Χίος- Λέσβος- Πελοπόννησος ζουν «ιστορικές» χιονοπτώσεις- Πού είναι κλειστοί οι δρόμοι

Χίος- Λέσβος- Πελοπόννησος ζουν «ιστορικές» χιονοπτώσεις- Πού είναι κλειστοί οι δρόμοι

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια έζησαν οι Πατρινοί πυκνό χιόνια μέσα στην πόλη, ενώ στη Μυτιλήνη οι κάτοικοι ξύπνησαν βλέποντας στρωμένο το λιμάνι, κάτι που είχαν να δουν πάνω από 20 χρόνια.

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια έζησαν οι Πατρινοί πυκνό χιόνια μέσα στην πόλη, ενώ στη Μυτιλήνη οι κάτοικοι ξύπνησαν βλέποντας στρωμένο το λιμάνι, κάτι που είχαν να δουν πάνω από 20 χρόνια.

Στη Χίο τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και του Δήμου Χίο δίνουν μάχη προκειμένου να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι κυρίως στο βόρειο κομμάτι του νησιού δίνουν ως αυτήν την ώρα Σύμφωνα με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, υπάρχουν προβλήματα σε όλο το οδικό δίκτυο της βόρειας πλευράς του νησιού.

Ιδιαίτερη προσοχή και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων απαιτείται κατά την ανάβαση στον Προβατά, από το Αίπος μέχρι το 18o χλμ και από εκεί μέχρι και τη Βολισσό (ιδιαίτερη προσοχή στον Άγιο Ισίδωρο Πιτυούς και στο Γιαννάκι) καθώς και στον οδικό άξονα που συνδέει τη Λαγκάδα με τα Καρδάμυλα.

Εξαιτίας του παγετού, πέντε οδηγοί αυτοκινήτων εγκλωβίστηκαν στον δρόμο από Λαγκάδα προς Καρδάμυλα, στο ύψος του Δελφινίου, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η συνδρομή της Πυροσβεστικής αλλά και οχήματος της Περιφερειακής Ενότητας Χίου για να απεγκλωβιστούν.

Να σημειωθεί ότι ακόμα και χωριά όπως η Συκιάδα αλλά και η παραθαλάσσια Λαγκάδα έχουν καλυφθεί από το χιόνι.

Η Τροχαία να εφιστά την ιδιαίτερη προσοχή των οδηγών ώστε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Στα λευκά το λιμάνι της Μυτιλήνης

Εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται, από νωρίς σήμερα το πρωί, προκειμένου να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης, ιδιαίτερα τις προσβάσεις σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας, ενέργειας και ασφάλειας.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας του Δήμου Λέσβου, Νίκο Καρασάββα, τα εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται αυτή τη στιγμή (ώρα 09:30 π.μ) προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο προς το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης που βρίσκεται μέσα στην πόλη.

Σε όλη τη Λέσβο χιονίζει από τις 4 περίπου το πρωί. Αποτέλεσμα να ‘το στρώσει’ απ’ άκρη σ’ άκρη από το λιμάνι της Μυτιλήνης στα ανατολικά μέχρι το λιμάνι του Σιγρίου στο δυτικό άκρο του νησιού.

Αποκλεισμένα είναι αυτή την ώρα είναι τα περισσότερα από τα χωριά. Από τις αρμόδιες υπηρεσίες γίνεται έκκληση να αποφεύγονται οι μετακινήσεις του πληθυσμού, που έτσι κι αλλιώς δεν ξέρει από χιόνια.

Ας σημειωθεί ότι έντονη χιονόπτωση μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης δεν είχε υπάρξει ξανά τα τελευταία 20 χρόνια.

Με δυσκολία η κίνηση στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε περιοχές της Πελοποννήσου, έχουν προκαλέσει οι χιονοπτώσεις και ο παγετός, αλλά όλοι οι δρόμοι είναι ανοικτοί.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, όλοι οι αυτοκινητόδρομοι είναι ανοικτοί, ενώ οι μηχανισμοί της Περιφέρειας και των δήμων βρίσκονται σε επιφυλακή και τα εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν διαρκώς, για να παραμένουν ανοικτοί οι δρόμοι.

Επίσης, η Ντίνα Νικολάκου τονίζει πως όσοι θέλουν να πάνε στα χιονοδρομικά κέντρα της Ζήρειας στην Κορινθία και στο Μαίναλο της Αρκαδίας, θα πρέπει να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες

Όσον αφορά στην κίνηση των οχημάτων, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην Κορινθία η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στις επαρχιακές οδούς Περαχώρας – Σχοίνου, Σουληναρίου – Νεμέας, Ταρσινών -Ελληνοχωρίου, Κιάτου – Γκούρας, Ξυλοκάστρου – Τρικάλων, Τρικάλων – Καρυάς, Δερβενίου – Γκούρας, Λυγιάς -Πύργου, Λουτρού – Βρυσούλων, και Καλλιθέας – Ελληνικού.

Στην Αρκαδία, η κίνηση των οχημάτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες από το 47ο χιλιόμετρο έως το 52ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νεμέας – Λεβιδίου, στην επαρχιακή οδό Κοσμά – Λεωνιδίου, στην επαρχιακή οδό Στεμνίτσας – Ελάτης και στην δασική οδό ‘Ανω Οστρακίνα (χιονοδρομικό κέντρο)-Βυτίνα.

Πάντως, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, λόγω του παγετού, είναι απαραίτητες οι αλυσίδες σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αρκαδίας.

Στη Μεσσηνία, η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες από το 20ο χιλιόμετρο έως το 42ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καλαμάτας- Σπάρτης (μέσω Ταϋγέτου).

Χιόνι, μετά από 20 χρόνια, στην πόλη της Πάτρας

Έπειτα από πολλά χρόνια εκδηλώθηκε, σήμερα το πρωί, χιονόπτωση μέσα στην πόλη της Πάτρας, χωρίς όμως να προκαλέσει προβλήματα. Επίσης, χιόνι έπεσε και σε άλλες πεδινές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, όπως για παράδειγμα στην Ηλεία. Ακόμη έντονες χιονοπτώσεις έχουν εκδηλωθεί στην ορεινή Ναυπακτία και σε ορεινές περιοχές της Ηλείας, ενώ παντού επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Όσον αφορά στα προβλήματα από τις χιονοπτώσεις, κλειστή είναι η διαδημοτική οδός από την Περιστέρα προς το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, ενώ αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται όσοι οδηγοί κινηθούν στις επαρχιακές οδούς Καλαβρύτων – Διακόπτου (μέσω Μεγάλου Σπηλαίου), Καλαβρύτων – Πατρών (μέσω Χαλανδρίτσας), Καλαβρύτων – Κλειτορίας (μέσω Λουσών και Πριόλιθου), από τα Καλάβρυτα προς το χιονοδρομικό κέντρο και από το 12ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ακράτας – Ζαρούχλας.

Στο μεταξύ, οι μηχανισμοί της περιφέρειας και των δήμων βρίσκονται σε ετοιμότητα και εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται διαρκώς για να κρατούν τους δρόμους ανοικτούς.

Προβλήματα και στην Αττική

Λόγω χιονόπτωσης στην Αττική, απαγορεύτηκε από τη Τροχαία η κίνηση των φορτηγών στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας, από το ύψος των Βιλίων, στο ρεύμα προς Θήβα, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για τα υπόλοιπα οχήματα.

Πριν από λίγο έκλεισε επίσης η λεωφόρος Φυλής από την Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια. Αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες το βράδυ παραμένει κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω και η περιφερειακή οδός Πεντέλης, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως την λεωφόρο Διονύσου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter