Ξεσηκωμός στην Πάτρα για το Πάρκο του Κόκκινου Μύλου

Ξεσηκωμός  στην Πάτρα για το Πάρκο του Κόκκινου Μύλου

Με σύνθημα «Το πάρκο ανήκει στον λαό, δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει», πραγματοποιήθηκε σήμερα μεγάλη συγκέντρωση των κατοίκων και της ευρύτερης περιοχής στο πάρκο του Κόκκινου Μύλου.

Οι συγκεντρωμένοι με συνθήματα απαίτησαν να σταματήσουν οι διώξεις και τα εμπόδια από την κυβέρνηση και τις υπηρεσίες της, στην προσπάθεια του Δήμου να διαμορφώσει και να αξιοποιήσει κοινόχρηστες εκτάσεις για το συμφέρον του λαού.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης τόνισε:

«Αγαπητοί φίλες και φίλοι. Ο Πατραϊκός λαός, εδώ και πολλά χρόνια αγωνίζεται για να έχει αυτά που δικαιούται. Να έχει ζωή, δουλειά, οικονομική ευχέρεια, για να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες του. Να έχει τον δημόσιο χώρο του, την παραλιακή του ζώνη σε όλη της την έκταση, το πάρκο στον Ρηγανόκαμπο που διεκδικούμε και άλλους πολλούς χώρους, να τους απολαμβάνει και να περνά τον ελεύθερο χρόνο του αδάπανα, χωρίς να είναι πελάτης κανενός.

Τα τελευταία χρόνια, με επιμονή και με αγώνες, είχαμε κατακτήσεις και δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις, αυτά που διεκδικούμε, να γίνουν δικά μας.

Η παραλιακή ζώνη, με νόμο πέρασε στον Δήμο μας. Αποτρέψαμε όλους όσοι θέλουν να κάνουν μπίζνες στην πλάτη του Πατραϊκού λαού, να το πετύχουν.

Το Δημοτικό μας Συμβούλιο την Τετάρτη, θα πάρει απόφαση να προχωρήσουμε σε Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό, να γίνουν οι μελέτες και να χρηματοδοτηθεί το έργο, έτσι ώστε η πόλη μας να έχει πλέον όλα τα χαρακτηριστικά μιας παραλιακής πόλης. Η Μαρίνα μας, από ερείπιο θα γίνει ασφαλής και λειτουργική και θα ικανοποιεί τις ανάγκες συμπολιτών μας και επισκεπτών.

Το Νότιο Πάρκο έγινε για να το απολαμβάνουμε και θα το κάνουμε ακόμα καλύτερο, με τους «γνωστούς» μας τρόπους, τις δυνάμεις μας, με την ψυχή μας και με λίγα χρήματα. Όσοι μας κυνήγησαν έχασαν.

Ο Πατραϊκός λαός και όχι ο Δήμαρχος αθωώθηκαν στα Δικαστήρια. Επικράτησε η κοινή λογική. Το χώρο που βρισκόμαστε τώρα, το πάρκο του Κόκκινου Μύλου, τον απολαμβάνουμε και αυτόν, τα ζιζάνια όμως δεν αντέχουν την πρόοδο, δεν αντέχουν να βλέπουν το λαό της Πάτρας να απολαμβάνει την ιδιοκτησία του.

Έτσι, έτρεξαν κάποιοι «ανώνυμοι», να καταγγείλουν ότι καταστρέφεται το περιβάλλον (!), επειδή δεν αφήνουμε την βρώμα και την δυσωδία να απλώνεται. Έχασαν το χώρο που πετάγανε τα μπάζα τους… Μας κατηγορούν ότι καταστρέψαμε το χώρο, επειδή φυτέψαμε γκαζόν και λουλούδια, τα ποτίζουμε και αποτρέψαμε τον χειμώνα να βγαίνει η θάλασσα στην στεριά.

Αυτό που ζητάνε δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και δεν θα γίνει. Θα προσφύγουμε παντού. Θα συνεχίσουμε σε όλη την παραλιακή ζώνη του Δήμου μας. Όλη η Πάτρα θα γίνει κούκλα! Θα φτάσουμε μέχρι τα Καμίνια, βήμα – βήμα. Την Δευτέρα έχουμε συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών για τον Ρηγανόκαμπο. Η προηγούμενη κυβέρνηση, μας γέμισε «Θα». Ξεκινάμε με την καινούργια κυβέρνηση και διεκδικούμε.

Το τρένο θα περάσει μόνο υπόγεια, θέλουν δεν θέλουν. Δεν μπορεί να δίνουν στον Πειραιά 80 και 90 εκατομμύρια για υπογειποιήσεις και για την Πάτρα να ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν κονδύλια.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στα Δικαστήρια την Πέμπτη 13 Φλεβάρη στις 9 το πρωί για να καταλάβουν όλοι ότι οι κοινόχρηστοί χώροι, η παραλιακή ζώνη και τα πάρκα, ανήκουν στον λαό».

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, Πρόεδροι Οργανισμών του Δήμου, Πρόεδροι Δημοτικών Διαμερισμάτων, αλλά και εκπρόσωποι από φορείς και συλλόγους.

Πηγή: patrastimes.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter