Χιλή: Έρευνα σε βάρος 14 αστυνομικών για βασανισμό διαδηλωτών

Χιλή: Έρευνα σε βάρος 14 αστυνομικών για βασανισμό διαδηλωτών

Εισαγγελέας γνωστοποίησε ότι θα ζητήσει έγκριση από δικαστήριο για διενέργεια έρευνας εις βάρος 14 αστυνομικών, με την κατηγορία του βασανισμού διαδηλωτών.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Ανατολικού Σαντιάγο, Μανουέλ Γκουέρα, η έρευνα εστιάζεται σε δύο υποθέσεις κατά την περίοδο την οποία η πρωτεύουσα της Χιλής είχε κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η μία εξ αυτών αφορά τις ενέργειες 12 αστυνομικών σε προάστιο της πρωτεύουσας, όπου οι διαδηλωτές αψήφησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας και οργάνωσαν αλλεπάλληλες νυχτερινές, ειρηνικές διαδηλώσεις σε μια κεντρική πλατεία, είπε ένας εκπρόσωπος του εισαγγελέα. Η πηγή αυτή δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις.

Η δεύτερη υπόθεση είναι εκείνη δύο αστυνομικών που κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν έναν νεαρό, δεμένο με χειροπέδες, στο προάστιο Λα Φλορίδα.

Πάνω από 800 καταγγελίες προς έρευνα

Οι εισαγγελείς ερευνούν περισσότερες από 800 καταγγελίες για βασανιστήρια, βιασμούς και ξυλοδαρμό από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Ο εκπρόσωπος του Γκουέρα είπε ότι ο εισαγγελέας θα ζητήσει την άδεια δικαστηρίου να προχωρήσει στην έρευνα σε βάρος των 14 αστυνομικών. Θα ζητήσει επίσης την προσωρινή κράτησή τους. Η διάπραξη βασανιστηρίων τιμωρείται με κάθειρξη 5-10 ετών στη Χιλή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter