Χιλή: Οικολογική καταστροφή από μεγάλη διαρροή πετρελαίου στα πιο καθαρά νερά του πλανήτη

Χιλή: Οικολογική καταστροφή από μεγάλη διαρροή πετρελαίου στα πιο καθαρά νερά του πλανήτη

Περίπου 40.000 λίτρα πετρελαίου διέρρευσαν χθες ανοιχτά της Χιλής, έπειτα από περιστατικό που σημειώθηκε στον τερματικό σταθμό μιας εταιρείας εξόρυξης που βρίσκεται σε νησί της Παταγονίας, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Το πετρέλαιο διέρρευσε σε μια ζώνη που είναι γνωστή για το πλούσιο θαλάσσιο οικοσύστημά της και επειδή βρίσκεται μεταξύ των περιοχών που έχουν τα πιο καθαρά νερά στον πλανήτη.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης που πραγματοποιούσε η εταιρεία CAP στον τερματικό σταθμό του νησιού Γουαρέγιο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 250 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Πουέρτο Νατάλες, στο νότιο άκρο της Χιλής, ανακοίνωσε στο πολεμικό ναυτικό της Χιλής η CAP, μια από τις βασικές εταιρείες εξόρυξης και χαλυβουργίας της χώρας.

“Για την αντιμετώπιση της έκτακτης αυτής κατάστασης το ναυτικό έδωσε εντολή για την άμεση ανάπτυξη μονάδων στην περιοχή, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο και να περιορίσουν ενδεχόμενες ζημιές” που προκλήθηκαν από την διαρροή του πετρελαίου στη θάλασσα, ανακοίνωσε το ναυτικό.

Ένα πλοίο και μια θαλάσσια περίπολος εστάλησαν στην περιοχή, μαζί με μια ομάδα που εξειδικεύεται στην αντιμετώπιση της ρύπανσης.

Οι τοπικές αρχές έδωσαν εντολή για την διεξαγωγή έρευνας για να διευκρινιστούν τα αίτια του περιστατικού και να αποδοθούν ευθύνες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter