Χίος: Παρέλαση των ρουκετατζήδων, λίγο πριν τον …πόλεμο

Χίος: Παρέλαση των ρουκετατζήδων, λίγο πριν τον …πόλεμο

Με την καθιερωμένη συγκέντρωση στο Πετροκάραβο του Βροντάδου Χίου,  το απόγευμα του Σαββάτου και στην συνέχεια πορεία – παρέλαση προς τις δύο «αντιμαχόμενες» ενορίες του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερειθιανής ξεκινάει ο φετινός ρουκετοπόλεμος.

Η απόφαση ελήφθη απόψε, Τετάρτη 20 Απριλίου 2022 σε σύναξη ρουκετατζήδων και λοιπών ενδιαφερομένων πλευρών, όπου επιπλέον συμφωνήθηκε – αφού πάρουν θέση τα συνεργεία των δύο ενοριών – να αρχίσουν στις 9 το βράδυ οι δοκιμαστικές ρίψεις ρουκετών.

Ο ρουκετοπόλεμος στην πλήρη ανάπτυξή του θα ξεκινήσει στις 11 το βράδυ και θα ολοκληρωθεί λίγο μετά την Ανάσταση περί τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Τα μέτρα της, όμως, φαίνεται ότι λαμβάνει και η άλλη πλευρά, των θιγομένων και αντιτιθέμενων στον ρουκετοπόλεμο κατοίκων της περιοχής του Βροντάδου. Ήδη, έχουν αποστείλει εξώδικο διαμαρτυρίας και καλούν τις αρμόδιες αρχές να μην επιτρέψουν τον ρουκετοπόλεμο.

Για να ενισχύσουν, μάλιστα, την αντίθεσή τους σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν το Σάββατο 23 Απριλίου 2022 παράσταση διαμαρτυρίας στην διεύθυνση αστυνομίας Χίου.

Από πλευράς του δήμου Χίου έχουν προχωρήσει και αναμένεται να ολοκληρωθούν εγκαίρως οι εργασίες για την ασφάλιση των κατοικιών της ευρύτερης «εμπόλεμης ζώνης» και στις δύο ενορίες και μάλιστα αναφέρεται ότι εφέτος περισσότερα κτίρια θα «ντυθούν» με προστατευτικά συρματοπλέγματα για να καταστούν απρόσβλητα από τις ρουκέτες.

Από την πλευρά των ρουκετατζήδων παρέχονται οι διαβεβαιώσεις ότι θα επικρατήσει το μέτρο και ουδείς προτίθεται να επιστρέψουμε στο χωρίς όρους και όρια παρελθόν.

Πηγή: Αστραπάρης Χίου

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter