Ξεχειλωμένο πλαίσιο

Ξεχειλωμένο πλαίσιο

Εισερχόμενη η χώρα στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, όποια στιγμή πλέον και αν γίνουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του ετοιμάζουν συστηματικά το πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας, γκρεμίζοντας κατακτήσεις δεκαετιών στην εργασία, την παιδεία, στο περιβάλλον.

Με το κυβερνητικό παραμύθι των νέων στρατηγικών επενδύσεων που θα εκτοξεύσουν την ελληνική οικονομία να υπερμεγενθύνεται από τα φιλικά και καλοπληρωμένα Μέσα Ενημέρωσης, η Νέα Δημοκρατία πέρασε από τη Βουλή έναν νόμο με τον οποίο ο κάθε επενδυτής αφήνεται ουσιαστικά ελεύθερος να πορευτεί όπως αυτός επιθυμεί.

Πολεοδομικοί και περιβαλλοντικοί κανόνες μπορούν να παραμεριστούν, εργατικά δικαιώματα μπορούν να καταπατηθούν αρκεί να πραγματοποιηθεί η όποια επένδυση, η οποία θα εξασφαλίσει τα υπερκέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Απόλυτο παράδειγμα οι ύμνοι του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επένδυση στην Ελλάδα της Amazon, μιας εταιρείας που έχει κατηγορηθεί για όλες τις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσία, με τις απεργίες των εργαζομένων της να διαδέχονται η μία την άλλη.

Αυτό ακριβώς είναι το αναπτυξιακό μοντέλο που επιθυμεί να εγκαταστήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η «σοφή» παρέα του στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής έχουν βάλει τις βάσεις του χωρίς σοβαρές αντιδράσεις.

Αν καταφέρουν να το πραγματοποιήσουν η Ελλάδα του 2030 θα είναι μια τριτοκοσμική ευρωπαϊκή χώρα, που η σημερινή πραγματικότητα θα φαντάζει ειδυλιακή.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter