Ξεπέρασε τις 100 λίρες το «φουλάρισμα» του μέσου αυτοκινήτου στη Βρετανία

Ξεπέρασε τις 100 λίρες το «φουλάρισμα» του μέσου αυτοκινήτου στη Βρετανία

Η κρίση του κόστους διαβίωσης ξεπέρασε άλλο ένα ψυχολογικό κατώφλι στη Βρετανία, όπου την Τετάρτη η τιμή του πετρελαίου ανέβηκε κατά δύο πένες, ανεβάζοντας τη δαπάνη του γεμίσματος ενός μέσου ντεπόζιτου 55 λίτρων σε πάνω από 100 λίρες.

Καθώς οι τιμές των καυσίμων συνεχίζουν να ανεβαίνουν, το κόστος του γεμίσματος με βενζίνη ανέβηκε στις 100,27 λίρες και 103,43 λίρες για το ντίζελ. Πέρα από τον πόλεμο στην Ουκρανία, που ωθεί τις τιμές προς τα πάνω παγκοσμίως, υπάρχει η ανησυχία ότι οι έμποροι καυσίμων στη λιανική αγορά δεν περνούν στους καταναλωτές τις πρόσφατες μειώσεις στα καύσιμα που επέβαλε η κυβέρνηση.

Οι ενώσεις αυτοκινητιστών της Βρετανίας προέτρεψαν την κυβέρνηση να προσφέρει περισσότερη οικονομική βοήθεια στους οδηγούς, προτείνοντας μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα. Εκτιμούν πως η μείωση φόρου 5 πενών που επέβαλε η κυβέρνηση το Μάρτιο είναι ψίχουλα, αφού το κόστος της εμπορίας πετρελαίου στη χονδρική έχει ανέλθει στο πενταπλάσιο αυτού του ποσού. Εταιρείες παροχής υπηρεσιών σε αυτοκινητιστές κάνουν νύξεις για κερδοσκοπία που μπορεί να οδηγήσει την τιμή του καυσίμου ανά λίτρο ακόμα και σε πάνω από δύο λίρες. Μάλιστα, σε ορισμένα πρατήρια, η τιμή της βενζίνης έχει ήδη ξεπεράσει τις δύο λίρες (202,9 πένες).

Οι λιανοπωλητές βασίζουν τις τιμές τους στο χονδρικό κόστος της βενζίνης και του ντίζελ, αλλά συνήθως υπάρχει καθυστέρηση δύο εβδομάδων ώστε οι τιμές στην αντλία να αντικατοπτρίσει τυχόν αλλαγές στις τιμές χονδρικής λόγω του χρόνου που χρειάζεται για να φτάσει το καύσιμο σε όλες τις άκρες της χώρας.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter