Χιλιάδες Κούρδοι διαδήλωσαν υπέρ της απελεθεύρωσης του Οτσαλάν (Video)

Χιλιάδες Κούρδοι διαδήλωσαν υπέρ της απελεθεύρωσης του Οτσαλάν (Video)

Χιλιάδες Κούρδοι διαδήλωσαν σήμερα στους δρόμους του Στρασβούργου με αίτημα, όπως κάθε χρόνο, την απελευθέρωση του ηγέτη τους Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος στην Τουρκία, ενώ διαμαρτυρήθηκαν και για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Άγκυρας στον κουρδικό θύλακα της Αφρίν στη Συρία.

Στη διαδήλωση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, συμμετείχαν 11.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, και μεταξύ 25.000 και 30.000, σύμφωνα με τους οργανωτές.

«Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες. Ο κόσμος κινητοποιήθηκε» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος τύπου των διοργανωτών. Το πλήθος διαλύθηκε το απόγευμα, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Κρατώντας κουρδικές σημαίες και αφίσες με το πρόσωπο του ηγέτη τους και αψηφώντας τη βροχή και το χιόνι, οι διαδηλωτές φώναζαν υπέρ της «απελευθέρωσης του Οτσαλάν». Πολλοί είχαν έρθει στη Γαλλία από άλλες χώρες της Ευρώπης, κυρίως τη Γερμανία.

Η ογκώδης αυτή κινητοποίηση των Κούρδων πραγματοποιείται στο Στρασβούργο, την πόλη όπου εδρεύει το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κάθε χρόνο μετά τη σύλληψη το 1999 του Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό όπου αναγράφονταν συνθήματα με τα οποία απευθύνονταν στον ΟΗΕ ζητώντας από τον διεθνή οργανισμό «να αναλάβει τις ευθύνες (του) και να σταματήσει τη γενοκτονία στην Αφρίν».

https://www.youtube.com/watch?v=U6sbJtcPplQ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter