Όργιο καταστολής – Απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στην πορεία για τον Γιάννη Μιχαηλίδη (Photos-Video)

Όργιο καταστολής – Απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στην πορεία για τον Γιάννη Μιχαηλίδη (Photos-Video)

Όργιο αστυνομικής καταστολής στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης και πορείας για τον απεργό πείνας, Γιάννη Μιχαηλίδη, το αίτημα αποφυλάκισης του οποίου απέρριψε το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας, την ώρα που η υγεία του αναρχικού κρατούμενου έχει παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση.

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 20:00 η αστυνομία επιτέθηκε απρόκλητα προς την πορεία στο Σύνταγμα πετώντας χημικά και βομβίδες κρότου – λάμψης, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός, καθώς η κυκλοφορία των οχημάτων, με απόφαση της αστυνομίας δεν είχε διακοπεί και οι διαδηλωτές πραγματοποιούσαν πορεία σε δύο λωρίδες του δρόμου.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες έχουν γίνει 3 προσαγωγές.

Την ακραία αστυνομική βία σε βάρος της αλλά και κατά διαδηλωτών, περιέγραψε μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 η δικηγόρος Αναστασία Σταυροπούλου.

Μάλιστα, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο που δημοσιεύθηκε στο twitter, αστυνομικός ρίχνει νεαρό στο οδόστρωμα με κλωτσιά και ενώ είναι πεσμένος συνεχίζει να τον κλωτσάει.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Σύνταγμα είχε νωρίτερα συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου για να διαμαρτυρηθεί για την απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας.

Διαβάστε επίσης: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη (Photos)

«Το διακύβευμα της απόφασης αυτής, η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής» σημειώνουν εν τω μεταξύ με ανακοίνωση τους οι συνήγοροι υπεράσπισης του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, Θεόδωρος Μαντάς και Γεώργιος Κακαρνιάς, τονίζοντας πως «οι αντοχές του κράτους δικαίου κατέρρευσαν εκκωφαντικά».

Περισσότερα σε λίγο…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter