Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Χίος: Ο Δήμος πληρώνει τελικά το ρεύμα του καταυλισμού προσφύγων

Με ομόφωνη απόφασή του, αργά χθες το βράδυ, το δημοτικό συμβούλιο Χίου αποφάσισε να θέσει τέλος στο μαρτύριο του κρύου στο οποίο υποβάλλονταν εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων και πάρα πολλά παιδιά, στον καταυλισμό της Σούδας.

Συγκεκριμένα, αποφάσισε την επαύξηση της ισχύος στην παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος στον καταυλισμό, καθώς και την πληρωμή του κόστους του ρεύματος.

«Με την ελπίδα», είπε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Χίου, Μανόλης Βουρνούς, «ότι τόσο το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και η ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, θα κάνουν αυτό για το οποίο είναι υπεύθυνοι».

Τη λήψη της σχετικής απόφασης εισηγήθηκε ο δήμαρχος Χίου, ανεξαρτήτως της προηγούμενης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου να κλείσει η δομή της Σούδας και παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις για το κόστος.

Να θυμίσουμε ότι μέχρι πρόσφατα, η Ύπατη Αρμοστεία θέρμαινε τους οικίσκους στο συγκεκριμένο καταυλισμό με τη χρήση φιαλών υγραερίου. Για λόγους ασφαλείας όμως προχώρησε στη σύνδεση σκηνών και οικίσκων, με το δίκτυο ηλεκτροδότησης. Ωστόσο, τα θερμαντικά σώματα που τοποθετήθηκαν δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, καθώς δεν είχε γίνει αύξηση της τάσης. Αποτέλεσμα όλοι οι φιλοξενούμενοι στον καταυλισμό να παραμένουν χωρίς θέρμανση, ζεστό νερό και φως. Επίσης, από την έλλειψη ρεύματος επηρεάζονταν οι αντλίες λυμάτων και το νερό για τις τουαλέτες, με αποτέλεσμα να προκαλούνται υγειονομικά προβλήματα.

Όπως έγινε γνωστό, η ΔΕΗ θα προχωρήσει στις απαραίτητες συνδέσεις και μέσα στη μέρα θα λειτουργήσουν κανονικά οι νέες παροχές.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.