«Χιόνια και μεγάλος όγκος νερού»: Πότε αλλάζει ο καιρός – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (Video)

«Χιόνια και μεγάλος όγκος νερού»: Πότε αλλάζει ο καιρός – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (Video)

Αλλάζει ο καιρός από την Κυριακή, με βροχές και καταιγίδες να έρχονται από τα δυτικά επηρεάζοντας τη χώρα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Το οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό θα περάσει από όλη τη χώρα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ωστόσο οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι η Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο, η ανατολική Μακεδονία και τα δυτικά ηπειρωτικά.

Παράλληλα, αναμένονται χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές με υψόμετρο άνω των 1.200 μέτρων, όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος του Open TV.

Την Τετάρτη, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς ανέφερε σε ανάρτησή του ότι «τα ωραία δεν κρατούν πολύ», σχολιάζοντας την αλλαγή σκηνικού που αναμένεται από την ερχόμενη Κυριακή.


Συγκεκριμένα, για την Κυριακή (11/2), η ΕΜΥ σημειώνει ότι αναμένονται: «αυξημένες νεφώσεις προβλέπονται στη χώρα, με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βορειοδυτικά. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στα δυτικά και τα βόρεια. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά αναμένεται να εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή»

Όσον αφορά τη Δευτέρα, το δελτίο της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας σημειώνει: «Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία στην ανατολική χώρα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, σταδιακά στα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι γρήγορα σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter