,60

Η ζωή με το δικό σου φως
Αμπντελά Ταϊά

O Μαροκινός συγγραφέας Αμπντελά Ταϊά (γενν. 1973) μεγάλωσε σε φτωχή οικογένεια και έμαθε γαλλικά, τη «γλώσσα των πλουσίων», για να ξεφύγει από την κοινωνική του θέση. Εχει δημοσιεύσει διηγήματα και μυθιστορήματα που έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Το πολυεπίπεδο μυθιστόρημά του ακολουθεί το οδοιπορικό μιας Μαροκινής από αγροτική περιοχή, από την εποχή της γαλλικής αποικιοκρατίας μέχρι τον θάνατο του βασιλιά Χασάν Β΄, η οποία προσπαθεί να επιβιώσει σε έναν άδικο κόσμο. Μετάφραση Δημήτρης Δημακόπουλος.

INFO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Πόλις
ΣΕΛ.: 182
ΤΙΜΗ: €16,00

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter