«Ξήλωσαν» το «I Amsterdam» – Γιατί αφαιρέθηκε το δημοφιλές αξιοθέατο

«Ξήλωσαν» το «I Amsterdam» – Γιατί αφαιρέθηκε το δημοφιλές αξιοθέατο

Τέλος εποχής για ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του Άμστερνταμ, το περίφημο «I Amsterdam».

Τα πασίγνωστα κόκκινα και λευκά γράμματα έξω από το Rijksmuseum όπου καθημερινά φωτογραφίζονταν χιλιάδες τουρίστες, δεν υπάρχουν πια, μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Άμστερνταμ να τα απομακρύνουν.

Λόγος; Τα συγκεκριμένα γράμματα προσέλκυαν τόσο πολύ κόσμο που, σύμφωνα με τους τοπικούς δημοτικούς συμβούλους, «προσέλκυαν ένα πολύ μεγάλο πλήθος σε έναν ήδη περιορισμένο χώρο».

Παράλληλα, η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη γιατί το «I Amsterdam» είχε γίνει «σύμβολο μαζικού τουρισμού και ατομικισμού σε μια πόλη που υποστηρίζει την αλληλεγγύη και την διαφορετικότητα».

Παρόλ’ αυτά, το Το «I Amsterdam» δεν αποτελεί οριστικά παρελθόν καθώς τα γράμματα θα «ταξιδεύουν» σε διάφορα σημεία, όπως είχε γίνει πριν εγκατασταθούν μόνιμα έξω από το Rijksmuseum, πριν από 14 χρόνια.

Έτσι, οι τουρίστες που θα επισκέπτονται το σημείο, θα ενημερώνονται για την τοποθεσία που βρίσκονται εκείνη τη στιγμή τα γράμματα.

Για την ιστορία, το Άμστερνταμ διαθέτει συνολικά πέντε «I Amsterdam», ενώ αυτό που βρίσκεται έξω από το Rijksmuseum τοποθετήθηκε για πρώτη φορά πριν από 14 χρόνια.

https://www.instagram.com/p/Bq7DcplAqoY/

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter