Ξεσκεπάζει Μητσοτάκη η ΕΕ: Είχε μόλις μία προπαρασκευαστική συνάντηση – Αυτή με την Κύπρο

Ξεσκεπάζει Μητσοτάκη η ΕΕ: Είχε μόλις μία προπαρασκευαστική συνάντηση – Αυτή με την Κύπρο

Εκκωφαντικά διαψεύδονται οι ισχυρισμοί για «πυρετώδεις διαβουλεύσεις» του Κυριάκου Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες, για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής.

Το κυβερνητικό αφήγημα τίθεται ξεκάθαρα εν αμφιβόλω μετά τη δημοσίευση του επίσημου Δελτίου Αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη Σύνοδο του τετραήμερου 17-21 Ιουλίου. Εκτός των άλλων, αναφέρει τις επίσημες προπαρασκευαστικές διμερείς ή πολυμερείς επαφές των ηγετών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που για τα αρκετά ελληνικά ΜΜΕ είχε… πυρετώδεις συναντήσεις, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είχε μόλις μία συνάντηση! Ναι, ορθά διαβάσατε, μόλις μία η οποία ήταν με την κυπριακή πλευρά.

Αντίστοιχα, μία μόλις συνάντηση είχαν αντίστοιχα οι ηγέτες της Κροατίας και της Εσθονίας. Όλοι οι υπόλοιποι είχαν περισσότερες. Επί παραδείγματι, ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε 10 συναντήσεις, ο Ισπανός 7, ο Πορτογάλος 4.

Με άλλα λόγια, ο πρωθυπουργός δεν είχε κάποια συνάντηση με τους ηγέτες της συμμαχίας του Νότου προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για τη Σύνοδο αλλά περιορίστηκε στις παρουσίες στην ολομέλεια.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/07/23/5f19f5ac825e63430673a082.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter