Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Σύνθημά τους «Δε φοβόμαστε»

Χιλιάδες Μαλτέζοι απαίτησαν να βρεθούν οι δολοφόνοι της Ντάφνι

Σε μια μαζική διαμαρτυρία με βασικά αιτήματα τις παραιτήσεις του επιτρόπου υπεύθυνου για την αστυνομία και του γενικού εισαγγελέα, χιλιάδες Μαλτέζοι κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους για να διακηρύξουν την επιθυμία τους για ενότητα μετά τη δολοφονία της δημοσιογράφου και μπλόγκερ κατά της διαφθοράς Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία.

Στο τέλος της διαδήλωσης στους δρόμους της Βαλέτα, η πρόεδρος της Μάλτας Μαρί-Λουίζ Κολέιρο Πρέκα δέχθηκε τους οργανωτές, οι οποίοι επρόκειτο να της επιδώσουν κείμενο που παρουσιάζει τις ανησυχίες και τα αιτήματά τους. 

Οι διαδηλωτές ζήτησαν από την πρόεδρο να κάνει χρήση των εξουσιών της για να βγάλει τη χώρα από την κρίση αυτή, και απαίτησαν δικαιοσύνη. Όπως είπε χαρακτηριστικά ένας εκ των εκπροσώπων των διαδηλωτών, «ζούμε μία θεσμική κρίση, η χώρα φοβάται, η Μάλτα βρίσκεται υπό το κράτος τυράννων που κάνουν ό,τι θέλουν».

Οι διαδηλωτές προέρχονταν από την κοινωνία των πολιτών και οι οργανωτές είχαν περάσει το μήνυμα να κρατούν μία σημαία της Μάλτας και κανένα σύμβολο πολιτικής ταυτότητας, ενώ απαγορεύθηκε σε πολιτικούς να πάρουν τον λόγο.

«Οι δημοσιογράφοι δεν θα σιωπήσουν», «Δεν φοβόμαστε» ή ακόμη «Υπάρχουν απατεώνες παντού» έγραφαν τα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές στην κεντρική πύλη της πρωτεύουσας. Δριμύ ήταν το κατηγορώ τους και απέναντι στην κυβέρνηση της χώρας καθώς πολλοί Μαλτέζοι πιστεύουν ότι «οι αρχές έχουν αίμα στα χέρια» Να σημειωθεί ότι την Κυριακή, όλες οι εφημερίδες της Μάλτας κυκλοφόρησαν με μία πανομοιότυπη πρώτη σελίδα, με το σύνθημα:«Το στυλό πιο δυνατό από τον φόβο».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.