Ξενογιαννακοπούλου: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κορόιδεψε τους συνταξιούχους

Ξενογιαννακοπούλου: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κορόιδεψε τους συνταξιούχους

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού επί τρεισήμισι χρόνια κορόιδεψε και έπληξε με τις πολιτικές της τους συνταξιούχους τώρα, προκειμένου να αντιμετωπίσει την αγανάκτηση τους, επιτίθεται με ψέματα στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ», τονίζει σε δήλωσή της η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, απαντώντας στις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας κ. Χατζηδάκη και του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Οικονόμου.

Η δήλωση της Μ. Ξενογιαννακοπούλου

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού επί τρεισήμισι χρόνια κορόιδεψε και έπληξε με τις πολιτικές της τους συνταξιούχους τώρα, προκειμένου να αντιμετωπίσει την αγανάκτηση τους, επιτίθεται με ψέματα στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. . Ο κ. Χατζηδάκης ξεχνά ότι ΣΥΡΙΖΑ το 2015 παρέλαβε από τη ΝΔ πάνω από 1 δις έλλειμμα στα ασφαλιστικά ταμεία, συντάξεις περικομμένες οριζόντια 12 φορές έως και 50% με συνολικό ύψος περικοπών 45 δις, με δεσμεύσεις προς τους θεσμούς για επιπλέον περικοπές, και 400.000 εκκρεμείς συντάξεις. Διατείνεται μάλιστα ο Υπουργός Εργασίας ότι οι συνταξιούχοι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη «έχουν δει μόνο αυξήσεις»! Να θυμήσουμε στον κ. Χατζηδάκη ότι οι μόνες αυξήσεις που είδαν οι συνταξιούχοι ήταν φέτος και αυτές οφείλονται στο νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ του 2017.

Από την κυβέρνηση Μητσοτάκη οι συνταξιούχοι στερήθηκαν τη 13η σύνταξη, τα 2,5 δις ευρώ των αναδρομικών που δικαιούνται, έζησαν τον εμπαιγμό των fast track συντάξεων, που μία στις δύο βγαίνει με λάθη ή μικρότερο ποσό, και βλέπουν καθημερινά τη δραματική μείωση της αγοραστικής τους δύναμης. Ο κ. Χατζηδάκης, αντί να απολογηθεί για το συνεχιζόμενο δράμα των 120.000 εκκρεμών επικουρικών συντάξεων, κάνει προεκλογικές ανακοινώσεις για «επιδόματα» στους συνταξιούχους! Οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς τους συνταξιούχους είναι σαφείς και κοστολογημένες και αφορούν την επαναχορήγηση της 13ης σύνταξης, την επιστροφή των αναδρομικών σε τρεις ετήσιες δόσεις για τις περικοπές σε επικουρικές και δώρα της κυβέρνησης Σαμαρά, την αποκατάσταση της αδικίας της προσωπικής διαφοράς και την αύξηση του αφορολόγητου για τους συνταξιούχους στα 10.000 ευρώ.

Επειδή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου αναρωτιέται που θα βρει τα χρήματα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την υλοποίηση των δεσμεύσεων του, να του απαντήσουμε ότι είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης, επιλογής και προτεραιοτήτων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την κατάργηση του ΤΕΚΑ και του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στην Επικουρική Σύνταξη που επέβαλε η ΝΔ, που χρηματοδοτείται από τα ποσά που αντιστοιχούσαν στη 13η σύνταξη! Οι συνταξιούχοι που βιώνουν τον κυβερνητικό εμπαιγμό θα δώσουν την απάντηση τους στις εκλογές! ​

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter