Χίος: Οι κάτοικοι έδιωξαν πλοίο με μηχανήματα για τη δομή προσφύγων

Χίος: Οι κάτοικοι έδιωξαν πλοίο με μηχανήματα για τη δομή προσφύγων
Φωτογραφία: politischios.gr

Εκατοντάδες κάτοικοι της Χίου συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι των Μεστών το βράδυ της Τετάρτης, προκειμένου να αποτρέψουν αποβίβαση του πλοίου «Πελαγίτης». Το πλοίο μετέφερε μηχανήματα για τη δημιουργία υπερδομής προσφύγων και μεταναστών στο Θόλος, κάτι το οποίο δεν επιθυμούν.

Σημειώνεται ότι μεγάλες ήταν οι αντιδράσεις των κατοίκων και το 2020 που κινητοποιήθηκαν απέναντι στο σχέδιο της κυβέρνησης να δημιουργηθεί νέα κλειστή δομή προσφύγων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα astraparis.gr εκπρόσωποι της αστυνομίας και του λιμενικού είχαν συμφωνήσει για την εκφόρτωση κάποιων εμπορικών φορτηγών στα Μεστά, την επαναφόρτωση των μηχανημάτων και την αποχώρηση του «Πελαγίτη».

Καμία όμως εκφόρτωση δεν έγινε στο λιμάνι των Μεστών. Το πλοίο αναχώρησε για την πόλη της Χίου, χωρίς να είναι γνωστό τι θα γίνει με την εκφόρτωση των μηχανημάτων.

Από τους αρμόδιους έγινε γνωστό πως η κινητοποίηση μεταφέρεται στο λιμάνι της Χίου, με τον ίδιο σκοπό, δηλαδή την αποτροπή εκφόρτωσης μηχανημάτων που προορίζονται για τις εργασίες στο Θόλος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της συντονιστικής επιτροπής τον καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις θα παίξει η δυναμική και μαχητική παρουσία των πολιτών για αυτό και είναι συνεχείς οι εκκλήσεις στους κατοίκους να κατέβουν στο λιμάνι.

Κάτοικοι δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να δημιουργηθεί φυλακή στο νησί για άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά που εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο.

Ανθρώπινη αλυσίδα στο λιμάνι της Χίου

Μια ανθρώπινη αλυσίδα έχουν φτιάξει οι πολίτες στο λιμάνι της Χίου καταλαμβάνοντας τα πιθανά σημεία όπου πρόκειται να “πέσει” ο καταπέλτης του πλοίου. Το “Πελαγίτης” αναμένονταν σύμφωνα με το πρόγραμμα στο λιμάνι στις 9.00 το πρωί αλλά περίπου μισή ώρα αργότερα και το πλοίο δεν έχει φανεί στο λιμάνι.

Φωτογραφία: politischios.gr

 

Πηγή: astraparis.gr / politischios.gr 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter