Χιλιάδες Βρετανοί δήλωσαν συμμετοχή σε διαγωνισμό ρίψης αυγών στο άγαλμα της Θάτσερ!

Χιλιάδες Βρετανοί δήλωσαν συμμετοχή σε διαγωνισμό ρίψης αυγών στο άγαλμα της Θάτσερ!

Βρετανοί πολίτες έχουν συνεννοηθεί να συγκεντρωθούν την ημέρα των αποκαλυπτηρίων του αγάλματος της Μάργκαρετ Θάτσερ στη γενέτειρά της, το Γκράνθαμ της Μεγάλης Βρετανίας, ώστε να λάβουν μέρος σε διαγωνισμό ρίψης αυγών με στόχο το καλλιτεχνικό δημιούργημα στη μνήμη της «Σιδηράς Κυρίας».

Η είδηση της ανέγερσης χάλκινου αγάλματος ύψους τριών μέτρων και αξίας 300.000 λιρών στη γενέτειρα της Μάργκαρετ Θάτσερ (την οποία… λάτρευαν να μισούν εκατομμύρια Βρετανοί προερχόμενοι από την εργατική αλλά και τη μεσαία τάξη) προκάλεσε τη δημιουργία σελίδας στο Facebook που αφορά διαγωνισμό ρίψης αυγών στο άγαλμα της φιλελεύθερης πολιτικού που απεβίωσε το 2013.

Μέχρι να «κατέβει» από το Facebook, στη σελίδα της εκδήλωση είχαν καταγραφεί πάνω από 2.300 υποσχέσεις πολιτών για συμμετοχή στον πρωτότυπο αυτόν διαγωνισμό, ενώ περισσότεροι από 12.000 Βρετανοί χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το εν λόγω event!

Η επικείμενη ανέγερση του αγάλματος της Θάτσερ, με την κατασκευή συνολικά να ανυψώνεται στα 6 μέτρα σύμφωνα με τα σχέδια, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στην επαρχιακή πόλη Γκράνθαμ, από την οποία καταγόταν η Βρετανίδα πολιτικός που «κράτησε» το τιμόνι της χώρας από το 1979 έως το 1990.

Αρκετοί πολίτες έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους σε αυτή την κίνηση, δεδομένου ότι η κοινότητα του Κέστεβεν επεξεργάζεται την έγκριση δαπάνης 100.000 λιρών εν μέσω πανδημίας, ούτως ώστε να διεξαχθούν εκδηλώσεις στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της «Σιδηράς Κυρίας».

Σύντομα, τα μέλη του Συμβουλίου του Κέστεβεν θα ψηφίσουν για την έγκριση ή όχι της δαπάνης για ένα άγαλμα το οποίο υπήρχαν σκέψεις να τοποθετηθεί στο Λονδίνο, ωστόσο γρήγορα εγκαταλείφθηκαν λόγω αυξημένων πιθανοτήτων βανδαλισμών και αναταραχών από το πλήθος.

Με πληροφορίες από Independent.co.uk

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter