Ξεσηκωμός στη Λέσβο εναντίον γυμνασιάρχη

Η ΕΛΜΕ Λέσβου επιτίθεται με ανακοίνωση της σε διευθυντή Γυμνασίου της Μυτιλήνης, που ενεπλάκη ως μάρτυρας υπεράσπισης σε δίκη ιδιοκτήτη κυλικείου, που καταδικάστηκε για παρενόχληση μαθητριών..

Στη δίκη αυτή ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης δυο ετών για «προσβολή σεξουαλικής αξιοπρέπειας ανήλικου κάτω των 15» και συγκεκριμένα 12χρονης μαθήτριας του εν λόγω σχολείου το 2012 δηλαδή πριν πέντε χρόνια.

Στη δίκη κατέθεσαν εναντίον του επιχειρηματία οι γονείς της μαθήτριας αλλά και οι γονείς άλλων μαθητριών που κατήγγειλαν μεταξύ των άλλων αμέλεια του διευθυντή στα καταγγελλόμενα που αφορούσαν όχι μόνο τη συγκεκριμένη μαθήτρια, αλλά και ανάλογα περιστατικά με τα δικά τους παιδιά!

Έτσι μετά την προχθεσινή απόφαση της Γενικής Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λέσβου με την οποία ζητήθηκε η απομάκρυνσή του Γυμνασιάρχη από τη θέση του Διευθυντή του Σχολείου αλλά και από το χώρο της Εκπαίδευσης, σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα αναφορά του βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Πάλλη με την οποία ζητείται η «άμεση ανάγκη για λήψη μέτρων προστασίας μαθητών από τη συμπεριφορά του εν λόγω διευθυντή».

Στην αναφορά του ο κ. Πάλλης σημειώνει ότι «καταγγελίες γονέων για έκθεση ανήλικων μαθητριών σε κίνδυνο από πράξεις και παραλείψεις του Διευθυντή Γυμνασίου της Μυτιλήνης (σ.σ. ο κ. Πάλλης αναφέρει στην αναφορά του το σχολείο) έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με επιτακτικό πλέον το αίτημα λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων από την Πολιτεία.

Οι γονείς καταγγέλλουν ότι ο εν λόγω Διευθυντής αρχικά αδιαφόρησε απέναντι σε παλαιότερες αναφορές τους για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών από τον ιδιοκτήτη του κυλικείου του σχολείου ενώ σε δίκη που ακολούθησε, στην οποία ο ιδιοκτήτης του κυλικείου καταδικάστηκε για «προσβολή σεξουαλικής αξιοπρέπειας ανήλικου κάτω των 15», ενεπλάκη ως μάρτυρας υπεράσπισης. Επί του παρόντος, η εισαγγελία Μυτιλήνης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών και του Διευθυντή του σχολείου για το ίδιο θέμα.

Θέση έχει λάβει και η ΕΛΜΕ Λέσβου, η οποία μετά από Γενική Συνέλευσή της, ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την απομάκρυνση τόσο του ιδιοκτήτη του κυλικείου, όσο και του Διευθυντή του σχολείου, για την προστασία των μαθητών, υπενθυμίζοντας ότι και στο παρελθόν η Ένωση είχε καταγγείλει και καταδικάσει τη στάση και τις πρακτικές του συγκεκριμένου Διευθυντή, γνωστού για τις επικίνδυνες προς την κοινωνία εθνικοσοσιαλιστικές απόψεις του.».

Εδώ ας σημειωθεί ότι προχθές η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ ζήτησε από όλες «τις τοπικές και περιφερειακές διοικητικές αρχές της εκπαίδευσης και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αλλά και από όλες τις αρμόδιες νομικές αρχές να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να ελεγχθεί η αδιαφορία που επέδειξε ο διευθυντής απέναντι στις επικλήσεις των γονέων».

Με την ευκαιρία η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λέσβου υπενθύμιζε ότι και στο παρελθόν «έχει καταγγείλει τη στάση και τις πρακτικές του συγκεκριμένου διευθυντή γνωστού για τις επικίνδυνες προς την κοινωνία εθνικοσοσιαλιστικές απόψεις του, που έχουν φέρει αναστάτωση στο χώρο της σχολικής κοινότητας και έχουν καταδικαστεί». Τόνιζε δε πως «αυτή η καταγγελία προκάλεσε την αποχώρηση του από το σωματείο».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.