Χίλσμπορο: 23 υπεύθυνοι για την τραγωδία, 28 χρόνια μετά…

Χίλσμπορο: 23 υπεύθυνοι για  την τραγωδία, 28 χρόνια μετά…

Μετά από εντάσεις, δικαστικές μάχες, λανθασμένες εκτιμήσεις, έρευνες που εσκεμμένα αποκρύφτηκαν και ανακρίσεις πολλών ετών, η αρμόδια επιτροπή έρευνας για την τραγωδία του Χίλσμπορο, πριν 28 χρόνια (!), η οποία κόστισε τη ζωή σε 96 άτομα, απεφάνθη ότι οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

Οι φάκελοι 23 ατόμων και οργανώσεων που εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση, παραδόθηκαν ήδη στην Βρετανική Εισαγγελική Υπηρεσία και το σημαντικό είναι ότι η αρμόδια επιτροπή έρευνας στο πόρισμα της, θεωρεί πως ανάμεσα στους υπεύθυνους της τραγωδίας είναι και ο επικεφαλής εκείνου του αγώνα (Λίβερπουλ – Νότιγχαμ) Ντέιβιντ Ντάκενφιλντ, για τον οποίο αναφέρει πως τον θεωρεί ένοχο για ανθρωποκτονία από βαριά αμέλεια.

 Όπως και να έχει, οι Εισαγγελείς συνεδριάζουν αυτές τις ώρες, για να αποφασίσουν οριστικά αν θα ασκήσουν (και σε ποια) ποινικές διώξεις στα 23 άτομα που κατηγορούνται. «Δεδομένου της επί σειρά ετών συνεργασίας της Εισαγγελίας με την Αστυνομία, πιστεύουμε ότι πρέπει να παρθούν άμεσα αποφάσεις χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις», τόνισε ο αστυνομικός διευθυντής Έλκαν Αμπράαμσον…

Στο μεταξύ, παράλληλα με τη έρευνα, «βασανίζονται» ακόμα και οι συγγενείς των θυμάτων, που χαρακτήριζαν μεν, πολύ σημαντική την πορεία που πήρε η έρευνα, αλλά από την άλλη επεσήμαιναν το δικό τους μαρτύριο κι ενώ έχουν περάσει 28 χρόνια από τότε. «Για χρόνια, δεν υπήρχε κανείς ένοχος και τώρα μας ενημερώνουν ότι υπάρχουν 23 πιθανοί», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Μάργκαρετ Ασπίναλ, που έχασε τον γιό της στο Χίλσμπορο. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter