Χιονοστιβάδα παρασέρνει δεκάδες στη Γαλλία – Δεν υπάρχουν θύματα

Χιονοστιβάδα παρασέρνει δεκάδες στη Γαλλία – Δεν υπάρχουν θύματα

Δεκάδες σκιέρ “θάφτηκαν” στο χιόνι και αγνοούνται όταν χιονοστιβάδα χτύπησε το χιονοδρομικό κέντρο της Τιν.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, η τεράστια χιονοστιβάδα παρέσυρε και “έθαψε” στο χιόνι περισσότερους από 30 σκιέρ. 

Οι διασώστες καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και παλεύουν με τον καιρό προκειμένου να φτάσουν στο σημείο και να εντοπίσουν διασωθέντες. Επιπλέον είναι πολύ δύσκολο, όπως αναφέρουν οι τοπικές αρχές, να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός των ατόμων που βρίσκονταν στο σημείο.

Παράλληλα δυσκολίες παρουσιάζει και η επιχείρηση διάσωσης εξαιτίας της μειωμένης ορατότητας στην περιοχή που εμποδίζει την πτήση των ελικοπτέρων, με αποτέλεσμα τα σωστικά συνεργεία να είναι αναγκασμένα να μεταβούν στην περιοχή πεζή.

Η χωροφυλακή έχει στείλει στο σημείο πολλές ομάδες με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και έναν γιατρό, ενώ έχει κινητοποιηθεί και το προσωπικό που εργάζεται στο χιονοδρομικό κέντρο.

Ο κίνδυνος για χιονοστιβάδες, που συνήθως αφορά περιοχές των βουνών μακριά από τις χιονοδρομικές πίστες ή κλειστές πίστες, ήταν σήμερα το πρωί στην Τιν στο τέσσερα στην κλίμακα των πέντε βαθμών.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε βδομάδες που χιονοστιβάδα “χτυπά” το χιονοδρομικό κέντρο της Tignes. Πριν από περίπου έναν μήνα 4 άτομα σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα στο ίδιο κέντρο.

Από την αρχή της σεζόν, 14 περιστατικά με χιονοστιβάδες σημειώθηκαν σε Άλπεις και Πυρηναία, με τραγικό απολογισμό 7 νεκρούς.

Την περασμένη σεζόν, σημειώθηκαν 45 περιστατικά και οι νεκροί ανήλθαν στους 21. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter