Γιατροί καταγγέλλουν προσωπικά τον Μητσοτάκη ως υπαίτιο της διάλυσης του νοσοκομείου Ρεθύμνου

Γιατροί καταγγέλλουν προσωπικά τον Μητσοτάκη ως υπαίτιο της διάλυσης του νοσοκομείου Ρεθύμνου

Κάλεσμα προς τον λαό του Ρεθύμνου να αγωνιστεί για τη διάσωση του νοσοκομείου της πόλης από τη διαρκή υποβάθμιση και εν τέλει την «συγχώνευσή» του με άλλα νοσοκομεία του νησιού, απευθύνει το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, ενώ αγωνιστικές αποφάσεις έχουν λάβει και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείο με τη στήριξη της ΟΕΝΓΕ.

Την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νοσοκομείο έφερε στο προσκήνιο επιστολή παραίτησης από το ΕΣΥ της συναδέλφου Ελένης Ιωαννίδου (Ειδικής Παθολόγου – Λοιμωξιολόγου, επιστημονικής υπεύθυνης Διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Ρεθύμνου) και τα καταγγελλόμενα σε αυτό το κείμενο είναι το αποκορύφωμα μιας αθλιότητας σκόπιμης κακοδιοίκησης που έχει επιβληθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.


Η ανακοίνωση του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή

Η δημόσια επιστολή παραίτησης από το ΕΣΥ της συναδέλφου Ελένης Ιωαννίδου (Ειδικής Παθολόγου – Λοιμωξιολόγου, επιστημονικής υπεύθυνης Διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Ρεθύμνου) και τα καταγγελλόμενα σε αυτό το κείμενο είναι το αποκορύφωμα μιας αθλιότητας σκόπιμης κακοδιοίκησης που έχει επιβληθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας με διαρκή επί τρία ολόκληρα χρόνια «κατάσταση πολιορκίας» εκ μέρους του διοικητή ενάντια στους γιατρούς, ενάντια στους λοιπούς υγειονομικούς, ενάντια στους ασθενείς, ενάντια στο ίδιο το νοσοκομείο. Η διοικητική αυτή αθλιότητα δεν είναι καθόλου τυχαία ούτε ερμηνεύεται από αντιθέσεις ανάμεσα στα γαλάζια πολιτικά «σόγια» της περιοχής όπως σκόπιμα διαδίδεται από κύκλους προσκείμενους στον Πρωθυπουργό σύμφωνα με την προπαγανδιστική γραμμή πως δήθεν για κάθε στραβό φταίνε υπουργοί – βουλευτές – παρατρεχάμενοι και ποτέ ο ίδιος ο Μητσοτάκης. Για την ακρίβεια, για την κατάσταση στα νοσοκομεία της Κρήτης ΦΤΑΙΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : ήδη από πρόπερσι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός σε επίσκεψή του στο ΠΑΓΝΗ είχε κάνει δημόσιες δηλώσεις περί «συμπτύξεων» και «συγχωνεύσεων» όσον αφορά τα νοσοκομεία της Κρήτης αφήνοντας υπονοούμενα πως τα νοσοκομεία Βενιζέλειο, Ρεθύμνου, Αγίου Νικολάου και Σητείας είναι περίπου περιττά. Άλλωστε η τραγική υποστελέχωση και υποχρημαδότηση όλων των δημόσιων νοσοκομείων και όλων των δημόσιων ΚΥ καθώς και η πλήρης ιδιωτικοποίησή τους είναι προσωπικές επιλογές του ίδιου του κύριου Μητσοτάκη, όχι κάποιων δήθεν σατανικών παρατρεχάμενων που τάχα τον υπονομεύουν.

Η Ένωση νοσοκομειακών γιατρών Ρεθύμνου έχει ήδη πάρει νέες αγωνιστικές αποφάσεις ως κλιμάκωση των από καιρό πρωτοβουλιών της. Η συμπαράσταση της ΟΕΝΓΕ είναι δεδομένη. Το ίδιο και η συμπαράσταση των λοιπών υγειονομικών φορέων (ΠΟΕΔΗΝ, Ιατρικού Συλλόγου κλπ). Όμως εκτός από τους υγειονομικούς πρέπει να εξεγερθεί η ίδια η τοπική κοινωνία. Ο λαός της ευρύτερης περιοχής του Ρεθύμνου – από το Ροδάκινο ως την Αγία Γαλήνη και από την Επισκοπή ως τα Ανώγεια – πρέπει να πάρει στα χέρια του την υπόθεση της σωτηρίας του νοσοκομείου. Το νοσοκομείο του Ρεθύμνου ανήκει στους Ρεθεμνιώτες και στις Ρεθεμνιώτισσες. Δεν είναι τσιφλίκι κανενός Μητσοτάκη και κανενός Κεφαλογιάννη, όπως άλλωστε δεν είναι τσιφλίκι και κανενός Τσίπρα. Το νοσοκομείο πρέπει να σωθεί, η σκόπιμη κακοδιοίκηση – υποστελέχωση – υποχρηματοδότηση – ιδιωτικοποίηση των πάντων πρέπει να κοπεί με το μαχαίρι.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ !

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter