Ξέχασαν για ώρες 3χρονο σε σχολικό γνωστού ιδιωτικού σχολείου

Ξέχασαν το παιδάκι στο σχολικό.

Απίστευτη καταγγελία μητέρας στο documentonews.gr. Ξέχασαν κλειδωμένο για ώρες το 3χρονο παιδάκι της στο σχολικό λεωφορείο ιστορικού ιδιωτικού σχολείου των Βορείων Προαστίων που πρόσφατα μετεγκαταστάθηκε στην ανατολική Αττική.

Τον κόσμο κάτω από τα πόδια της έχασε μια μητέρα δύο ανήλικων παιδιών το πρωί της Τρίτης. Όπως κάθε ημέρα, έτσι και χθες Τρίτη 29 Οκτωβρίου, το σχολικό του γνωστού ιδιωτικού σχολείου έφτασε έξω από την πόρτα του σπιτιού της στις 7:30 το πρωί. Η μητέρα χαιρέτισε τα παιδάκια της, ηλικίας 6,5 και 3 χρονών τα οποία επιβιβάστηκαν στο σχολικό λεωφορείο προκειμένου να μεταβούν στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο στην Παλλήνη Αττικής.

Τρεις ώρες μετά όμως, το τηλέφωνό της χτύπησε. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν υπάλληλος του σχολείου. Όπως μας κατήγγειλε η μητέρα των δυο ανήλικων παιδιών σε τηλεφωνική μας επικοινωνία, η υπάλληλος την ρώτησε - δείχνοντας ενδιαφέρον μάλιστα, γιατί δεν ήρθε σήμερα ο μικρός της γιος στο σχολείο.

Με έκπληξη και σαφέστατη τρομοκράτηση η μητέρα απάντησε ότι το παιδί της μπήκε στο σχολικό λεωφορείο το πρωί και είπε με άγχος για ποιον λόγο την ρώτησε κάτι τέτοιο. «Δεν ήρθε στο σχολείο; Δεν είναι καλά;», ρώτησε με φόβο την υπάλληλο του γνωστού ιδιωτικού σχολείου.

Η εργαζόμενη της είπε πως μάλλον θα έγινε λάθος με τις παρουσίες και ότι θα την καλέσει σε λίγο πάλι. Έτσι, της έκλεισε το τηλέφωνο. Στα αρκετά λεπτά που μεσολάβησαν (σ.σ περίπου ένα τέταρτο), η μητέρα κάλεσε τουλάχιστον δυο φορές το σχολείο αλλά όπως λέει στο documentonews.gr δεν της σήκωσαν ποτέ το τηλέφωνο.

Η μητέρα αμέσως κάλεσε την αστυνομία και την ενημέρωσε για το περιστατικό.

Μετά από μισή ώρα και ενώ η μητέρα είχε ήδη ενημερώσει σχετικά την αστυνομία, χτύπησε το τηλέφωνό της. Έντρομη το σήκωσε. Αυτή τη φορά, στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν η διευθύντρια του παιδικού σταθμού του εν λόγω ιστορικού σχολείου η οποία της είπε ότι βρήκαν τον 3χρονο γιο της. Όπως ισχυρίζεται το σχολείο, το παιδάκι είχε κοιμηθεί στο δεύτερο λεωφορείο το οποίο χρησιμοποιούν εντός του σχολείου για τη μεταφορά των μαθητών, με συνέπεια να το ξεχάσουν εκεί και να το κλειδώσουν.

Το πλέον αξιοπερίεργο εδώ είναι, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ότι η μητέρα δεν γνώριζε ότι υπάρχει και δεύτερο λεωφορείο εντός του σχολείου για να μεταφέρει τα παιδιά στον παιδικό σταθμό.

Η οικογένεια του ανηλίκου μετέβη αμέσως μετά το δεύτερο τηλεφώνημα στο ιδιωτικό σχολείο για να πάρει το παιδάκι ενώ στο σημείο έφτασε και η αστυνομία. Κατατέθηκαν μηνύσεις και κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου.

Όπως κατήγγειλε η μητέρα στο documentonews.gr, οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ η ίδια, που υπέβαλε άλλωστε και τη μήνυση, η διευθύντρια του παιδικού σταθμού, ο υπεύθυνος των λεωφορείων και οι δυο συνοδοί. Στη ΓΑΔΑ πήγε και ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου ο οποίος αποχώρησε αργά το βράδυ της Τρίτης. Τότε αφέθηκε και ελεύθερη και η διευθύντρια.

Στο τμήμα έμειναν ο υπεύθυνος των λεωφορείων και οι δυο συνοδοί και σύμφωνα με πληροφορίας αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα.

Το παιδάκι οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης προληπτικά στο νοσοκομείο όπου και έμεινε για ένα βράδυ. Σήμερα το απόγευμα βγήκε από το νοσοκομείο και είναι μαζί με την οικογένειά του. Το τρίχρονο αγοράκι τρομοκρατήθηκε, όπως μας κατήγγειλε η μητέρα, τόσες ώρες που παρέμεινε κλεισμένο και μόνο του στο σχολικό λεωφορείο. Τις πρώτες ώρες μάλιστα δεν ήθελε να μιλήσει. Αργότερα και ενώ ηρέμησε κάπως η ένταση, της είπε μεταξύ άλλων «Μαμά, έκλαιγα».

Όπως είναι λογικό και φυσικό επόμενο, η μητέρα σύμφωνα με την καταγγελία της στο documentonews.gr, δεν πρόκειται να συνεχίσει τη φοίτηση των παιδιών της στο συγκεκριμένο σχολείο.

Το documentonews.gr επικοινώνησε με το πολύ γνωστό σχολείο, κανείς όμως μέχρι στιγμής δεν έχει δηλώσει επίσημα τίποτα απολύτως για μια τόσο σοβαρή καταγγελία. Μέχρι αυτή την ώρα (δημοσίευση του ρεπορτάζ) δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη απάντηση ή διάψευση της καταγγελίας.

Η αντίδραση του ΟΙΕΛΕ

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΟΙΕΛΕ για το περιστατικό. 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ! ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΩΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία η είδηση ότι ένα μικρό παιδί παρέμεινε κλεισμένο σε ένα σχολικό μεγάλου ιδιωτικού σχολείου της Ανατολικής Αττικής επί τρεις ώρες. Η βαρύτατη αυτή αμέλεια φέρνει στο φως ένα σκοτεινό ζήτημα που έχει συχνά αναδείξει η Ομοσπονδία μας. Την τήρηση δηλαδή των πλέον αυστηρών όρων για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών με ποιοτικά και πιστοποιημένα οχήματα, με πιστοποιημένους οδηγούς και με συνοδούς που προσλαμβάνονται αποκλειστικά γι’ αυτή την εργασία.

Το 2013 εκπρόσωποι των σχολαρχών απαιτούσαν από την τρόικα να κυκλοφορούν οχήματα 40 ετών και άνω!

Το ζήτημα της κερδοσκοπίας ορισμένων επιχειρηματιών της εκπαίδευσης ακόμη και εις βάρος της υγείας και της ασφάλειας μικρών μαθητών ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα με τα παράνομα φροντιστήρια δημοτικού που χρησιμοποιούν μη πιστοποιημένα οχήματα και οδηγούς και που ουδείς γνωρίζει, εάν κατέχουν επαγγελματικό δίπλωμα για να μεταφέρουν μικρά παιδιά σε ακατάλληλα, ανέλεγκτα κτήρια.

Δεν είναι καινούρια όμως όλα αυτά. Το 2013, εκμεταλλευόμενοι την άναρχη πολιτική κατάσταση επί Σαμαρά-Αρβανιτόπουλου, ορισμένοι εκπρόσωποι των σχολαρχών απέστειλαν στην τρόικα το περίφημο πλέον κείμενο με τα 13 αιτήματά τους (ένα κείμενο που εστάλη αμέσως μετά από την τρόικα προς το Υπουργείο Παιδείας ως δήθεν δικό της κείμενο) όπου, μεταξύ άλλων αδιανόητων αιτημάτων που εξέπληξαν ακόμη και στελέχη της τότε κυβέρνησης, απαιτούσαν να αρθεί η απαγόρευση για κυκλοφορία σχολικών άνω του νόμιμου ορίου (των 40 ετών)! Ζητούσαν ακόμη να μην ισχύσουν περιορισμοί στον αριθμό μαθητών ανά σχολικό (σαρδελοποίηση) και να μπορούν να αναμιγνύονται (γεγονός εξαιρετικά επικίνδυνο για όσους γνωρίζουν τα εκπαιδευτικά πράγματα) μαθητές διαφορετικών βαθμίδων στο ίδιο όχημα!

Ελπίζουμε οι εποχές αυτές της απόλυτης ασυδοσίας και του πολιτικού σκοταδισμού να έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί…

Καταπονημένοι εκπαιδευτικοί υποχρεώνονται παράνομα να κάνουν τους …συνοδούς σχολικών!

Σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια των μαθητών παίζουν οι συνοδοί, οι οποίοι (θα έπρεπε να…) προσλαμβάνονται από τα σχολεία αποκλειστικά και μόνο γι΄αυτή τη δουλειά.

Δυστυχώς σε πάρα πολλά ιδιωτικά σχολεία για λόγους μείωσης του εργασιακού κόστους λαμβάνει χώρα η εξής βαρύτατη παρανομία. Καταπονημένοι εκπαιδευτικοί υποχρεώνονται με απειλές, είτε να ξεκινήσουν την ημέρα τους από τις 5:30 το πρωί, να κάνουν δρομολόγια και μετά να μπουν στην τάξη, είτε να κάνουν συνοδεία για ώρες μετά από μια κουραστική ημέρα διδασκαλίας μέχρι αργά το απόγευμα, είτε και τα δύο! Αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο αποκαμωμένος εκπαιδευτικός που χωρίς καν να πληρώνεται και υπό πίεση κάνει το συνοδό πρωί-απόγευμα, δεν μπορεί να διεκπεραιώσει με ασφάλεια μια τόσο ευαίσθητη εργασία.

Η πολιτεία να ασκήσει επιτέλους πλήρη και συστηματικό έλεγχο στη μεταφορά των μαθητών

Η ΟΙΕΛΕ προτείνει:

Τα ιδιωτικά σχολεία να παραδίδουν στις υπηρεσίες των Υπουργείων Παιδείας και Μεταφορών πλήρεις λίστες με τον αριθμό μαθητών που χρησιμοποιούν σχολικά, τον αριθμό των σχολικών, τους ελέγχους ΚΤΕΟ και την ημερομηνία κατασκευής του οχήματος και τα στοιχεία των οδηγών.

Τέλος, προτείνει τα ιδιωτικά σχολεία υποχρεωτικά να δηλώνουν στις υπηρεσίες της πολιτείας λίστα με τους συνοδούς, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν προσληφθεί αποκλειστικά για αυτή την εργασία. Στους τακτικούς ελέγχους της τροχαίας, ή άλλων εποπτικών φορέων στα σχολικά θα πρέπει να ζητούνται από οδηγό και συνοδούς τα πλήρη στοιχεία απασχόλησης στο σχολείο. Οι δε ποινές για τους παραβάτες θα πρέπει να είναι εξαιρετικά αυστηρές.

Οι ζωές των παιδιών δεν μπορεί να θυσιάζονται στο βωμό της απληστίας κάποιων λαίμαργων επιχειρηματιών.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.