Ξηλώνουν τον νόμο για το Ελληνικό προς όφελος του επενδυτή

Ξηλώνουν τον νόμο για το Ελληνικό προς όφελος του επενδυτή

Με μια τροποποίηση, υπέρ του επενδυτή, του νόμου 4062/2012 άρχισε το ξήλωμα της θεσμικής προστασίας της επένδυσης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αν και ο εκ των αρμοδίων υπουργών Άδωνης Γεωργιάδης επιχείρησε να παρουσιάσει την τροπολογία ως… διευκρινιστική εγκύκλιο, scripta manent. Άλλωστε εάν ήταν διευκρινιστική εγκύκλιος δεν θα χρειαζόταν τη νομιμοποίηση της Βουλής.

Το πρώτο βήμα της δήθεν επιτάχυνσης της επένδυσης αφορά σε μια ακόμα εξαίρεση όσον αφορά στις περιοχές που επιτρέπεται η κατασκευή υψηλών κτιρίων.

Έτσι αν και στον αρχικό νόμο Σηφουνάκη εξαίρεση από την απαγόρευση ανέγερσης υψηλών κτιρίων αφορούσε μόνο “το τμήμα που έχει πρόσωπο επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης και επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος”, η τροπολογία εισάγει ακόμα μια εξαίρεση “ως προς τμήματα υψηλών κτιρίων και εγκαταστάσεων, εφόσον το ύψος αυτών δεν υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος ανά ζώνη ανάπτυξης ή περιοχή προς πολεοδόμηση”.

Να σημειωθεί ότι όπως αποκάλυψε το Documento, η Lamda Development επιδιώκει και την αλλαγή κρίσιμων όρων της σύμβασης που έχει κυρωθεί από τη Βουλή. Η εξέλιξη με την κατάθεση της τροπολογίας δείχνει το δρόμο που πρόκειται να ακολουθήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης: Όλη η αλήθεια για το Ελληνικό

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter