Χιλιάδες Σέρβοι στους δρόμους κατά του προέδρου Βούτσιτς για πέμπτο συνεχόμενο Σάββατο

Χιλιάδες Σέρβοι στους δρόμους κατά του προέδρου Βούτσιτς για πέμπτο συνεχόμενο Σάββατο

Χιλιάδες άνθρωποι αψήφησαν το ψύχος σήμερα στο Βελιγράδι και βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά του προέδρου της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς για πέμπτο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο.

Περίπου 15.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο της πρωτεύουσας της Σερβίας, κάνοντας μια στάση μπροστά από τα γραφεία του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου RTS.

Από τα μεγάφωνα ακούγονταν αποσπάσματα από ομιλίες του Σέρβου προέδρου, με υποσχέσεις που δεν τήρησε, όπως κατήγγειλαν οι διαδηλωτές, υπό τη συνοδεία χιλιάδων σφυρικτρών και βουβουζέλων, την ώρα που μια ομάδα διαδηλωτών κρατούσε ένα πανό με το σύνθημα: «Ξεκίνησε».

Οι διαμαρτυρίες έχουν ξεκινήσει έπειτα από την επίθεση εναντίον ενός πολιτικού της αντιπολίτευσης στα τέλη Νοεμβρίου και αρχικά διεξάγονταν υπό το σύνθημα “Στοπ στα ματωμένα πουκάμισα”.

Ο Βούτσιτς έχει απαντήσει ότι δεν θα υποκύψει σε κανένα αίτημα, «ακόμα κι αν είστε πέντε εκατομμύρια» στους δρόμους, δίνοντας έμπνευση στους διοργανωτές για το νέα σύνθημά τους: «1 έως 5 εκατομμύρια».

Στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων βρίσκεται το θέμα της διαφθοράς και η φίμωση των ΜΜΕ και της κοινωνίας των πολιτών.

Σήμερα, οι διαδηλωτές σταμάτησαν και μπροστά από το προεδρικό μέγαρο για να «βοηθήσουν» τον πρόεδρο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Beta, να καταμετρήσει τους διαδηλωτές.

«Βούτσιτς, κλέφτη!» φώναζε το πλήθος.

«Εσύ μας μετράς, εμείς μετράμε τις ημέρες σου» έγραφε ένα πανό.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter