Χιλιοτραγουδισμένος πρωθυπουργός

Χιλιοτραγουδισμένος πρωθυπουργός

Ποτέ ξανά πρωθυπουργός δεν μισήθηκε τόσο πολύ, από τόσους πολλούς τη Μεταπολίτευση. Το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη χιλιοτραγουδίστηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε σε πορείες, συγκεντρώσεις, γήπεδα, πλατείες. Το όνομά του μπήκε σε πανό, γράφτηκε σε τοίχους, πλακάτ και παγκάκια, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Το κύμα αυτό της οργής και του θυμού για την κυβέρνηση των αρίστων και ειδικά για τον Κυριάκο ξεκινά, μεν, από τους νέους, όπως αρμόζει σε κάθε είδους αντίδραση, αλλά καταλήγει στους μεγαλύτερους, στους καναπέδες, στα καφενεία, στις συναντήσεις στα σαλόνια των γιατρών, στο μανάβικο και στον φούρνο.

*** Οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας οδηγεί την πιο ανάξια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του τόπου στο «καταφύγιο» του επιχειρήματος «οι παθογένειες είναι διαχρονικές». Αυτό φάνηκε και από την τοποθέτηση του Γιάννη Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Αυτό θα πει και ο «βγάζω τα κάστανα από τη φωτιά» της κυβέρνησης, Γιώργος Γεραπετρίτης. Εδώ είμαστε…

*** Μα εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα φαινόμενο που προϋπήρχε. Η τηλεδιοίκηση, όπως αποκαλύφθηκε, λειτουργούσε στη Λάρισα μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Υπήρχε δεύτερος σταθμάρχης που είχε επωμιστεί ακριβώς αυτή την υποχρέωση. Και ακριβώς αυτά επισήμαιναν οι εργαζόμενοι με εξώδικα, αγωγές, συνεντεύξεις Τύπου, απεργίες, παραιτήσεις, δελτία Τύπου, αλλά το Μαξίμου είχε τα αυτιά του κλειστά και αναλωνόταν στη σύνταξη αυτοαποθεωτικών non paper για να φιλοξενηθούν στα συστημικά ΜΜΕ από δημοσιογράφους – χειροκροτητές του Μητσοτάκη.

https://twitter.com/GiorgosAPT/status/1632624323453239297

*** Αρκετοί απ’ αυτούς, χωρίς καμία ντροπή, βγαίνουν στα κανάλια της τελευταίες μέρες, επιχειρώντας με τον πιο γλοιώδη και εμετικό τρόπο να πείσουν τους τηλεθεατές ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία ευθύνη για τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Κι αναρωτιέμαι, ειλικρινά, όλοι αυτοί δεν έχουν ανθρώπους κοντά τους, που να τους αγαπούν και να τους δείξουν τη γραμμή που χωρίζει την αξιοπρέπεια από τη ντροπή; Ή είναι κι αυτοί όμοιοι τους;

*** Για να καταλάβετε τη διάβρωση των «πυλώνων» της δημοκρατίας στη χώρα, ο ελεγχόμενος – δηλαδή η κυβέρνηση, ο Μητσοτάκης – όχι μόνο διόρισε επιτροπή που θα τον ελέγξει, αλλά ζήτησε δημοσίως (γιατί θα μπορούσε να το κάνει και μέσω τηλεφώνου) από τον Ντογιάκο να συμπεριληφθεί το πόρισμά της στη δικογραφία.
Επιχειρεί, δηλαδή, ενώ η εν λόγω επιτροπή δεν έχει καμία νομική υπόσταση, να δώσει βαρύνουσα σημασία στο τι ακριβώς θα αποφανθεί. Και όλοι ξέρουμε τι θα αποφανθεί. Τα είπαμε παραπάνω. «Οι παθογένειες είναι διαχρονικές».

*** Ο Μητσοτάκης έχει υπό τον εποπτεία του την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ΕΥΠ και τη… Δικαιοσύνη. Τι; Δεν συμβαίνει και σε άλλες χώρες αυτό;

*** Το κύμα, λοιπόν, αυτό της οργής δεν αφορά, όπως φαίνεται μόνο το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά και στη διαχείριση της πανδημίας, στα ψέματα, στον ψεύτικο εξωραϊσμό της κυβέρνησης από τα «παπαγαλάκια», στο ξύλο των αστυνομικών, στη διαλυμένη Παιδεία, στα σκοιλ ελικικου, στις απευθείας αναθέσεις, στα επιδόματα της πλάκας, στην αφαίμαξη του λαού από μεγαλοεπιχειρηματίες κολλητούς και φίλους, στη λίστα Πέτσα, στους Πάτσηδες, στους αντεργατικούς νόμους, σε όλα…

*** Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που παίρνουν παράταση οι εκλογές, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για 21 Μαΐου. Στο διάστημα αυτό θα επιχειρηθεί, με όποιον τρόπο σκεφτεί ο Αμερικανός επικοινωνιολόγος, Σταν Γκρινμπεργκ, να αλλάξει η εικόνα που έχει η κοινωνία για τον Μητσοτάκη. Η αρχή έγινε με την υποκριτική και καθυστερημένη, κατά 5 μέρες, συγγνώμη του πρωθυπουργού. Τη συνέχεια θα τη δούμε στις οθόνες των τηλεοράσεων, των υπολογιστών και των κινητών μας τηλεφώνων. Το αν θα γελάσουμε ή όχι από το αποτέλεσμα, δεν ξέρω…

*** Το ότι ο Κώστας Καραμανλής θα είναι και πάλι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές δείχνει πόσο ηλίθιους θεωρεί τους ψηφοφόρους του στις Σέρρες και πως η παραίτηση δεν ήταν τίποτα άλλο από μια κίνηση τακτικής και επικοινωνίας της κυβέρνησης.

https://twitter.com/demomelet/status/1632735303952744449

*** Η φιλελεύθερη και «μένουμε Ευρώπη» κυβέρνηση  αρνείται να συναντήσει τη LIBE με το πρόσχημα του εθνικού πένθους και πως βρισκόμαστε τάχα μου – χωρίς να ξέρουμε την ημερομηνία των εκλογών – σε προεκλογική περίοδο.
Ταυτόχρονα, όμως, φέρνει στη Βουλή νομοσχέδια, όπως για το Παιδοογκολογικό του Παίδων «Αγία Σοφία», το οποίο μετατρέπεται σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου κι αυτό το οποίο επί της ουσίας ιδιωτικοποιεί το νερό.
Για τους λάτρεις της στατιστικής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να έχει παίξει περισσότερες φορές κρυφτό και από τον μικρό Γιωργάκη, απέναντι.

*** Έπνιξαν στα χημικά τον κόσμο την Κυριακή στο Σύνταγμα, με τους χούλιγκανς, τους αστυνομικούς με τα παπάκια, να τρομοκρατούν όποιον έβρισκαν μπροστά στις ρόδες τους. Οι δεξιοί, πάλι, δεν τα είδαν αυτά και ασχολήθηκαν εκτενώς, χρησιμοποιώντας πολλά επίθετα, με την ηθοποιό Κλέλια Ρένεση που πήγε στη συγκέντρωση με το παιδί της. Είναι οι ίδιοι που έλεγαν για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο «τι δουλειά είχε ένας 16χρονος στα Εξάρχεια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter