Στοιχεία από την ΑΑΔΕ

Ξεπερνούν τα 2,6 δισ. ευρώ οι απλήρωτοι φόροι στο Α’ δίμηνο του 2018

Πάνω από 2,6 δισ. ευρώ ανήλθαν στο πρώτο δίμηνο του έτους οι απλήρωτοι φόροι.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία ότι σημειώθηκε αύξηση 1,9 δισ. ευρώ, ενώ τον Ιανουάριο, τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία είχαν διαμορφωθεί σε 693 εκατ. ευρώ. Πλην όμως, το πλήθος των φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις υποχώρησε από τα 4.107.315 σε 3.964.279 ενώ οριακή μείωση κατέγραψε και το πλήθος όσων βρίσκονται υπό τον κίνδυνο αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, από 1.757.439 σε 1.739.301.Όπως διευκρινίζεται από την ΑΑΔΕ, «το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος των 2,601 δισ. ευρώ που έχει προστεθεί στα βιβλία έως τις 31-1-2018 (σ.σ. τα στοιχεία Φεβρουαρίου έχουν περίοδο αναφοράς έως την τελευταία ημέρα του προηγούμενου μήνα), με εξαίρεση των μη φορολογικών κατηγοριών προκύπτει από 1,9 εκατομμύρια οφειλέτες, εκ των οποίων 26 οφειλέτες μόνο διαμορφώνουν το 1 δισ. ευρώ». Πρακτικά λοιπόν αν εξαιρεθούν οι 26 οφειλέτες, προκύπτει ότι κάτι λιγότερο από 1,9 εκατομμύρια φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτους φόρους 1,6 δισ. ευρώ μέσα στο πρώτο δίμηνο του έτους!

Ως προς τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, η ΑΑΔΕ ανεβάζει περαιτέρω ταχύτητα, με αποτέλεσμα τον Φεβρουάριο, 1.088.696 φορολογούμενοι να βρίσκονται υπό τον κλοιό κατασχέσεων, πλειστηριασμών και δεσμεύσεων περιουσιακών τους στοιχείων. Από τις 27 Απριλίου μάλιστα ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων για οφειλές προς το δημόσιο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.