Ξεχάστε τα σπίτια σας, ξεχάστε και τη δημόσια υγεία

Ξεχάστε τα σπίτια σας, ξεχάστε και τη δημόσια υγεία

Ξεχάστε τα σπίτια σας.
Ξεχάστε τη μόρφωση των παιδιών σας.
Ξεχάστε τη ζέστη στο σπίτι σας.
Ξεχάστε το γεμάτο ψυγείο.
Ξεχάστε και τη δημόσια Υγεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα διαλύει όλα και σας δίνει βορά στα «κοράκια», χωρίς καμία προστασία. Όλα για να βγάλουν κέρδος κάποιοι. Ακόμα και το δικαίωμα στη ζωή, το δικαίωμα οποιουδήποτε, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, να ζήσει.

Θέλεις να ζήσεις; Θα πληρώσεις φίλε μου. Δεν έχεις; Δεν μας νοιάζει. Απλά πράγματα. Γιατί αυτό στην ουσία φέρνει στην πράξη το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

*** Όλοι ξεσηκώθηκαν. Ακόμα και οι «γαλάζιοι» γιατροί είναι στα «κάγκελα». ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΕΙΝΑΠ, γιατροί, νοσηλευτές, ΑΔΕΔΥ, σύσσωμη αντιπολίτευση και κοινωνία απορρίπτουν το νομοσχέδιο. Όλοι εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Θάνο Πλεύρη, τη Μίνα Γκάγκα και τον Γιάννη Οικονόμου.
Ο δημοσιογράφος του Documento, Μηνάς Κωνσταντίνου, ρώτησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να πει έναν, έναν, θεσμικό παράγοντα, μια ένωση υγειονομικών που στηρίζει το νομοσχέδιο κι αυτός άρχισε να λέει για το πόσο καλό είναι.
Εντάξει, Γιάννη μου, άλλα άλλο σε ρώτησε ο άνθρωπος. Άλλο…

*** Η «καθεστωτική» κυβέρνηση που έχουμε ψηφίσει δεν είναι τίποτα άλλο από μια εταιρεία με στόχο το κέρδος συγκεκριμένων συμφερόντων. Τίποτα άλλο. Μητσοτάκης ΑΕ.
Άλλαξαν για παράδειγμα το νόμο για τις απευθείας αναθέσεις, τάχα μου ελέω κορονοϊού; Όχι; Ηλίθιοι είναι να τον αλλάξουν; Στο όνομα του κορονοϊού συνεχίζουν απτόητοι να αγοράζουν ό,τι θέλουν, όσο θέλουν, απ’ όπου θέλουν χωρίς κανείς να τους ελέγχει.
Νομίζετε ότι τα λέω έτσι; Μπείτε μόνοι σας στη Διαύγεια να δείτε τι πάρτι γίνεται. Μιλάμε για πάρτι, όχι αστεία. Αυτά που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν είναι ούτε το 1 τοις χιλίοις. Μισή ώρα αφιερώστε από τη ζωή σας και σας υπόσχομαι λαβράκι.

*** Κι αν τυχαία και δευτερότριτη Νικολάου, την οποία φυλούσαν 6 αστυνομικοί, αγόραζε μάσκες από αμορτισεράδικο, φανταστείτε τι έκαναν τα στελέχη της πρώτης γραμμής. Αλλά γιατί σας τα λέω, μπείτε μόνοι σας και δείτε τα.
Όχι στην ερώτηση γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα, δεν κάθονται από πάνω να ελέγχουν ό,τι ανεβαίνει στη Διαύγεια, δεν μπορώ να σας απαντήσω. Ανικανότητα, ωχαδερφισμός, έλλειψη πόρων, απουσία στελεχών. Δεν ξέρω και δεν με νοιάζει…

*** Το μόνο που επιβεβαιώνει το νομοσχέδιο που βάζει «ταφόπλακα» στον δημόσιο και ελεύθερο για όλους χαρακτήρα του ΕΣΥ που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, εν μέσω αντιδράσεων από τη ΝΔ, είναι ότι δεν έχουν κανένα «ταβάνι», κανέναν ηθικό φραγμό. Αν μπορούσαν θα καταργούσαν τα πάντα και θα έχριζαν τον Μητσοτάκη αυτοκράτορα ή βασιλιά ή τσάρο ή Θεό ξέρω εγώ. Ο τίτλος δεν έχει σημασία, σημασία έχει ο Μητσοτάκης να μπορεί να αποφασίζει για τα πάντα, χωρίς να χρειάζεται να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Και τα κόμματα, αν μπορούσαν θα τα καταργούσαν,
Αλλά όχι, χουντικούς, δεν τους λες μωρέ…

*** «Μύρισε εκλογές» είπε ο Μητσοτάκης και θυμήθηκα τον Σαμαρά που είχε «μυρίσει» νίκη στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

*** Τώρα που θυμήθηκα τον Σαμαρά, συναντήθηκε, λέει, με τον Κώστα Καραμανλή. Πολλά γράφθηκαν και πολλά ειπώθηκαν. Οι δικές μου πληροφορίες είναι ότι δεν πρόκειται να προκαλέσουν ρήγμα στην ΝΔ. Αυτό θα αλλάξει σε περίπτωση που διακυβευτεί η ενότητά της και κυρίως η προοπτική της. Μακάρι να κάνω λάθος και να διαψευστώ.

*** Μετά το «πέπλο» απορρήτου που έπεσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το σκάνδαλο των υποκλοπών, οι «Άριστοι» έριξαν «μαύρο» και στη συζήτηση στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης για το διαβόητο νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις. Όποιος προσπαθούσε να δει από το web tv της Βουλής τι λέγεται εντός της αίθουσας, έβλεπε μαύρο κι αυτό άλλαξε μόνο όταν άρχισε να φωνάζει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Τον κόσμο σήκωσε κι αυτός ο άνθρωπος, λες και το έκαναν επίτηδες. Μα είναι ποτέ δυνατόν;

*** Καλά, όντως ο Αντώνης Διαματάρης είχε αποβληθεί για «ακαδημαϊκούς λόγους» από το Κολάμπια το 1977; Κι αυτά που έλεγε ότι δεν είχε χρήματα να πάρει το πτυχίο, αλλά είχε για να πάρει τον «Κήρυκα» ήταν ψέματα; Περίεργο δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια η άριστη αυτή κυβέρνηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter