Χιόνι στην Αθήνα – Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων

Χιόνι στην Αθήνα – Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων

Το χιόνι που περίμεναν τόσες ημέρες οι Αθηναίοι άρχισε να πέφτει από το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της πρωτεύουσας και εντονότερα στα βόρεια προάστια. Κλειστά αύριο Τρίτη, τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Αθήνα.

Η μετεωρολογική υπηρεσία είχε προβλέψει ότι οι χιονοπτώσεις θα ήταν έντονες σε περιοχές όπως το Βόρειο Αιγαίο, η Εύβοια και οι Σποράδες, ενώ στα λευκά αναμενόταν να ντυθούν περιοχές και στην Αττική, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Στην Αθήνα το χιόνι άρχισε να πέφτει λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα και σε τέτοια πυκνότητα που σύντομα σχηματίστηκε ένα λευκό στρώμα στις οροφές των σταθμευμένων αυτοκινήτων. Στα βόρεια προάστια που η χιονόπτωση ήταν πιο έντονη ντύθηκαν στα λευκά και οι επιφάνειες των κτιρίων και των δρόμων με τη λιγότερη κίνηση.

Νέο κύμα κακοκαιρίας

Εντωμεταξύ, για νέο κύμα κακοκαιρίας προειδοποιεί η ΕΜΥ σε νέο έκτακτο δελτίο της. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία κάνει λόγο για νέο γύρο σφοδρών χιονοπτώσεων από την Τετάρτη με τα φαινόμενα να συνεχίζονται έως και την Πέμπτη.

Μάλιστα, εκτός από τις πυκνές χιονοπτώσεις που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, κύριο χαρακτηριστικό των φαινομένων θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά και οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως την Πέμπτη, που σημαίνει ότι οι κάτοικοι όλης σχεδόν της χώρας θα πρέπει να προετοιμαστούν για άλλες 72 ώρες έντονων καιρικών φαινομένων.

Τα φαινόμενα που επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση μέχρι και το βράδυ της Τρίτης ενώ νέα επιδείνωση αναμένεται από την Τετάρτη και από τα δυτικά.

Αναλυτικά, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αντώνης Λάλος, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, «μέχρι αύριο το βράδυ, οι χιονοπτώσεις θα είναι αρκετές και εκτεταμένες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Οι υπόλοιπες περιοχές θα έχουν σοβαρό θέμα. Μάλιστα, επειδή οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα είναι κατά τόπους έντονες, όπως στο βόρειο Αιγαίο, αλλά και στην Εύβοια και τις Σποράδες. Χιόνια αναμένονται και σε Αττική, Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη, έως αύριο το απόγευμα».

Όπως σημείωσε ο κ. Λάλος και στην Αττική θα σημειωθούν οι χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας απόψε. «Θα είναι αρκετές, κυρίως στα βόρεια του νομού, και όχι μόνο στα ορεινά αλλά κατά τόπους και στα πεδινά. Αναμένεται να διαρκέσουν έως αύριο το μεσημέρι και σταδιακά να αρχίσουν να περιορίζονται. Την Τετάρτη, δεν θα πέσουν χιόνια στα πεδινά του νομού, ενώ αναμένονται βροχές και ίσως καταιγίδες». Ύφεση των έντονων καιρικών φαινομένων αναμένεται από την Πέμπτη. 

Κυκλοφοριακά προβλήματα

Η χιονόπτωση έχει προκαλέσει κυκλοφοριακά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας.

Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

-στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πεντέλης 414 έως το ύψος της λεωφόρου Διονύσου.

-από το 4ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θήβας, στο ρεύμα προς τη Θήβα, για φορτηγά, ενώ η κίνηση των υπόλοιπων οχημάτων γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Παράλληλα, μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται η κίνηση των οχημάτων στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.

Προβλήματα και στην Πελοπόννησο: Μερική απαγόρευση κίνησης οχημάτων

Στην απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, σε τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου της Πελοποννήσου, προέβη η Αστυνομία λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ από τις 10:00 σήμερα το βράδυ και θα αρθεί με νεότερη απόφαση.

Ειδικότερα, η απαγόρευση ισχύει για τα τμήματα των παρακάτω οδικών δικτύων:

* Στο οδικό δίκτυο του νέου αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας, από το 84ο χιλιόμετρο έως το 210ο χιλιόμετρο. * Στο οδικό δίκτυο του νέου αυτοκινητοδρόμου Λεύκτρου-Σπάρτης. * Στο οδικό δίκτυο του νέου αυτοκινητοδρόμου Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών, από 84ο χιλιόμετρο έως 159ο χιλιόμετρο. * Στο εθνικό οδικό δίκτυο Τρίπολης-Καλαμάτας. * Στο εθνικό οδικό δίκτυο Τρίπολης-Πύργου. * Στο εθνικό οδικό δίκτυο Τρίπολης-Σπάρτης. * Στο εθνικό οδικό δίκτυο Τρίπολης-Άργους. * Στο παλαιό εθνικό οδικό δίκτυο Τρίπολης-Λεβιδίου-Κανδήλας.

Κλειστά αύριο πολλά σχολεία στο δήμο Κορυδαλλού λόγω της αποψινής χιονόπτωσης

Λόγω της αποψινής χιονόπτωσης και των ακραίων καιρικών συνθηκών, κλειστά θα παραμείνουν αύριο, όσα σχολεία στο δήμο Κορυδαλλού βρίσκονται σε σημεία της πόλης με έντονες κλίσεις στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του δήμου, υπήρξε συνεννόηση του δημάρχου Κορυδαλλού, Σταύρου Κασιμάτη, με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, και αύριο θα είναι κλειστά το 3ο, 7ο, 8ο, 18ο, 19ο και 21ο νηπιαγωγείο, καθώς και το 5ο, 9ο, 10ο, 12ο δημοτικό σχολείο.

Όπως επίσης αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου, στη διάθεση γονέων και εκπαιδευτικών για πληροφορίες και ενημέρωση, θα παραμείνει από τις 7.00 το πρωί αύριο το τμήμα Παιδείας του δήμου Κορυδαλλού, με τηλ. επικοινωνίας το 210 4990456.

Αθήνα: Κλειστά αύριο τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Αθηναίων, λόγω της χιονόπτωσης που επικρατεί στην Αθήνα και των προβλέψεων για παγετό τις πρωινές ώρες.

Ο δήμος Αθηναίων με ανακοίνωσή του ζητεί από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, στις απολύτως αναγκαίες, λόγω του πάγου που αναμένεται να σχηματιστεί σε πεζοδρόμια της πόλης.

Επίσης τονίζει ότι ο μηχανισμός του δήμου, είναι σε ετοιμότητα για την προστασία των άστεγων συμπολιτών μας και συνεργεία του επιχειρούν με ρίψη αλατιού, προκειμένου να μείνουν ανοιχτές οι προσβάσεις στα νοσοκομεία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter