Ξεχειλίζουν από υποθέσεις έμφυλης βίας τα αυτόφωρα της Ευελπίδων: Αμετανόητοι οι δράστες – «Φυσικά και θα το ξανακάνω»

Ξεχειλίζουν από υποθέσεις έμφυλης βίας τα αυτόφωρα της Ευελπίδων: Αμετανόητοι οι δράστες – «Φυσικά και θα το ξανακάνω»

«Της έριξα δυο χαστούκια και την πάτησα», «φυσικά και θα το ξανακάνω», «ο πελάτης μου ειναι άντρας, λέει αλήθεια», αυτές είναι μόνο λίγες από τις φράσεις που ακούστηκαν την Πέμπτη 18 Αυγούστου στο Τριμελές Αυτόφωρο στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου το πινάκιο ήταν σχεδόν αποκλειστικά γεμάτο με υποθέσεις έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Αυτό, υποθετικά μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα, ή ραγδαία αύξηση των περιστατικών έμφυλης βίας ή την αύξηση των καταγγελιών.

Η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν ασφυκτικά γεμάτη κόσμο. Υποθέσεις, διαδέχονταν η μία την άλλη σε μορφή αστραπής. Υποθέσεις που γυναίκες πήραν βαθιά ανάσα, και κατήγγειλαν τον κακοποιητή τους. Κάποιες δικαιώθηκαν και κάποιες άλλες όχι. Κάποιες άλλες βρέθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου επειδή κάποιος γείτονας φώναξε την αστυνομία και τις παρακίνησε να καταθέσουν μήνυση. Άλλες δήλωσαν πως συγχωρούν τον σύζυγό τους γιατί τον αγαπούν και φταίνε οι ίδιες που τους φέρθηκε έτσι, φανερά κυριευμένες από φόβο, αφού στο άκουσμα της -παρά τη συγχώρεση – καταδίκης τους, το πρόσωπό τους φάνηκε να γεμίζει ανακούφιση.

Κοινό χαρακτηριστικό των καταθέσεων των θυμάτων ήταν ο φόβος, ενώ εκείνο των κατηγορούμενων η υπεροψία αφού, ούτε ένας, δεν δήλωσε μετανιωμένος.

Από την πλευρά τους οι κατηγορούμενοι και οι δικηγόροι τους κατά συντριπτική πλειοψηφία έδειχναν με κάθε ευκαιρία πόσο φυσιολογικό θεωρούν να υπάρχει βία μέσα σε μία σχέση.

Ενδεικτικά και μόνο:

Κατηγορούμενος: Ε καλά, τσακωθήκαμε, της έριξα δύο χαστούκια και την πάτησα.

Συνήγορος υπεράσπισης: Κύριες πρόεδρε, ο εντολέας μου δεν είπε ψέματα. Φυσικα και παραδέχτηκε οτι τη χτύπησε, είναι άντρας δεν θα έλεγε ψέματα! Είναι λογικό να εκτροχιαστεί η κατάσταση και γίνει αυτό που έγινε. Και η λέξη «καριόλα» που ειπώθηκε ειναι μια συνηθισμένη λέξη που ειπώθηκε εξαιτίας όσων έγιναν.

Σε αυτή την υπόθεση ωστόσο ξεχώρισε η στάση του συνηγόρου υποστήριξης της κατηγορίας, Βίκτωρα Στεφανόπουλου ο οποίος κατά τη διάρκεια του σχολιασμού του είπε μέσα σε άλλα «ντρέπομαι που είμαι άντρας».

Σε άλλη υπόθεση τώρα, ο κατηγορούμενος που ήταν παντρεμένος με το θύμα για περίπου 20 χρόνια, δήλωσε ευθαρσώς ότι αν χρειαστεί θα το ξανακάνει.

Κατηγορούμενος: Μάζεψε τα πράγματά της να φύγει. Δεν την άφηνα και με επιασε από τον λαιμο και της έριξα ένα χαστούκι.

Πρόεδρος: Δυνατό;

Κατηγορούμενος: Ναι

Εισαγγελέας: Αν πάει πάλι να φύγει, την εμποδίσετε και σας ξαναπιάσει θα την ξαναχτυπήσετε;

Κατηγορούμενος: Εννοείται! Τι θα κάνω; Θα της πω και ευχαριστώ;

Πρόεδρος: Πόσα χαστούκια της έχετε δώσει;

Κατηγορούμενος: Τώρα ή συνολικά όσο είμαστε παντρεμένοι;

Πρόεδρος: Συνολικά

Κατηγορούμενος: Ε, που να θυμάμαι; Κάθε φορά που τσακωνόμαστε τρώει.

Πρόεδρος: Δηλαδή μπορεί και 500;

Κατηγορούμενος: Μπορεί δεν θυμάμαι, αφού με βρίζει και καλεί την αστυνομία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter