Χίος: Ένταση και επεισόδια στο hotspot – Εντολή εκκένωσης από τον Διοικητή – Τρεις συλλήψεις

Χίος: Ένταση και επεισόδια στο hotspot – Εντολή εκκένωσης από τον Διοικητή – Τρεις συλλήψεις

Εντολή εκκένωσης της ΒΙ.ΑΛ. έδωσε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Πέμπτης ο διοικητής του Hotspot Θεόφιλος Τσιγκαλάγης υπό τον φόβο εκτεταμένων επεισοδίων που θα έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλεια των υπαλλήλων.

Η πρωινή σύγκρουση μεταξύ Αφγανών και Αραβόφωνων, δημιούργησε σκηνικό έντασης με την αστυνομία να προσπαθεί μέχρι και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας να αποτρέψει την δημιουργία ομάδων που συγκροτούνταν με σκοπό τη σύγκρουση με αντίπαλες ομάδες.

Στο σκηνικό προστέθηκε και η διαμαρτυρία γυναικών που με συνθήματα εντός της ΒΙ.ΑΛ. ζητούσαν την επίσπευση των διαδικασιών ασύλου.

Κυνηγητό στα χωράφια

Το έργο της αστυνομίας καθίσταται πιο δύσκολο εξαιτίας του γεγονότος ότι τα άτομα που επιχειρούν να στήσουν σκηνικό έντασης καταφέρνουν να διαφεύγουν στα γειτονικά από τη ΒΙ.ΑΛ. χωράφια με αποτέλεσμα ο εντοπισμός τους να καθίσταται σχεδόν αδύνατος.

Στο σημείο παραμένει το σύνολο των διμοιριών των ΜΑΤ, ομάδα της ΟΠΚΕ καθώς και τοπική αστυνομική δύναμη που προσπαθεί να περιορίσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες αποκλειστικά μέσα στις σκηνές και τα κοντέινερ διαμονής τους. 

Σύμφωνα με τον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, τα επεισόδια ξέσπασαν για ασήμαντη αφορμή, όταν ένας Σύρος προσπάθησε να περάσει ανάμεσα από ομάδα Αφγανών. Ακολούθησε καυγάς, που εξελίχθηκε σε πετροπόλεμο. Άμεσα επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προσπάθησαν να βάλουν τον κόσμο στα κοντέινερ, προκειμένου να τον προφυλάξουν. Παράλληλα, ο διοικητής του Κέντρου έδωσε εντολή για εκκένωση του χώρου από τους εργαζόμενους, φοβούμενος επέκταση των επεισοδίων, κάτι το οποίο αποφεύχθηκε.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης της αστυνομίας συνελήφθησαν τρία άτομα, ο ένας εκ των οποίων έφερε και μαχαίρι. Οι τρεις συλλήψεις έρχονται να προστεθούν σε άλλες 11 και 25 προσαγωγές που έγιναν χθες. Επίσης, πέντε άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Πηγή: politischios / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter