Χίος: Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για το θάνατο του 19χρονου που καταπλακώθηκε από μπασκέτα

Χίος: Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για το θάνατο του 19χρονου που καταπλακώθηκε από μπασκέτα

Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα και η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης διατάχθηκε προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 19χρονος, όταν έπεσε και τον πλάκωσε η μπασκέτα στο γήπεδο όπου έπαιζε.

Η μπασκέτα είχε τοποθετηθεί στο γήπεδο στη Δασκαλόπετρα της Χίου πριν από 20 χρόνια 

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρατορείο, τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι η μπασκέτα ήταν στερεωμένη στο έδαφος, με μερικά εκατοστά βάθος τσιμέντου, χωρίς να έχει βιδωθεί σε υποδαπέδια υποδομή, όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

Αμέσως μετά το περιστατικό, σύμφωνα με το astraparis.gr ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην αστυνομική διεύθυνση Χίου και  σήμερα το πρωί στην εισαγγελία πρωτοδικών Χίου με την διαδικασία του αυτοφώρου, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερο μετά την εξέτασή του από την εισαγγελέα Σπυριδούλα Σταυράτη

Το χρονικό του περιστατικού 

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στις 10 το βράδυ της Κυριακής. Ο 19χρονος έπαιζε μπασκετ μαζί με τους φίλους του όταν η μπασκέτα αποκολλήθηκε με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στον άτυχο νεαρό.

Παρά τις προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο σημείο για την παροχή πρώτων βοηθειών και τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο της Χίου αλλά και των ιατρών, ο νεαρός δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να καταλήξει λίγη ώρα αργότερα.


Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter