Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες – Αναλυτική πρόγνωση

Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες – Αναλυτική πρόγνωση

Η εισβολή πολύ ψυχρών αέριων μαζών στην ανώτερη ατμόσφαιρα και η κατεύθυνσή τους από βορρά προς νότο είχε ως αποτέλεσμα τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα και τις χιονοπτώσεις ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές της κεντρο-ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, αλλά και των νησιών του Αιγαίου έως το τέλος της εβδομάδας.

Σήμερα,Πέμπτη περιμένουμε χιονοπτώσεις στην Ανατολική Θεσσαλία (Μαγνησία – Πήλιο) και κυρίως στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα τις πρωινές ώρες. 

Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα εκδηλωθούν χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά τμήματα των νησιών και πρόσκαιρα σε παραθαλάσσιες περιοχές της Κρήτης. Τα φαινόμενα στις προαναφερόμενες νησιωτικές περιοχές ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά. Τα φαινόμενα τις μεσημεριανές ώρες πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με γρήγορη στροφή σε βόρειους ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία, με εξαίρεση τη Δυτική Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα που θα φτάσει τους 7-8 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα δεν θα ξεπεράσει τους 4-5 βαθμούς Κελσίου, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter