Χίος: Εμπλέκει το όνομα της Μαρέβας Γκραμπόφσκι στις συζητήσεις με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο

Χίος: Εμπλέκει το όνομα της Μαρέβας Γκραμπόφσκι στις συζητήσεις με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο

Στο φως φέρνει ο εκδότης Στέφανος Χίος ο οποίος προ ημερών δέχθηκε δολοφονική επίθεση έξω από το σπίτι του, δεύτερη συνάντησή του με τον γνωστό ποινικολόγο Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

Ο Στέφανος Χίος παρουσιάζει στην εφημερίδα του φωτογραφίες από τη συνάντησή του με τον δικηγόρο, και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος δεν τον επισκεπτόταν εκ μέρους της οικογένειας Βαρδινογιάννη αλλά όπως γράφει «λειτουργούσε για το κυβερνητικό καθεστώς». Στο δημοσίευμα αναφέρεται επιπλέον ότι ο ποινικολόγος «απλώς επιδίωξε να ανοίξει παράθυρο σε πιθανή προσέγγιση με το παλάτι», δηλαδή κατά τα λεγόμενα της εφημερίδας «Μακελειό», με το Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε επίσης: Στη δημοσιότητα οι συνομιλίες Χίου – Δημητρακόπουλου για την απόπειρα χρηματισμού

Στο σχετικό δημοσίευμα, το «Μακελειό» αναφέρεται εκ νέου και στο όνομα της συζύγου του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Κατά τα γραφόμενα στην εφημερίδα, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είχε ζητήσει να μην γράφεται τίποτα για τη σύζυγο του κ. Μητσοτάκη. Αναφέρεται επί λέξει στο δημοσίευμα: «ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είχε έρθει δύο φορές στο γραφείο της εφημερίδας μετά τις εκλογές που η ΝΔ βγήκε κυβέρνηση. […] Σε μια από τις συναντήσεις στο γραφείο μας, μας είχε στριμώξει να μη γράψουμε τίποτα για τη σύζυγο του πρωθυπουργού». Ο Στέφανος Χίος διατείνεται ότι γι’ αυτές τις επισκέψεις, όπως και για άλλες περιπτώσεις, έχει κρατηθεί αρχείο.

Στο δημοσίευμα του «Μακελειού» και εντός εισαγωγικών αποδίδονται στον Μιχάλη Δημητρακόπουλο τα εξής λόγια: «κράτα χαμηλό προφίλ, η γυναίκα (σ.σ. η Μαρέβα Γκραμπόφσκι), δεν προκαλεί και δέχεται άδικες επιθέσεις, μη γράψεις γι’ αυτή, δεν θα κερδίσεις, θα χάσετε. Στο κάτω κάτω οι γέφυρες μ’ αυτούς σας συμφέρουν, θα βοηθήσουν, αν βοηθήσεις. Μην κόβεις επαφές, η οικογένεια είναι μεγάλη, η Μαρέβα εκτιμά τους φίλους και τους βοηθάει, δεν είναι αγνώμων. Τι θα καταλάβεις με τις επιθέσεις; Στο κάτω κάτω επιχειρηματίας δεν είναι; Μην είσαι αφελής, μη σε παρασύρουν άλλοι, είναι γενναιόκαρδη οικογένεια, άστη ρε φίλε και θα δεις από ‘μένα, ό,τι θέλεις. Κανέναν αυτοί δεν αφήνουν να πάει χαμένος, εκτιμούν και προσφέρουν, είναι παντοδύναμοι, θα κερδίσεις κι εσύ πολλά απ’ αυτούς. Θα σου δώσουν και διαφήμιση, θα ανοίξουν πόρτες».

Διαβάστε επίσης: Ο Δημητρακόπουλος επιβεβαιώνει τη συνάντησή με τον Χίο λίγες ώρες πριν την απόπειρα δολοφονίας

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η εφημερίδα του Στέφανου Χίου διαθέτει για τα παραπάνω, ντοκουμέντα. Υπενθυμίζεται ότι η ίδια εφημερίδα σε χθεσινό της δημοσίευμα, έφερνε στο φως συνομιλίες του Στέφανου Χίου με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο από τις οποίες φαίνεται να προκύπτει ότι ο ποινικολόγος είχε προσεγγίσει τον εκδότη, λίγες μόνο ώρες πριν από την απόπειρα δολοφονίας του, για να του προσφέρει χρήματα. Σύμφωνα με τον Στέφανο Χίο, το «δώρο» προερχόταν κατά τον συνομιλητή του από την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Δεδομένου ωστόσο ότι όπως ο ίδιος ο εκδότης του «Μακελειού» αναφέρει, η οικογένεια Βαρδινογιάννη αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση αυτή, θέτει το ερώτημα, ποιον τελικά εκπροσωπούσε σε αυτή τη συνάντηση κ. Δημητρακόπουλος. Διερωτάται δηλαδή από ποιον μπορεί να ήταν τα χρήματα. Στο δημοσίευμα του μάλιστα, ο εκδότης του «Μακελειού» αναφέρει διαρκώς το όνομα της συζύγου του πρωθυπουργού Μαρέβας Γκραμπόφσκι, της οποίας συνήγορος είναι επίσης ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο ποινικολόγος πάντως, σε απάντησή του προς το «Μακελείο» κατόπιν του χθεσινού δημοσιεύματος, διαψεύδει τα γραφόμενα από τον Στέφανο Χίο περί απόπειρας χρηματισμού του, αναφέροντας ότι πουθενά στην κουβέντα τους δεν αναφέρθηκε το όνομα της κ. Γκραμπόφσκι και ότι η μεταξύ τους συζήτηση αφορούσε παραίτηση από αγωγή την οποία είχε καταθέσει σε βάρος του εκδότη ο κ. Βαρδινογιάννης. Προσθέτει δε ότι οι συνομιλίες που παρουσιάστηκαν στο χθεσινό φύλλο του «Μακελειού» είναι «θρυμματισμένες». Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος διερωτάται επίσης, στην ίδια επιστολή του προς το «Μακελειό» γιατί ο Στέφανος Χίος δεν κατήγγειλε νωρίτερα την απόπειρα χρηματισμού του και ζητάει από τον εκδότη να προσκομίσει το σύνολο των ηχογραφημένων διαλόγων στις αρμόδιες Αρχές που ερευνούν την υπόθεση. Ο κ. Δημητρακόπουλος επαναλαμβάνει παράλληλα ότι παραιτείται του δικαιώματός του να εγκαλέσει τον Στέφανο Χίο για παράνομη ηχογράφηση ή να προβάλλει δικονομικές ακυρότητες.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter