Χιλή: Στάχτη πάνω από 100 σπίτια

Χιλή: Στάχτη πάνω από 100 σπίτια

Οι Χιλιανοί πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, με μια υπεράνθρωπη προσπάθεια να περιορίσουν την φωτιά που μαίνεται από το απόγευμα της Δευτέρας στο Βαλπαραΐσο κι έχει ήδη κάνει στάχτη τουλάχιστον εκατό σπίτια κι έχει προκαλέσει τον τραυματισμό 19 ανθρώπων.

Πάνω από 400 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους προκειμένου να γλιτώσουν από τον πύρινο εφιάλτη, με τον υπουργό Εσωτερικών της Χιλής να αναφέρει ότι τουλάχιστον 500 σπίτια κινδυνεύουν από τις φλόγες.

Στη μάχη της κατάσβεσης, την οποία δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι, παίρνουν μέρος εκατοντάδες πυροσβέστες από το Βαλπαραΐσο αλλά και τους γειτονικούς δήμους, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς, που πριν φτάσει στις κατοικημένες περιοχές έκανε στάχτη τεράστιες δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτησή της στο Twitter Xη πρόεδρος της Χιλής, Μισέλ Μπασελέτ.

Η φωτιά,σύμφωνα με τους ειδικούς, ξεκίνησε από μία λέσχη ψαράδων, ενώ πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις όταν έφτασε σε παράνομες χωματερές κοντά στο Βαλπαραΐσο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Χιλής.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμειναν για αρκετές ώρες 47.000 άνθρωποι, ενώ στο σκοτάδι παραμένουν ακόμη 350 νοικοκυριά, όπως αναφέρει το Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι η Χιλή είχε βρεθεί στη δίνη μιας τεράστιας πυρκαγιάς και πριν από ένα χρόνο, εξαιτίας της ξηρασίας, ενώ και το 2014 μια πυρκαγιά είχε προκαλέσει τον θάνατο 13 ανθρώπων, ενώ είχε κάνει στάχτη τουλάχιστον 2.000 σπίτια.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter