Ξεχασμένες Ιπποκράτειος Πολιτεία, Δροσοπηγή και Αφίδνες ένα χρόνο μετά τη μεγάλη πυρκαγιά (Photos & Video)

Ξεχασμένες Ιπποκράτειος Πολιτεία, Δροσοπηγή και Αφίδνες ένα χρόνο μετά τη μεγάλη πυρκαγιά (Photos & Video)

Έναν χρόνο πριν, μια μεγάλη πυρκαγιά κατέκαιγε την Αττική. Η Πάρνηθα, η Βαρυμπόμπη και οι Αφίδνες έζησαν τον πύρινο εφιάλτη καθώς η πυρκαγιά κατέστρεψε μεγάλο τμήμα του δάσους της Πάρνηθας, τη Βαρυμπόμπη, τα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι και ολοκληρωτικά τις Αφίδνες.

Πέρασε ένας χρόνος και η κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών είναι η αδιαφορία από πλευράς κυβέρνησης, Για τον λόγο αυτό τρεις σύλλογοι, ο Σύλλογος Οικιστών Ιπποκρατείου Πολιτείας, ο Σύλλογος Δροσοπηγής Αφιδνών και ο Σύλλογος Αφίδνες 2000, παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου τις ανοιχτές πληγές της περιοχής, που χρονολογούνται όχι μόνο από την πυρκαγιά του Αυγούστου 2021 αλλά και νωρίτερα, από την καταιγίδα Μήδεια τον Φεβρουάριο του 2021.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων τόνισαν τη δραματική επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης στην οδοποιία: τρύπες, νεροφαγώματα, λιωμένη άσφαλτος, μπαλώματα σε όλο το δίκτυο και κυρίως στο βασικό οδικό δίκτυο της περιοχής.

Σημείωσαν επίσης τον ελλιπή έως μηδαμινό καθαρισμό του δάσους, των δρόμων και των κοινόχρηστων χώρων από τη σωρευμένη καύσιμη ύλη.

Κατήγγειλαν τη μερική και ελλιπή απομάκρυνση των καμένων και επικίνδυνων κορμών από την καταστροφική πυρκαγιά.

Δεν φτάνει που απειλήθηκαν από τις φλόγες, η γραφειοκρατική διαδικασία για την αποζημίωση είναι ανυπόφορη. Η θεμελίωση λήψης της ελπιζόμενης στεγαστικής συνδρομής των καμένων και θιγμένων από την φωτιά κατοικιών κοστίζει ανυπόφορα πολλά. Τα έγγραφα που ζητούνται για τη θεμελίωση της αποζημίωσης, πέρα από τη θετική αυτοψία των μηχανικών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, είναι αναρίθμητα ενώ η υποχρέωση δημιουργίας πολεοδομικού φακέλου από επαγγελματία μηχανικό οδηγούν σε κόστος το οποίο ξεπερνά την αναμενόμενη αρχική στεγαστική συνδρομή.

«Ζητάμε τα βασικά: δρόμους, επικοινωνία, σχολείο, να πηγαίνουμε σπίτι μας και στη δουλειά μας χωρίς διόδια, να υπάρχει συγκοινωνία τουλάχιστον για πρόσβαση στο προαστιακό, συχνά και τακτικά δρομολόγια, φτηνό νερό, ασφάλεια και πυροπροστασία» ανέφεραν ο Σωκράτης Ευσταθόπουλος, η Μαρία Γεωργουλάκη και ο Παναγιώτης Μίχος. Συνεχίζοντας ζήτησαν τον καθαρισμό από καύσιμη ύλη του πράσινου τμήματος που έχει απομείνει στην Πάρνηθα και την απομάκρυνση των επικίνδυνων καμένων δέντρων για την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών. Τόνισαν ότι μια πιθανή νέα πυρκαγιά θα κάψει και το υπόλοιπο πράσινο τμήμα της Πάρνηθας, κάτι το οποίο αφορά όλο το λεκανοπέδιο, όχι μόνο την περιοχή. Κατέληξαν λέγοντας: «Ζούμε 35 χλμ. από τη Βουλή των Ελλήνων…Ζητάμε τα βασικά…. Τίποτε παραπάνω»..

Μυστικά & Documento

02/10/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter