Ξένος φωτορεπόρτερ καταγγέλλει επίθεση από ακροδεξιούς στη Λέσβο (Video)

Ξένος φωτορεπόρτερ καταγγέλλει επίθεση από ακροδεξιούς στη Λέσβο (Video)

Βίντεο από σοβαρό επεισόδιο όπου πολίτες από τη Λέσβο χτυπούν ξένο φωτορεπόρτερ δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Independent.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι κάτοικοι της Λέσβου που αντιμετωπίζουν ένα μεγάλο κύμα μεταναστών κατά τις τελευταίες ημέρες, προσπάθησαν να ανακόψουν την πορεία μιας βάρκας με πρόσφυγες ενώ στη συνέχεια χτύπησαν και κλότσησαν ρίχνοντας κάτω έναν ρεπόρτερ.

Ο ίδιος ο Michael Trammer, φωτορεπόρτερ ισχυρίζεται πως υπήρξε θύμα επίθεσης στο λιμάνι της Θέρμης, ενώ κάλυπτε την προσφυγική κρίση στο νησί.

«Έριξαν τις φωτογραφικές μου μηχανές στο νερό» έγραψε στο Twitter μετά το συμβάν της Κυριακής. «Με χτύπησαν και με κλότσησαν δυνατά» αναφέρει και συμπληρώνει πως ορισμένοι κάτοικοι που διαφωνούσαν με την πράξη τους, τον βοήθησαν.   

Ο ίδιος δηλώνει σε βίντεο που επίσης ανέβασε στο Twitter (ακολουθεί), πως τον χτύπησαν γιατί έβγαζε φωτογραφίες από την προσπάθεια απώθησης της βάρκας με τους μετανάστες.

Όπως αναφέρει «Μου επιτέθηκαν φασίστες ενώ οι κάτοικοι προσπαθούσαν να σπρώξουν μια βάρκα με πρόσφυγες που βρισκόταν νωρίτερα σε κίνδυνο στο λιμάνι της Θέρμης».

«Πέταξαν τις κάμερές μου στη θάλασσα. Με χτύπησαν και με κλότσησαν άσχημα. Αυτό κράτησε λίγη ώρα. Καμιά αστυνομία τριγύρω, ακόμα κι όταν έφυγε από το σημείο. Κάποιοι από τους ντόπιους οι οποίοι διαφώνησαν με αυτούς που μου επιτέθηκαν με φρόντισαν».

Πηγή: independent.co.uk

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter