Ξέσπασμα δικαστή στο «Koriopolis»: «Οι μάρτυρες έρχεστε αλλά δεν λέτε τίποτα»

Ξέσπασμα δικαστή στο «Koriopolis»: «Οι  μάρτυρες έρχεστε αλλά δεν λέτε τίποτα»

Με τη κατάθεση του δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαΐδη συνεχίστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για τα στημένα παιχνίδια της περιόδου 2008-2011.

Ο μάρτυρας κατηγορίας στάθηκε στην στάση της ΕΠΟ όταν ήρθαν οι πρώτοι φάκελοι από την UEFA με παιχνίδια που ήταν ύποπτα προς χειραγώγηση. «Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν δημοσιοποιούσε τις εκθέσεις της UEFA για τα ύποπτα ματς. Δεν τις ερευνούσε ποτέ, με δική της ευθύνη. Τις κρατούσε στα συρτάρια. Αναγκάστηκε να ασχοληθεί όταν τους έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Τύπος. Αυτό γινόταν λόγω της σχέσης της ΕΠΟ με τους παράγοντες των ομάδων που αναφέρονταν σε αυτούς τους φακέλους και οι οποίοι δεν ήθελαν να γίνει γνωστό ότι κάποια παιχνίδια θεωρούνταν ύποπτα», υποστήριξε ο Θωμαϊδης, ο οποίος στην συνέχεια αναφέρθηκε και στο πρόσφατο δεδικασμένο του CAS για τους φακέλους της UEFA, οι οποίοι κρίθηκαν απολύτως αξιόπιστοι και αξιοποιήσιμοι ως στοιχείο στην περίπτωση της αλβανικής Σκεντέρμπεου που τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από την Ευρώπη: «Μόνο με τον φάκελο της UEFA, μπορεί μια ομάδα να τιμωρηθεί»…

Στο ξεκίνημα της δίκης ο δικηγόρος του Αχιλλέα Μπέου παρέδωσε στο δικαστήριο λίστα με 40 ονόματα και διευθύνσεις πρώην ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Βόλου και άλλων ομάδων, ζητώντας να αναζητηθούν και να κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες. Η έδρα επιφυλάχθηκε, ενώ για το θέμα αυτό, ο Θωμαΐδης είπε: «Είναι αδυναμία της υπόθεσης ότι δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές, διαιτητές και προπονητές, οι οποίοι είναι αυτοί που εκτελούν το στήσιμο ενός αγώνα. Οι παράγοντες είναι εκείνοι που δίνουν την εντολή». Τη δίκη απασχόλησαν για αρκετή ώρα τα cd με τις συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ, με τον δημοσιογράφο να καταθέτει πως από τα 84 ή 85 που έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία, υπάρχουν 5 αριθμημένα cd τα οποία είναι εξαφανισμένα και δεν έχουν συμπεριληφθεί. Σε αυτήν την… εξαφάνιση έχουν «πατήσει» συνήγοροι των κατηγορουμένων και υποστηρίζουν πως η ΕΥΠ έχει παρανομήσει.

Μέλος του δικαστηρίου απευθύνθηκε στον Θωμαϊδη και του είπε: «Έρχεστε εδώ όλοι οι μάρτυρες και δεν λέτε απολύτως τίποτα. Τότε να μην καλούμε καθόλου μάρτυρες. Πείτε μας αν έχετε κάποιο στοιχείο ή αν γνωρίζετε κάτι για τους κατηγορούμενους. Μου κάνει εντύπωση που σε αυτή την υπόθεση κανείς δεν γνωρίζει τίποτα»!

Αυτή η τοποθέτηση προκάλεσε την αντίδραση κάποιων από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων, ενώ ο Θωμαΐδης απάντησε: «Όλα τα στοιχεία τα έχετε εσείς. Εγώ δεν μπορώ να σας πω ότι ο τάδε κατηγορούμενος χειραγώγησε το τάδε ματς».

«Ουδέν κατέθεσε»

Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Βασίλη Καρακούλια, Γιάγκος Λαμπίρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο μάρτυρας κατηγορίας, αυτοπροσδιοριζόμενος ως μάρτυρας αληθείας, ουδέν κατέθεσε. Επιπλέον, ουδέν απήντησε σε ερώτηση μέλους του δικαστηρίου, ότι μέχρι και σήμερα, ουδείς έχει πει το ελάχιστον σε ότι αφορά τις κατηγορίες που αποδίδονται στους κατηγορούμενους. Περιορίστηκε να πει ότι λείπουν πέντε ψηφιακοί δίσκοι (cd), το περιεχόμενο των οποίων ενώ δεν γνωρίζει και δεν έχει ακούσει, εντούτοις ήξερε και δήλωσε προς το δικαστήριο ότι μπορεί να καταθέσει ποιοι είναι οι αριθμοί των cd αυτών. Τέλος, κατ’ ουσίαν εξήρε την προσφορά της ΕΥΠ, χωρίς ωστόσο να απαντά γιατί τα τεθέντα και αμείλικτα ερώτημα του ανακριτού κ. Κασίμη, εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητα. Τα υπόλοιπα στην επόμενη συνεδρίαση…».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 15 και 16 Φεβρουαρίου με κατάθεση αρκετών μαρτύρων, μεταξύ των οποίων θα είναι ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο πρώην μεγαλομέτοχος της Λάρισας, Κώστας Πηλαδάκης και ο ιδιοκτήτης του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter