Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι στους δρόμους της Γαλλίας κατά των μεταρρυθμίσεων Μακρόν (Photos)

Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι στους δρόμους της Γαλλίας κατά των μεταρρυθμίσεων Μακρόν (Photos)

Στους δρόμους βρέθηκαν την Τρίτη δεκάδες χιλιάδες Γάλλοι δημόσιοι υπάλληλοι, στο πλαίσιο της απεργίας ενάντια στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν για το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του CGT στις διαδηλώσεις συμμετείχαν περίπου 400.000 δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο πάγωμα των μισθών τους και τις μειώσεις προσωπικού.

Η CGT αναφέρει ότι οργανώθηκαν συνολικά 130 διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις, ενώ στις 70 μεγαλύτερες συμμετείχαν 400.000 άνθρωποι – οι 45.000 εκ των οποίων στο Παρίσι. Ωστόσο η αστυνομία της γαλλικής πρωτεύουσας κατεβάζει τον αριθμό στους 26.000. Επεισόδια και συγκρούσεις με την αστυνομία σημειώθηκαν στη Γαλλική πρωτεύουσα.

















Για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία, όλα τα συνδικάτα είχαν καλέσει τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα να απεργήσουν σήμερα και να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις κατά των μέτρων που χαρακτηρίζονται “απαράδεκτα”.

Κλειστοί παρέμειναν βρεφονηπιακοί σταθμοί, σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες, ενώ η απεργία των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας οδήγησε στην ακύρωση του 30% των πτήσεων. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter