«Ξήλωσε» τον Λοβέρδο από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο η Γεννηματά

«Ξήλωσε» τον Λοβέρδο από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο η Γεννηματά

Την απόφαση να καθαιρέσει από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον Ανδρέα Λοβέρδο έλαβε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα που σοβεί στο εσωτερικό του κόμματος.

«Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού της Βουλής, ορίζονται, κατά σειρά, οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κατρίνης» σημειώνεται στην ανακοίνωση, με τον Κ. Σκανδαλίδη να παίρνει την θέση του Αν. Λοβέρδου.

Το γεγονός αυτό φαίνεται πως αποτελεί την εξέλιξη της πολιτικής αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ με φόντο την «διαδοχολογία» που εκκίνησε η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Λοβέρδου για την ηγεσία του κόμματος τη στιγμή που η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε σειρά από διαχειριστικά αδιέξοδα με τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος.

Κατά τις πληροφορίες του documentonews.gr, στελέχη από το περιβάλλον του Αν. Λοβέρδου χαρακτηρίζουν την απόφαση της Φ. Γεννηματά ως «προάγγελο εξελίξεων». Τονίζουν δε ότι η εξέλιξη αυτή προστίθεται στο βαρύ κλίμα που επικράτησε κατά την τελευταία τηλεδιάσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με την τομεάρχη Εσωτερικών, Ευγενία Λιακούλη, να δέχεται πυρά για το γεγονός ότι παρέκαμψε την Κ.Ο. πριν καταθέσει πρόταση στον αρμόδιο υπουργό περί σύστασης Αρχής συνηγόρου του δημοσίου υπαλλήλου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το κλίμα φορτίστηκε τόσο που προκάλεσε το ξέσπασμα του γραμματέα της Κ.Ο., Βασίλη Κεγκέρογλου.

Πάντως, κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη απορρίπτουν το σενάριο της ρεβανσιστικής πρακτικής, επισημαίνοντας: «Με την έναρξη της νέας χρονιάς μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο για την αντιπολιτευτική μας γραμμή και στάση και προχωράμε σε αυτήν την αλλαγή στο πλαίσιο αξιοποίησης όλων των στελεχών». Σε κάθε περίπτωση, με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου μετά την ξαφνική καρατόμησή του. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter