Χημικά και κρότου λάμψης στην πορεία των εκπαιδευτικών (Photos)

Χημικά και κρότου λάμψης στην πορεία των εκπαιδευτικών (Photos)

Αναίτια επίθεση με χημικά δέχθηκαν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι πραγματοποιούσαν πορεία το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βουλή,

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι εκπαιδευτικοί ήθελαν να φτάσει η πορεία στην πύλη της Bουλής, με τις αστυνομικές δυνάμεις να αρνούνται και να απαντούν με χρήση χημικών και κρότου-λάμψης.

Λίγα λεπτά μετά η κατάσταση εκτονώθηκε με τους διαδηλωτές να αποχωρούν, ενώ ορισμένοι κινήθηκαν προς το υπουργείο Οικονομικών, ενώ σταδιακά αποκαθίσταται η κυκλοφορία.

Νωρίτερα, οι εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τόσο στον δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα, προχώρησαν σε συντονισμένη κινητοποίηση, καθώς οι δάσκαλοι έκαναν τρίωρη στάση εργασίας και οι καθηγητές 24ωρη απεργία.

Στην εκτενή ανακοίνωση της ΔΟΕ και των δασκάλων για την απεργία και την συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η ΔΟΕ τονίζει ότι οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης διεκδικούν εργασία και μισθό με αξιοπρέπεια, υπερασπιζόμενοι τα εργασιακά μας δικαιώματα και το επιστημονικό έργο τους.

Στις διεκδικήσεις περιλαμβάνονται:

– Άμεση καταβολή δώρου Χριστουγέννων, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, αυξήσεις στους μισθούς μας, απόδοση του ΜΚ  2016 – 2017, αφορολόγητο στις 12.000€ με προσαύξηση 3.000€ για κάθε παιδί.
– Τερματισμός της εργασιακής ομηρίας. Άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιορισμένων που συμπληρώνουν τη διετία χωρίς επιπλέον προϋποθέσεις.
– Εξίσωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ολιγοθέσια Δημοτικά με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών.
– Κατάργηση των νόμων 4692/20, 4823/21 και όλο το πλαίσιο που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση των σχολείων. Ο αυταρχισμός του Υπουργείου Παιδείας δε θα περάσει.

Αντίστοιχα, η απόφαση των καθηγητών Γυμνασίων και Λυκείων της ΟΛΜΕ τονίζει ότι τα αιτήματά τους περιλαμβάνουν:

– την οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών (με βάση τα αιτήματα που ψηφίστηκαν στο 20ο συνέδριο) και
– την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter