Ξεσηκωμός στη Θράκη ενάντια στην ίδρυση νέας νομικής σχολής στην Πάτρα

Ξεσηκωμός στη Θράκη ενάντια στην ίδρυση νέας νομικής σχολής στην Πάτρα

Παν – θρακική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το Σάββατο στην πλατεία Ειρήνης της Κομοτηνής, με αίτημα να μην ιδρυθεί κι άλλη Νομική Σχολή και συγκεκριμένα στην Πάτρα, όπως εξαγγελθεί.

Υπενθυμίζεται πως όλα τα τμήματα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη) έβαλαν λουκέτο με απόφαση της Συγκλήτου.

Πρώτος στις αντιδράσεις και ο δικηγορικός σύλλογος Ροδόπης, με τους δικηγόρους της εφετειακής περιφέρειας μέχρι και χθες να απέχουν από το έργο τους. Αυτοδιοικητικοί όπως ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης, η δημοτική σύμβουλος Σιμπέλ Μουσταφά Ογλού και η επικεφαλής της πόλη-τικής ανατροπής Ελένη Λαφτσή έχουν γραπτώς εναντιωθεί στην ίδρυση τέταρτης νομικής, μεταξύ άλλων. 

Κοινοβουλευτική ερώτηση έχει καταθέσει ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ ενώ κατά της αναγκαιότητας ίδρυσης τέταρτης Νομικής φαίνονται πως είναι και οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ.

Δυναμική είναι και η κινητοποίηση του συλλόγου φοιτητών Νομικής Κομοτηνής που ενωτικά εναντιώνεται στις εξελίξεις. Ήταν άλλωστε πρωτοβουλία των φοιτητών η μεγάλη σημερινή κινητοποίηση, στην οποία παρευρίσκονται δεκάδες φοιτητές, καθηγητές, δικηγόροι, δικαστικοί, αυτοδιοικητικοί και πολίτες. 

Πηγή: xronos.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter