Χίλαρι Κλίντον: Φταίω κι εγώ, αλλά οι άλλοι φταίνε περισσότερο – Τι λέει στην αυτοβιογραφία της

Χίλαρι Κλίντον: Φταίω κι εγώ, αλλά οι άλλοι φταίνε περισσότερο – Τι λέει στην αυτοβιογραφία της

Σε ένα mea culpa με πολλούς αστερίσκους, αρκετά επιθετικό τόνο για όσους την πολέμησαν ή την αδίκησαν προχωρά η Χίλαρι Κλίντον με την έκδοση του αυτοβιογραφικού βιβλίου της «Τι συνέβη». Στις 464 σελίδες η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ εξομολογείται τα λάθη, τις πικρίες και όσα θέλει εξηγήσει για την καταστροφική ήττα τον περασμένο Νοέμβριο στην προεδρική κούρσα που αποτέλεσε την ταφόπλακα για τα πολιτικά όνειρα της.

Με αυτό το βιβλίο, η Κλίντον επιβεβαιώνει ότι δεν θα διεκδικήσει άλλο δημόσιο αξίωμα, καθώς αφήνει ξεκάθαρες αιχμές για την στάση υψηλόβαθμων στελεχών της Ουάσινγκτον αλλά και του συνυποψήφιου της για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σάντερς. «Τι ήταν αυτό που συνέβη στο τέλος της κούρσας και οδήγησε τόσους πολλούς ψηφοφόρους να απομακρυνθούν από εμένα; Πρώτο και σημαντικότερο, υπήρξε η πρωτοφανής παρέμβαση του τότε διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ. Ο δεύτερος μεγάλος παράγοντας που προκάλεσε τη συγκεκριμένη πρώτη στο τέλος ήταν η ρωσική συνωμοσία να σαμποταριστεί η δική μου εκστρατεία και να βοηθηθεί η εκλογή του Τραμπ», γράψει η πρώην υποψήφια των Δημοκρατικών.

Η Κλίντον δεν χαρίζεται ούτε στον εαυτό της και αναγνωρίζει τα ελαττώματα της ως υποψήφιας. «Ανατρέχω στις δικές μου αδυναμίες και τα λάθη που κάναμε. Αναλαμβάνω την ευθύνη για όλα. Μπορείς να κατηγορείς τα δεδομένα, να κατηγορείς το μήνυμα, να κατηγορείς οτιδήποτε θέλεις αλλά εγώ ήμουν η υποψήφια. Ήταν η εκστρατεία μου. Αυτές ήταν οι αποφάσεις μου», υποστηρίζει η Χίλαρι Κλίντον.

Όταν φτάνει στο σημείο να αναρωτηθεί εάν τα ελαττώματα της ήταν αυτά που προκάλεσαν το καταστροφικό αποτέλεσμα η Κλίντον μοιάζει μπερδεμένη. «Όπως συζήτησα σε όλο αυτό το βιβλίο, νομίζω ότι είναι δίκαιο να πούμε ότι υπήρξε μια θεμελιώδης αναντιστοιχία μεταξύ του τρόπου προσέγγισης της πολιτικής και όσων ήθελε να ακούσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας το 2016».

Δεν απέφυγε να επαναλάβει ότι θεωρεί τον Ντόναλντ Τραμπ ακατάλληλο πρόεδρο. «Έκανα μία παραδοσιακή προεδρική εκστρατεία με προσεγμένες πολιτικές και σφιχτούς συνασπισμούς, ενώ ο Τραμπ διοργάνωσε μία ριάλιτι εκπομπή που με έμπειρο και ανελέητο τρόπο προκάλεσε τον θυμό και τη δυσαρέσκεια των Αμερικανών. Εγώ έδινα ομιλίες για τον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων της χώρας. Εκείνος κόμπαζε στο Twitter», υπογραμμίζει η πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter